Færøyene

Færøyene

Færøyene IslandFærøyene er et eventyrlig reisemål med en unik natur, rik historie og et innholdsrikt kulturliv. Hele året rundt kan vi ta del i de færøyske tradisjonene, historiene, skikkene og hendelsene. Det varierte været med regn, tåke, varme og solskinn gir storslåtte naturopplevelser. Her finnes uberørt natur og isolerte bygder. Stillheten brytes kun av brusende fosser og dønningene fra havet.

Nedenfor finner du programmet for vår fem dagers guidede rundtur ”Opplevelser på Færøyene” 7. – 11. august 2017.

Fly direkte mellom Bergen og Vágar. Skandinavisk talende og lokalkjent guide tar imot gruppen ved ankomst til Færøyene og  leder gruppen i 5 dager. Overnatting i hovedstaden Torshavn under hele oppholdet.

Bilferie på Færøyene

Ønsker dere og kjøre rundt på egenhånd og oppleve Færøyene i eget tempo?
I perioden april – oktober er det direktefly fra Bergen til Vágar fire ganger i uken. Det er også mulig og fly via København, eventuelt skaffe tilslutningsfly til Bergen fra SAS sine destinasjoner i Norge.
Forslag til 8 dagers bileferie finner du her


Opplevelser på Færøyene 7. – 11. august 2017

Program for 2018 under bearbeidelse!

Dag 1 Ankomst til Færøyene

Avreise med direktefly fra Bergen kl. 10:40, ankomst Færøyene kl. 11:00 lokal tid. Lokal guide og buss tar imot gruppen på flyplassen og kjører direkte til hotellet i hovedstaden Tórshavn. Det blir servert lett lunsj på hotellet ved ankomst og deretter kan man nyte litt tid på egenhånd.
Kl. 16:30 treffes gruppen for lett byvandring i Færøyenes hovedstad med besøk bla. til den historiske bydelen Tinganes og Reyn, samt plassen der vikingene grunnla parlamentet i år 825.  Guiden forteller spennende historier om denne bydelen som kjennetegnes av gamle svarte trehus med gresstak.
Etter byvandringen blir det felles middag.

Dag 2 Vandretur til Kirkjubøur, Nasjonalmuseet og byvandring

Guiden treffer gruppen på hotellet kl. 09:00 for busstransport til utgangspunktet for dagens vandring, kun et steinkast utenfor Tórshavn. På den første delen av turen kan vi nyte utsikten over Tórshavn og hele Nólsoy. Først kommer vi til et viktig historisk sted med en talerstol i stein hvor man i over 120 år holdt folkemøter. Stien fortsetter sørover med storslått utsikt til øyene Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar.
I Kirkjubøur ligger Kongsgården som har tilhørt den samme familien i 17. generasjoner. Her besøker vi St. Magnus katedralen og Ólavskirken fra år 1111, som fortsatt er i bruk. Vi besøker Roykstovan som er ca 900 år gammel og etterpå blir det servert lunsj. Turen over fjellet tar ca 2,5 timer og er en lett til middels vanskelig vandretur i noe ujevnt terreng.
Buss tilbake til Tórshavn hvor vi besøker Nasjonalmuseet som bl.a. huser gjenstander fra vikingtiden.
Om kvelden blir det felles middag.

Dag 3 Sandøy – Færøysk historie, kunst og kultur

Formiddagen på egenhånd. Kl. 12:30 blir gruppen hentet til hotellet av buss og guide for en kjøretur til fergehavnen ”Gamlarætt” hvor vi skal ta fergen som tar 30 minutter over til Sandoy. Bygden Sandoy er en av de eldste på Færøyene og her starter vi med en omvisning av lokal guide i Færøyenes eldste trekirke. Vi får høre om utgravninger på kirkegården og den dramatiske historien om presten Kálvur Lítli. Deretter blir det besøk til museet Listasavnið som er en privat kunstsamling av Færøyske kunstnere som bl.a. Frimod Joensen, Ingálvur av Reyni, Janus Kamben og Mikines. Avslutningsvis blir det Færøysk kultur med sang, historier og dans. Middag er inkludert. Retur til Tórshavn med ferge og buss. Tilbake i Torshavn ca kl 21:15.

Dag 4 Båttur til Vestmanna klippene

Formiddagen på egenhånd.
Avreise fra hotellet kl. 13:00 med buss og guide til bygden Vestmanna. Herfra blir det båttur til steile fjell og grotter som er en av de største turistattraksjonene på Færøyene. Båten seiler gjennom smale sund, inn i dype grotter og tett inntil de 600 m høye fuglefjellene. Hvor nærme fjellene og grottene båten kommer er avhengig av vær. Båtturen tar ca 2 timer.
På returen til Torshavn stopper bussen ved Norðadalsskarð får flott utsikt til øyen Koltur. Felles middag i Torshavn på kvelden. 

Dag 5 Hjemreise

Utsjekk og avreise fra hotellet kl. 09:30. På vei til flyplassen blir det stopp i den vakre bygden Gásadalur som var den siste på Færøyene som fikk veiforbindelse. Deretter kan man nyte utsikten over Tindhólm fra bygden Bøur. Ankomst til flyplassen kl. 11:30, avreise til Bergen kl. 12:35. Ankomst Bergen kl. 14:50 lokal tid.

PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER FOR 2017

Flytider:

7. august                 Avreise fra Bergen              kl. 10:40
7. august                 Ankomst Færøyene            kl. 11:00
11. august               Avreise fra Færøyene         kl. 12:35
11. august               Ankomst Bergen                 kl. 14:50

Flytiden er ca 1,5 timer. Færøyene ligger en time bak Norge i tid.

Pakkepris:
Pris per person i delt dobbeltrom kr 14.790,-
Enkeltromstillegg kr 1.920,-

Pakkeprisen inkluderer:
Flyreise Bergen – Færøyene t/r og flyskatter
Overnatting på Hotell HAFNIA i 4 netter inkludert frokost
Rundtur med lokalkjent guide jfr. beskrivelse;
Transfer ved ankomst, lunsj, byvandring og middag, dag 1
Vandretur med guide, flaske vann, lunsj, entre og middag, dag 2
Fergetur og guidet utflukt med Færøysk aften inkludert middag, dag 3
Utflukt til Vestmanna og middag dag 4
Transport til flyplassen dag 5

Ikke inkludert: lunsj dag 3, 4 og 5.


Dra på en fantastisk tur i naturskjønne omgivelser? Kontakt oss i dag! 

Vi skreddersyr programmet etter deres ønsker. Trykk her for å sende forespørsel. Eller send e-post til: reise@islandspesialisten.no