Land og Saga

Program og priser for 2018 under bearbeidelse!

Preliminært Program

Dag 1 / Halvøya Reykjanes
Flyet har avgang fra Oslo kl. 08:25 og lander i Keflavik/Island kl. 09:05 lokal tid. Flyturen tar sirka 2,5 timer og Island ligger 2 timer bak Norge på sommeren. I ankomsthallen på Keflavik flyplass blir dere tatt imot av guiden for turen. Etter å ha satt koffertene i bussen, kjører vi en runde på halvøya Reykjanes som er kjent for sitt barske månelandskap. Det blir stopp ved ”Mid Point” hvor man kan gå over bru som knytter sammen to kontinentplate og vi besøker kilden Gunnuhver før det blir servert lunsj i fiskelandsbyen Grindavik. Etter lunsj fortsetter turen mot hovedstaden Reykjavik, langs sørsiden av Reykjanes og vi lærer om geologien som har formet store deler av Island og ikke minst denne delen av øya. Ankomst i Reykjavik rundt kl. 15:00, innsjekking og tid på egenhånd. På kvelden blir det felles middag på restaurant i nærheten av hotellet, gangavstand fra hotellet og fin kveldstur når det nå nærmer seg den lyseste tiden av året.

Dag 2 / Den Gylne Sirkel
Vi kjører fra hotellet kl.09.00 og tar fatt på en av de klassiske rundturene på Island, den Gylne Sirkel som tar oss til Þingvellir, Gullfoss og Geysir. Vi drar først til nasjonalparken Þingvellir hvor Alltinget ble etablert i år 930. Her kom man sammen hver sommer for å bestemme lover og regler på Island. På Þingvellir går vi i sprekken Almannagjá og besøker steder som klippen Lögberg og vannfallet Öxarárfoss. Vi fortsetter til det berømte høytemperaturområdet rundt Geysir hvor „Strokkur“ spruter kaskader av kokende vann mot himmelen omtrent hvert tiende minutt. Tredje høydepunkt på turen er  „Gullfoss“ før vi så returnerer til bake til Reykjavik etter en minnerik dag med variert natur og historie. For lunsj stopper vi ved Fridheimar hvor vi lærer mer om utnyttelse av jordvarmen til dyrking av grønnsaker, spiser nydelig hjemmelaget tomatsuppe og for oppleve kort show med Islandshester, hvor de viser frem de fem ulike gangartene. Middag på egenhånd.

Dag 3 / Byrundtur og museumsbesøk
Vi starter fra hotellet kl.09.00. Formiddagen benytter vi til sightseeing i Reykjavik, og besøker både den gamle og den nye bydelen hvor man tydelig kan se hvordan hovedstaden har utviklet seg. Vi besøker utemuseet Árbæjarsafn, en samling av gamle hus og gjenstander, nyter utsikten fra landemerket Perlan, besøker Hallgrimskirkja med mulighet for å gå opp i tårnet og avslutter med felles lunsj i det nye konserthuset Harpa.
Om ettermiddagen kan du fortsette på egenhånd, besøke museer ogutstillinger i Reykjavik, eller ta turen til Den blå lagune for en Spa opplevelse. Middag på egenhånd.

Dag 4 / Reykholt i Borgarfjörður. 
Turen starter kl.09.00 og vi kjører først via den lange og smale fjorden „Hvalfjörður“ og i traktene der mange av Sagaene utspilte seg. Vårt første stopp blir i tettstedet Borgarnes hvor vi besøker „Landnámssetrið“ (Islands Landnåmsenter) og opplever utstillingene om Islands Landnåm og sagahelten Egil Skallagrimsson. Her blir det servert lunsj før vi fortsetter til Reykholt, stedet hvor Snorre Sturlason levde på 1200 tallet. Snorre skrev bl.a. den yngre Edda og Heimskringla og her har han fått sitt eget museum hvor vi lærer mer om denne historiske skribenten. Deretter blir det stopp ved Deildartunguhver, Europas største varmtvannskilde og de vakre fossene Hraunfossar og Barnafoss. På returen kjører vi gjennom den første undervannstunnelen på Island før vi er tilbake på hotellet. Felles avskjedsmiddag i kveld på restaurant i gangavstand fra hotellet.

Dag 5 / Hjemreise
I dag er det tid for hjemreise etter et eventyr på Island. Avreise fra hotellet til Keflavik flyplass for fly direkte til Norge. Avgang fra Keflavik kl. 16.25 og ankomst Gardermoen flyplass Oslo kl. 20.55 lokal tid.