Island rundt og Snæfellsnes halvøya

Bli med på en eventyrlig reise Island rundt i tillegg til Snæfellsnes halvøya i vest

Opplev Islandshester, sjarmerende små plasser, spektakulære naturfenomener og et landskap som tar pusten fra deg!

 

Dag 1 / Ankomst til Island

Transfer fra flyplassen til hotellet i Reykjavik.

Dag 2 / Den gylne sirkelen og sørkysten

Denne første dagen av rundturen begynner med henting ved hotellet i Reykjavík.

Først besøker vi attraksjoner på den kjente Gylne sirkel runden.  Her er vårt første reisemål Þingvellir nasjonalpark, et UNESCOs verdensarvsted. Her vil du lære mer om stedets viktige tilknytning til Islands historie og spennende geologi, og du kan utforske den store riften Almannagjá. Videre fortsetter reisen til Geysir geotermiske område, hvor kraftige geysiren Strokkur skaper et fascinerende skue når den skyter varmt vann høyt opp i luften. Deretter tar vi veien til den majestetiske fossen Gullfoss, et av Islands mest ikoniske fossefall. Her blir det pause for lunsj.

Etter lunsj kjører vi til den fortryllende Seljalandsfoss. Her kan du gå en tur bak den brusende vanngardinen for et helt unikt perspektiv. Deretter kommer vi til fossen Skógafoss, kjent for sin imponerende høyde og tordnende vann. Du kan ta fantastiske bilder og kjenne den forfriskende tåken i ansiktet ditt mens du står og tar inn kraften fra de to.

Vårt neste stopp er den svarte sandstranden i Reynisfjara, kjent for sine imponerende basaltsøyler og ruvende klipper ute i havet. Her kommer bølgene tett på så det er viktig å være oppmerksom mens du nyter det fengslende landskapet. Til slutt kjører vi til hotellet på sørkysten, hvor du kan slappe av og lade batteriene før eventyret som venter neste dag.

Dag 3 / Is grotte i Katla og isbrelagune

Etter en herlig frokost på hotellet, vil vi fortsette å utforske attraksjoner langs Islands sørkyst. Vi starter dagen med et besøk til den sjarmerende kystlandsbyen Vík, kjent for sine pittoreske svarte sandstrender og dramatiske fjellformasjoner. VI nyter den fantastiske utsikten til Reynisdrangar klippene og Reynisfjara stranden før vi fortsetter reisen.

*Dagens høydepunkt venter ved naturlig is grotte i vulkanen Katla, et vidunder som skjuler seg i isbreen Mýrdalsjökull. Vi utforsker denne spennende is grotten, de fascinerende blå fargene og de intrikate is formasjonene. Hvis du ikke ønsker å delta blir det litt tid på egenhånd.

*En vennlig påminnelse: Tur til is grotte i Katla er en valgfri aktivitet, mot pristillegg.

 Det blir mulig å nyte en deilig lunsj i Vík før vi drar til juvet Fjaðrárgljúfur. Her kan du gå langs kanten av juvet og ta inn farger og formasjoner ved dette geologiske vidunderet.

Reisen fortsetter østover og vi kommer til brelagunen Jökulsárlón, hvor det vrimler av massive isfjell. Pass på å ikke gå glipp av den nærliggende Diamant stranden, hvor isbiter fra lagunen skyller opp på den svarte sanden, og skaper noen magiske bilder. På ettermiddagen kommer vi til hotellet i Höfn og kan slappe av og reflektere over dagens eventyr.

 

Dag 4 / Østfjordene og Lundefugl

Vi starter dagen med en solid frokost på hotellet, og forbereder oss til neste kapittel av vårt islandske eventyr. Dagens reise fører oss til den avsidesliggende og pittoreske østlige delen av Island. Først setter vi kursen mot Djúpivogur, en sjarmerende fiskerlandsby kjent for sin pittoreske havn og fantastisk utsikt til nærliggende fjell. Det blir tid til å vandre gjennom landsbyen og nyte den rolige atmosfæren til denne kystperlen.

Kjøreturen fortsetter til Egilsstaðir, hvor du kan nyte en deilig lunsj og ta en velfortjent pause før dagens neste etappe.

