Rundreise med aktiviteter

På denne turen får du både se og oppleve ulike sider av Island i ditt eget tempo godt hjulpet av gode råd og anbefalinger i veiboka som du får ved avreise. I tillegg til at du kan velge biltyper og ulike typer overnatting får du være med på ulike opplevelser, aktiviteter og utflukter som er unike for den landsdelen du befinner deg i. Det blir bla. rafting, bading i varme kilder og sprutende geysir i Sør‐Vest. I Sør-­Øst går vi på Europas største isbre, Vatnajökull og besøker de små fiskelandsbyene ved Østfjordene. I nord blir det hvalsafari og mulighet til å besøke de vulkanske kratrene og lavaformasjonene ved Mývatn og før du er tilbake i Reykjavik kan du vandre opp til Islands høyeste fossefall i Sør-­Vest. Dette er kun noen smakebiter. . . .

Mulighet for å utvide oppholdet hvis dere ønsker å legge inn dager i spesielle områder. Selve rundturen tar 9 dager og 8 netter. I tillegg kommer overnatting første og siste natten i Reykjavik ved ankomst og avreise.

Dag 1
Dagen starter med henting av bil og reisedokumenter i Reykjavik. Dagens etappe er Den Gyldne sirkel hvor dere kjører først til nasjonalparken Þingvellir. Her opprettet islendingene Allting i 930 og man kan også tydelig se hvor de Amerikanske og Euroasiatiske kontinentplatene møtes. Videre til høytemperaturområdet ved Geysir og Strokkur som spruter kaskader med vann flere ganger i timen. Denne dagen kan dere velge mellom tre aktiviteter: rafting i Hvitá, snorkeling ved Þingvellir eller ridetur. Natten tilbringer dere i det Sør-­Vestlige området.

Dag 2
Vi anbefaler dere å starte dagen tidlig for å ha god tid til å oppleve naturattraksjonen langs sørkysten av Island på vei til Skaftafell som er en del av nasjonalparken Vatnajökull. På veien kan du besøke fossefallene Seljalandsfoss og Skógafoss, den svarte sandstranden og basaltformasjonene ved Reynisfjara og halvøya Dyrhólaey for ikke å glemme Eyjafjallajökull og storebroren Mýrdalsjökull. Dere ankommer Skaftafell tidlig kveld for overnatting i nærliggende område.

Dag 3
Den tredje dagen starter med guidet isbrevandring på Vatnajökull. Når dere er tilbake på ettermiddagen fortsetter dere til isbrelagunen Jökulsárlón hvor dere er med på en båttur på lagunen. Videre til byen Höfn for overnatting i området.

Dag 4
Veien fra Höfn til Egilsstaðir, som er den største byen på Øst-­‐Island, følger kysten og de dype fjordene som er formet av isbreer. Her finnes det flere fiskelandsbyer og frodige landbruksområder. Strekningen er som skapt for begrepet ”slow travel” så vi anbefaler at dere bruker god tid og nyter utsikten. Her kan man besøke Petras steinsamling i Stöðvarfjörður eller prøve fiskelykken fra en av de mange bryggene. Overnatting i Egilsstaðir.

Dag 5
Kjør inn til Hallormsstaðaskógur som er det største skogsområdet på Island og ligger tett ved innsjøen Lögurinn. Innsjøen kan dere utforske med Lagarfljótsormurinn, en båt oppkalt etter ormen med samme navn som man mener at bor i innsjøen. Hvis du ikke orker en båttur kan du være med på ridetur i stedet. Turen fortsetter nordover hvor du kan besøke Mývatn Nature Baths for en avslappende avslutning på dagen. Overnatting i Mývatn – Húsavík området.

Dag 6
Denne dagen går med på å oppleve de mange spennende severdighetene i Nord. Mývatn området med lavaformasjonene i Dimmuborgir og høytemperaturområdet ved Hverarönd med mer. Europas mektigste fossefall, Dettifoss, Ásbyrgi og Hljóðaklettar.
I den sjarmerende fiskelandsbyen Húsavík blir dere med på hvalsafari i Faxaflóibukten ut på ettermiddagen. Overnatting i eller ved Akureyri.

