Jakt og fiske på Island

Jakt på Nordøst Island

Nordøst områdene på Island gjemmer noen av Islands største naturperler og jaktområder. Her kan man jakte gjess, and og rype fra høst til vinter. Vi tilbyr 5 dagers turer med lokalkjent norsktalende jaktguider, hvorav 3 dager med jakt og besøk til attraksjoner i området. Her besøker dere den hesteskoformede dalen Ásbyrgi, Europas mektigste fossefall Dettifoss og de enestående basaltformasjonene i Hljóðaklettar.

Jaktsesongen er som følger:

Gås: 20. August – 15. Mars (To typer Greylag Goose og Pink-footed Goose)

And: 1. September – 15. Mars (ulike arter)

Rype: 29. Oktober – 5. Desember

Turene inkluderer all transport innenriks på Island, jaktkort, overnatting i jakthytte, fullpensjon og jaktguider. Pakking av fugler og tillatelse til å kunne ta fangsten med ut av landet.
De som reiser må ha norsk jegerprøve og våpenpass til å kunne ta eget våpen mellom Norge og Island.

Tilbud på forespørsel, fortell oss når dere ønsker å reise og hvor mange dere er.

Fiske på Nordøst Island

Elven Litlaá i Nordøst regnes som den beste sjøørret-elven på Island.  Vi tilbyr 5 dagers turer med lokalkjent norsktalende reiseleder, hvorav 3 dager med fiske i Litlaá og besøk til attraksjoner i området.

Elven Litlaá i Kelduhverfi er en ”springfed” elv som først hadde sin opprinnelse i varmtvannskilden Brunnar, i nærheten av gården Keldunes. Senere har elven også fått vann fra innsjøen Skjálftavatn (jordskjelv vannet) som ble dannet av et massivt jordskjelv og innsynkning under Krafla utbruddet i 1976. Den unormalt høye vanntemperaturen på ca 12°C er en kombinasjon av det varme vannet fra kilden Brunnar og kaldt vann fra innsjøen. Denne blandingen produserer en fantastisk vannkvalitet som gir gode vekstforhold for fiskebestanden.
I tillegg til sjøørret har elva også en fin bestand av stasjonær ørret og noe røye. Det er også en god mulighet for å fange laks senere i sesongen. Den største sjøørreten som noensinne er fanget på Island hadde en vekt på 10,4 kilo og ble tatt i Litlaá i løpet av sesongen 2004. Lokale folk sier at noe sjøørret av denne størrelsen alltid er i elva.

I Litlaá elven er det kun fluefiske som er tillatt og "catch and release" gjelder.
Sesongen varer fra 3. april og frem til 10. Oktober 2012.

Turene inkluderer all transport innenriks på Island. Tre dager med fiske. Lokalkjent reiseleder, overnatting og fullpensjon. Besøk til den hesteskoformede dalen Ásbyrgi, Europas mektigste fossefall Dettifoss og de enestående basaltformasjonene i Hljóðaklettar.

Praktisk info for Litlaá:

Tillatt antall fiskestenger: 5

Åpningstider: Alle ukedager frem til 10. august kl. 07:00-13:00 og 14:00-22:00. Fra 11. august kl. 07:00-13:00 og 15:00-21:00.

Tillatt tiltrekke: Bare fluefiske er tillatt

Retningslinjer for fangst: Fang og slipp

Anbefalt utstyr: En hånd stang, størrelse 5-7

Anbefalte fluer: Black GOST, tannlege, ulike nobblers, larveimitasjoner og tørrfluer.

Lokale forhold og tilgjengelighet: Stort sett alle fiskestrekninger er lett tilgjengelig. For å komme seg til noen av de nedre strekker kan en jeep være praktisk.