Etter lunsj tar vi turen til vakre Borgarfjörður Eystri, en skjult skatt kjent for sine lundefuglkolonier og imponerende fjell. Her kan vi oppleve sjøfuglene i deres uberørte habitat og utforsk den sjarmerende landsbyen. En vennlig påminnelse om at lundefugl kan sees på Island hvert år fra midten av april til midten av august.

*Neste stopp på reiseruten er et besøk til Vök Baths, en geotermisk oase som ligger ved bredden av innsjøen Urriðavatn nær Egilsstaðir. Her kan du slappe av og nyte varmen fra vannet og panoramautsikten over det omkringliggende landskapet. La magien fra det naturlig varme kildevannet virke på kroppen mens du slapper av og får ny energi. Etter badet kommer vi til hotellet i Egilsstaðir, hvor du kan slappe av og forberede deg på det spennende eventyret som venter neste dag.

*En vennlig påminnelse: Besøk til Vök Baths er en valgfri aktivitet, mot pristillegg.

Dag 5 / Stuðlagil, Dettifoss og Mývatn

Etter deilig frokost er det på tide å fortsette til Nord-Island. Vi starter dagen med besøk til det bemerkelsesverdige juvet Stuðlagil, kjent for sine imponerende basaltsøyler og den blågrønne is elven som renner gjennom juvet.

En lenge skjult perle med unike geologiske formasjoner som gjør den til et paradis for fotografer. Vi fortsetter gjennom øde landskap til fossefallet Dettifoss som er den kraftigste fossen i Europa. Her opplever du rå kraft og dundrende brøl mens vannet stuper ned i juvet nedenfor så pass på og ta deg tid til å ta inn omfanget og storheten. Neste stopp på reisen er det geotermiske området Námaskarð ved Mývatn, kjent for sitt spennende høytemperatur landskap og boblende gjørmepotter. Ta en rolig spasertur blant de boblende leirgrytene og ta inn Islands fengslende geotermiske aktivitet.

Videre kommer vi til mystiske lavaformasjoner i Dimmuborgir hvor vi kan utforske og gå rundt i  dette dramatiske landskapet. Fra Dimmuborgir kommer vi til Skútustaðagígar, en samling pseudokratere dannet av vulkansk aktivitet. Her kan vi spasere langs kanten av disse karakteristiske formasjonene og nyte panoramautsikt over det vakre Mývatn området. Deretter venter stopp ved fossefallet Goðafoss, «Gudenes foss». Her lærer du om de gamle islandske sagaene som omgir denne majestetiske fossen og nyte den fantastiske utsikten.

Etter en dag fylt med møter med naturens underverker, sjekker vi inn på hotell i byen Akureyri, hovedstaden i nord.

Dag 6 / Akureyri

Dagen starter med å utforske Akureyri, kjent som "Nordens hovedstad".

*Ta en spasertur til den nærliggende havnen, hvor en spennende hvalsafari venter for de som ønsker. Hold blikket rettet mot horisonten for det kan avsløre det majestetiske synet av hvaler som bryter havoverflaten og skaper fantastiske minner.

*En vennlig påminnelse: Hvalsafari er en valgfri aktivitet, mot pristillegg.

Etter spennende hvalsafari eller tid til å gå rundt i den fantastiske hovedstaden i nord, nyter vi en rolig lunsj i Akureyri før reisen fortsetter.

Vi kommer til Islandshestens mekka i Skagafjörður og besøker Glaumbær, et historisk sted og et friluftsmuseum som gir innblikk i Islands fortid innenfor landbruket. Her går du tilbake i tid mens du vandrer gjennom tradisjonelle torvhus og får uvurderlig innsikt i landets rike kulturarv.

Neste stopp på reiseruten er Borgarvirki, en eldgammel vulkansk plugg som fungerte som en festning under Islands vikingtid. Du kan lære om stedets historiske betydning og nyte panorama utsikt over de omkringliggende landskapene.

Vi kommer til klippen Hvítserkur, en bemerkelsesverdig formasjon som reiser seg dramatisk fra havet. Deretter til juvet Kolugljúfur, et fengslende naturlig vidunder oppkalt etter den kvinnelige kjempen Kola. Her kan vi beundre de brusende fossefallene og nyte skjønnheten til dette fortryllende stedet. Til slutt sjekker vi inn på hotellet i Laugarbakki, hvor du kan slappe av i fredelige omgivelser, reflektere over dagens eventyr og forberede deg på de nye opplevelsene som ligger foran deg.