Dag 7
Dagen tilbringer dere i Akureyri, hovedstaden i nord. Et flott sted for å slappe av og nyte noe av det dette sjarmerende stedet, med vakker beliggenhet innerst i fjorden Eyjafjörður. Her kan dere spille golf, besøke den botaniske hagen, oppleve folkelivet fra en av utecafeene i sentrum eller slappe av ved byens utendørsbasseng. Her er det vannsklier og lekebasseng for barna, samt Jacuzzi og sauna for de voksne. Hvis du er en ølentusiast kan du besøke bryggeriet Kaldi ved Árskógssandur. Er du glad i is bør du unne deg et besøk til den lille butikken Brynja kjent for sin deilige økologiske iskrem.

Dag 8
Denne dagen kjører dere videre fra Akureyri til Skagafjörður og deltar på rafting i en av Islands to mest kjente raftingelver. Disse to har ulike vanskelighetsgrad hvor den ene er klassifisert som en 4 til 4+ elv, mens den andre er ranket 2 til 2+ og passer bra for god familieopplevelse. Etter mye frisk luft og utendørsaktiviteter fortsetter turen til Borgarnes i Vest for overnatting.

Dag 9
I dag går turen tilbake til Reykjavik. Vi anbefaler å kjøre via fjorden Hvalfjörður, velge kystveien i stedet for undervannstunnelen. Da har du mulighet til å besøke Glymur, Islands høyeste fossefall som du finner innerst i fjorden. En forfriskende vandretur som byr på fantastisk utsikt.

Priser per person:

Overnatting kategori A – biltype A
2 personer per bil fra kr 9.250,-­
3 personer per bil fra kr 8.850,-­
4 personer per bil fra kr 8.200,-­

Overnatting kategori B – biltype A
2 personer per bil fra kr 10.400,-­
3 personer per bil fra kr 9.400,-­
4 personer per bil fra kr 8.900,-­

Overnatting kategori C – biltype B
2 personer per bil fra kr 12.150,-­
3 personer per bil fra kr 11.700,-­
4 personer per bil fra kr 10.800,-­

Overnatting kategori D – biltype B
2 personer per bil fra kr 15.450,-­
3 personer per bil fra kr 13.900,-­
4 personer per bil fra kr 13.400,-­

Prisen inkluderer: Overnatting i delt dobbeltrom på Hotel Cabin i Reykjavik natten før og etter turen. Reisehandbok ved ankomst med veibeskrivelse og anbefaling til severdigheter og aktiviteter. Tur jfr. beskrivelse med bil og GPS, overnatting (velg mellom A,B,C eller D), utflukter og aktiviteter som følger:

Dag 1: Velg mellom snorkeling, rafting eller ridetur
Dag 3: Isbrevandring og båttur på isbrelagunen Jökulsárlón. Dag 5: Velg mellom ridetur eller båttur
Dag 6: Hvalsafari og entre til Mývatn Nature Baths
Dag 8: Rafting

Flybillett, mat og bensin kommer i tillegg. Du bestemmer selv hvilken dager du ønsker å reise.

Type overnatting:

Kategori A – Overnatting i telt. Alt utstyr inkludert. Telt, sovepose, pute, sovemadrass og utstyr til matlaging. Campingfee ikke inkludert. Anbefalinger om aktuelle teltplasser følger med.
Kategori B – Soveposelosji i rom med felles fasiliteter. Dobbel-­‐ eller trippelrom, i noen tilfeller flersengsrom, avhengig av kapasitet. Frokost ikke inkluder hvis ikke det er standard.
Kategori C – Privat rom men felles fasiliteter (dusj/wc). Frokost inkludert hvis ikke annet fremkommer.
Kategori D
– Privat rom og fasiliteter (dusj/wc). Frokost inkludert. Pris og sted for overnatting bekreftes i henhold til kapasitet.

Biltype:

A – Kjøretøyet: Er 5-­15 år gammelt men godt vedlikeholdt, rent og oppfyller alle offentlige krav til kontroll og sikkerhets standard. Ubegrenset kjørelengde og alle veityper tillatt i henhold til biltype og generelle vei-­ og sikkerhetsregler. GPS og standard egenandelsforsikring (CDW) inkludert. Drivstoff ikke inkludert.
For 2 personer: Liten 4x4 bil (Suzuki Jimmy eller tilsvarende)
For 3-­4 personer: Liten 4x4 bil (Toyota LandCruiser eller tilsvarende.

B – Kjøretøyet: Er en ny bil fra Hertz eller annen bilutleie (max 2-­3 år gammel). GPS og standard egenandelsforsikring (CDW) inkludert. Drivstoff ikke inkludert.
For 2 personer: Liten 4x4 bil (Grand Vitara eller tilsvarende)
For 3-­4 personer: Liten 4x4 bil (Toyota LandCruiser eller tilsvarende)