Land og Saga

Dag for dag program 3. – 8. mai 2022

Bli med oss til spennende områder i sør og vest hvor Islands historie og varierte natur står i fokus.

Denne turen passer for deg som ønsker trygge rammer der du opplever Island sammen med norsktalende og lokalkjent guide som også følger opp og bistår under hele reisen. Det er korte turer til fots underveis så turen er ikke strevsom og vi gir deg god tid ved attraksjonene. Oppholdet fordeles på kun to overnattingssteder.

3. mai / Ankomst Island

Avreise fra Oslo kl. 13:45, ankomst Island kl. 14:45 lokal tid.

Vennligst ta kontakt med oss for flyreise/tilslutning fra andre steder i Norge.

Buss og guide for turen tar i mot gruppen ved ankomst til flyplassen i Keflavik.

Vi starter med å kjøre mot vest til byen Borgarnes hvor vi overnatter de første to nettene.

Etter innsjekking på hotellet besøker vi utstilling om bosettingen av Island og de Norske Vikingene. Felles middag på kvelden.


4. mai / Snæfellsnes halvøya

I dag kjører vi rundtur på halvøya Snæfellsnes som er som Island i miniatyr med variert natur og isbreen Snæfellsjökull som troner i området. Vi kjører bl.a. innom byen Stykkishólmur, ser det vakre fjelle Kirkjufell, besøker krateret Saxhóll, stranden Djúpalónssandur og steinformasjonene ved Hellnar. Vi opplever spennende og variert natur underveis og på stoppene vi gjør er det kort gange til severdighetene.

Dagen avsluttes i Borgarnes for overnatting og felles middag.

5. mai / Snorre Sturlason og Borgarfjörður 
Byen Borgarnes tilhører Borgarfjörður í Vest der mange av Sagaene utspilte seg. Vi starter dagen med besøk til Reykholt, stedet hvor Snorre Sturlason levde på 1200 tallet. Snorre skrev bl.a. den yngre Edda og Heimskringla og her har han fått sitt eget museum hvor vi blir bedre kjent med denne historiske skribenten. Deretter blir det stopp ved Deildartunguhver, Europas største varmtvannskilde og de vakre fossene Hraunfossar og Barnafoss. Vi spiser lunsj før vi kjører via Hvalfjörður til hovedstaden Reykjavík. Overnatting i Reykjavík i 3 netter. Middag på egenhånd.

 

6. mai / Reykjavík og tid på egenhånd

På formiddagen starter vi med 2-3 timers byrundtur hvor vi blir bedre kjent med Islands hovedstad. Deretter kan du bruke tiden akkurat som du selv ønsker. Utforske hovedstaden, bade i varm kilde i Sky Lagoon eller Den blå lagune, delta på aktivitet som ridning, hvalsafari eller grottevandring. Vi hjelper deg med å planlegge og reservere den aktiviteten du ønsker. Middag på egenhånd.


7. mai / Den Gylne Sirkel
I dag tar vi fatt på en av de klassiske rundturene på Island, den Gylne Sirkel, som tar oss til Þingvellir, Gullfoss og Geysir. Ett av de mest kjente stedene på Island når man snakker om landets historie er nasjonalparken Þingvellir hvor Alltinget ble etablert i år 930. Her kom man sammen hver sommer for å bestemme lover og regler på Island. Her går vi i sprekken Almannagjá og besøker steder som klippen Lögberg og fossefallet Öxarárfoss. Vi fortsetter til det berømte høytemperaturområdet rundt Geysir hvor „Strokkur“ spruter kaskader av kokende vann mot himmelen omtrent hvert tiende minutt. Det blir også besøk til fossefallet Gullfoss og en av Islands minste kirker før vi så returnerer til Reykjavik. På turen spiser vi lunsj ved gården Fridheimar hvor vi lærer mer om utnyttelse av jordvarmen til dyrking av grønnsaker og her kan vi også hilse på Islandshester.

Felles avskjedsmiddag på kvelden

 

8. mai / Hjemreise

Utsjekk og avreise fra hotellet kl. 1100 for transfer til flyplassen.

Flyplassen ligger på halvøya Reykjanes som er kjent for sitt spesielle landskap og spennende geologi. Vi tar en kort runde for å oppleve det fascinerende landskapet, besøker bla. høytemperaturområdene Krísuík og broen som ligger mellom to tektoniske plater på vår vei til flyplassen.

Avreise fra Keflavik kl. 16:25, ankomst Gardermoen kl. 21:10.

PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER

Flytider:

3. mai: Avreise fra Oslo kl. 13:45, ankomst Island kl. 14:45 lokal tid (flytiden er 3 timer).

8. mai: Retur fra Island kl. 16:25, ankomst Oslo kl. 21:10 lokal tid.


Ta kontakt for alternativ flyreise / tilslutningsfly fra andre steder i Norge.

 

Pris:

Per person kr 16.850,-

Enkeltromstillegg kr 2.640,-

 

Pakkeprisen inkluderer:

Flyreise Oslo - Reykjavik t/r og flyskatter.

Program med buss og guide jfr. beskrivelse

Overnatting i delt dobbeltrom med frokost i 5 netter. To netter i Borgarnes og 3 netter i Reykjavik.

Lunsj på utfluktene dag 2, 3 og 5

Middag dag 1, 2 og 5

Inngang til Snorrastofa i Reykholt og museum i Borgarnes dag 1-3

Besøk i drivhus og møte med Islandshester dag 5


Gruppestørrelse: min 10 og maks 16 personer

Vi tar forbehold om eventuelle justeringer i programmet med hensyn til vær, vind og tilgjengelighet.

 

Covid - 19:

Per i dag kreves det at du er fullvaksinert før innreise til Island.

Vi tar forbehold om hvilken regler som gjelder for innreise til Island når vi kommer ut i 2022 og gir deg derfor muligheten til å reservere plass nå med mulighet for å kansellere uten omkostninger frem til 1. april 2022.


For påmelding og eventuelle spørsmål, send oss e-post til reise@islandspesialisten.no