Dag 7 / Vest-Island

Denne dagen kjører vi mot Borgarfjörður i vest og første stopp er Grábrók, et vulkansk krater hvor du kan gå opp til kanten av krateret og nyte panorama utsikt over området. Herfra fortsetter turen til fossefallet Glanni, en pittoresk kaskade som ligger i det rolige Húsafell-området. Vi fortsett til Hraunfossar, en fengslende serie med mindre fossefall som elegant dukker opp fra lavafeltet og skaper et fascinerende skue. Her kan vi beundre den slående kontrasten mellom det pulserende blå vannet og de mørke vulkanske steinene som rammer inn dette naturfenomenet. Deretter blir det besøk til Sturlureykir, en tradisjonell islandshestegård. Her blir det møte med den sjarmerende Islandshesten og vi får innsikt i dens historie og kulturelle betydning for landet.

Det blir stopp ved Deildartunguhver, Europas mest potente varme kilde hvor det kokende vannet strømmer opp fra jordens dyp og vi kan kjenne varmen som stiger opp i området.

Vi avslutter dagens eventyr i Borgarnes og sjekker inn på hotellet for natten. Her kan du nyte en god middag, slappe av og reflektere over din islandske reise, og forberede deg til rundreisens siste dag.

Dag 8 / Snæfellsnes halvøya

På denne etappen av reisen vil vi oppleve en rekke spennende naturfenomener og sammen med vår kunnskapsrike guide som leder an og det blir god tid på hvert stopp slik at du kan nyte Islands fortryllende landskap. Underveis på turen rundt på halvøya Snøfellsnes passerer vi små landsbyer og mindre fossefall, krysser store lavafelt og kjenner kraften fra isbreen Snæfellsjökull.

Første stopp er det ikoniske fjellet Kirkjufell og fossen med samme navn. Kirkjufell, har en pyramidelignende form og den nærliggende fossen Kirkjufellsfoss skaper et fantastisk naturskue, som trekker fotografer og naturentusiaster fra fjern og nær.

Videre blir det besøk til den svarte sandstranden Djúpalónssandur som tidligere ble brukt som fiskehavn. Vi fortsetter innom fiskerlandsbyen Arnarstapi hvor kraftige klipper, dramatiske fjellformasjoner og en pittoresk havn rammer inn denne sjarmerende landsbyen. Her kan du utforske turstier, se mangfoldig fugleliv og nyte stillheten i denne unike islandske perlen.

Etter runden på halvøya Snæfellsnes tar vi fatt på den siste strekningen av denne rundturen og kjøre tilbake til Reykjavík. Ved ankomst til Reykjavík blir det å ta farvel med guiden og medreisende. Vi håper at du reiser hjem med mange spennende opplevelser og gode minner fra denne rundreisen.

Dag 9 / Hjemreise

Buss til flyplassen og fly til Oslo

 

For påmelding; send oss navn og kontaktinformasjon på e-post til reise@islandspesialisten.no

Turren arrangeres på følgende datoer i 2024 med engelsk  talende guide

MAI: 4. / 11. / 18. / 25.

JUNI: 1. / 8. / 15. / 17. / 24. / 29.

JULI: 13. juli

AUGUST: 10. / 19. / 24. / 26. / 31.

SEPTEMBER: 7. / 9. / 14. / 16. / 21. / 23. / 28. / 30.

OKTOBER: 5. / 7. / 12. / 14. / 19. / 21. / 26.

Datoen gjelder for ankomst til Island. Ta kontakt hvis du ønsker å utvide oppholdet.


Priser 2024

Pris per person fra kr 28.490,- i mai og fra kr. 29.990,- juni - oktober

Inkludert

Flyreise Oslo - Reykjavik t/r (mulighet for å reise for andre steder i Norge) Forbehold om endring i pris pga kapasitet på fly

Rundreise med buss, engelsk talende guide jfr. Beskrivelse dag 2-8

Overnatting i delt dobbeltrom med bad i 8 netter inkludert frokost
Transfer mellom Keflavik flyplass og hotellet i Reykjavik ved ankomst og avreise

Mulighet for å utvide oppholdet mot tillegg i pris

Lunsj og middag er ikke inkludert. Alle plasser er det mulig å spise middag på restaurant på hotellet eller.

Maks antall deltakere 20 personer