Spesialreiser til Island

Gruppereise til Island Vi tilrettelegger reiser for alle type grupper.  Det kan være en gruppe pensjonister som ønsker å lære mer om islandsk kultur og historie i tillegg til å oppleve naturen. Foreninger eller fagspesialister som ønsker å lære mer om hvordan ting blir gjort på Island eller utdype sin kunnskap på sine fagområder. Familie eller vennegjeng som ønsker å styrke sine felles bånd med den varierte islandske naturen og spennende opplevelser som ramme rundt reisen.
Våre forslag vil bli tilpasset de ønsker og interesser dere har.

FORSLAG - Islands perler, 8 dagers tur

Dag 1 Ankomst

Ved ankomst venter bussen på flyplassen og kjører via Den blå lagune før den tar gruppen videre til hotellet i Reykjavik.

Dag 2 Reykjavik – Akureyri

Denne dagen går turen via høylandsveien Kjölur til Akureyri. På veien tar vi forskjellige stopp enten etter ønske eller for eksempel ved nasjonalparken Þingvellir, Geysir området og fossefallet Gullfoss. På Kjölur er det mulig å ta et bad i en naturlig varm kilde ved Hveravellir. Overnatting i Akureyri.

Dag 3 Akureyri – Mývatn

Dagen starter med en liten rundtur i denne trivelige byen som er den nest største byen på Island. Deretter fortsetter vi mot Mývatn som er kjent som et av de vakreste områdene på Island. Underveis opplever vi bl.a. Goðafoss, Skútustaðagígar og Dimmuborgir før vi ankommer overnattingsstedet. På kvelden tar vi utendørsbad i Jarðböðin, Myvatn Nature Baths.

Dag 4 Mývatn

Her er mulilghetene mange; vi vandrer opp til eksplosjonskrateret Hverfell hvor vi kan nyte utsikten over hele området. Vandring til Leirhnjúkur hvor lava fra utbrudd på 1700-tallet og i 1980-åra ligger om hverandre . Besøk til det geotermiske kraftverket Krafla hvor man kan lære mer om hvordan islendigene utnytter jordvarme til kraftproduksjon. Lokal mat står også på menyen og det er mulig å besøke en av de største fuglesamlingene på Island.

Dag 5 Nord – Islands høydepunkter

Fra Mývatn kjører vi mot øst og besøker Islands største juv, Jökulslárgljúfur, som hører til nasjonalparken Vatnajökull. Fossefallet Dettifoss som har Europas mektigste vannfall med nærmere 200 kubikkmeter i sekundet, ekkoklippene Hljóðaklettar og det hestesko formede Ásbyrgi . På returen kjører vi via fiskelandsbyen Húsavik og tilbake til Akureyri for overnatting.

Dag 6 Akureyri – Borgarfjörður – Reykjavik

Returen går via Borgarfjörður hvor vi bl.a. besøker museet om Snorre Sturlason og fossefallene Hraunfossar og Barnafoss. Retur til Reykjavik for overnatting og middag.

Dag 7  Tid på egenhånd

Etter en byrundtur hvor det er mulig å utforske byen på egenhånd. Vi kan anbefale shopping, galleribesøk eller å nyte en god kopp kaffe på en av byens mange kaféer. Mange bruker også muligheten til et bad eller å slappe av i en av byens mange ”heitur pottur”.

Dag 8 Hjemreise

Gruppen blir hentet til hotellet for transport til flyplassen.

Ønsker du å dra på en minnerik tur til vakre Island? Kontakt oss i dag!

Vi skreddersyr programmet etter deres ønsker. Trykk her for å sende forespørsel. 
Eller send e-post til: reise@islandspesialisten.no