Land og Saga 2019

Datoer:  12. - 16. juni (fult) og 1. - 5. september (ledige plasser)


Dag 1 / Ankomst Island

Ved ankomst til Island kjører vi direkte til hovedstaden Reykjavik for innsjekking på Hotell Fron som blir vårt bosted de neste 4 nettene. Etter innsjekking og kort hvile nyter vi felles middag på restaurant i gangavstand fra hotellet.

Dag 2 / Den Gylne Sirkel

I dag tar vi fatt på en av de klassiske rundturene på Island, den Gylne Sirkel, som tar oss til Þingvellir, Gullfoss og Geysir. Vi drar først til nasjonalparken Þingvellir hvor Alltinget ble etablert i år 930. Her kom man sammen hver sommer for å bestemme lover og regler på Island. På Þingvellir går vi i sprekken Almannagjá og besøker steder som klippen Lögberg og fossefallet Öxarárfoss. Vi fortsetter til det berømte høytemperaturområdet rundt Geysir hvor „Strokkur“ spruter kaskader av kokende vann mot himmelen omtrent hvert tiende minutt. Det blir også besøk til fossefallet Gullfoss og en av Islands minste kirker før vi så returnerer til Reykjavik. På turen spiser vi lunsj ved gården Fridheimar hvor vi lærer mer om utnyttelse av jordvarmen til dyrking av grønnsaker. Her serverer de nydelig hjemmelaget tomatsuppe og brød.
Middag på egenhånd.

Dag 3 / Halvøya Reykjanes og Den blå lagune

Vi starter dagen med litt sightseeing i Reykjavik og det blir besøk både i den gamle og den nye bydelen. Vi lærer om byens historie og utvikling, og besøker byens nye landemerke; konserthuset Harpa, og rådhuset i sentrum.  Vi kjører innom den vakre kirken Hallgrímskirkja og nyter utsikten over byen fra landemerket Perlan. Deretter kjører vi en runde på halvøya Reykjanes som er kjent for sitt barske månelandskap. Det blir stopp ved høytemperaturområdet i Krísuík og lunsj i fiskelandsbyen Grindavik før vi nyter et deilig bad i den verdenskjente Blå lagune. Resten av dagen til fri disposisjon og middag på egenhånd.

Dag 4 / Reykholt i Borgarfjörður.  

Dagens utflukt går til Borgarfjörður í Vest og vi kjører først via den lange og smale fjorden „Hvalfjörður“ og gjennom traktene der mange av Sagaene utspilte seg. Vårt første stopp blir i tettstedet Borgarnes hvor vi besøker utstilling om bosettingen av Island og de Norske Vikingene. Her blir det servert lunsj før vi fortsetter til Reykholt, stedet hvor Snorre Sturlason levde på 1200 tallet. Snorre skrev bl.a. den yngre Edda og Heimskringla og her har han fått sitt eget museum hvor vi blir bedre kjent med denne historiske skribenten. Deretter blir det stopp ved Deildartunguhver, Europas største varmtvannskilde og de vakre fossene Hraunfossar og Barnafoss.  Felles avskjedsmiddag på kvelden i en restaurant med gangavstand fra hotellet.

Dag 5 / Hjemreise
Transfer til flyplassen for hjemreise.

Vår kollega Kristinn er reiseleder og guide på våre to "Land og Saga" turer i 2018. Turene passer perfekt for de som ønsker kunnskap fra en voksen mann som elsker sitt hjemland Island, har bodd mange år i Norge og snakker flytende norsk. Kristinn har vært guide for flere av våre grupper og er en kunnskapsrik mann som liker å yte det lille ekstra og tar godt vare på sine medreisende.

DATOER OG PRISER

Reisedato 12. – 16. Juni - FULT!
Pris per person kr 13.990,-

Flytider fra Oslo, gjelder datoer i juni OG september:
Avreise fra Oslo kl. 14:35, ankomst Island kl. 15:25 lokal tid
Retur fra Island kl. 10:30, ankomst Oslo kl. 15:00 lokal tid

Reisedato 1. – 5. september
Pris per person kr 13.490,-

Enkeltromstillegg kr. 2.600,-

Flytider fra Bergem, gjelder 1. - 5. september:
Avreise fra Bergen kl. 13:55, ankomst Island kl. 14:10 lokal tid
Retur fra Island kl. 08:40, ankomst Bergen kl. 12:55 lokal tid

Vennligst ta kontakt for flyreise fra Bergen i juni

Inkludert i prisen:
Norsktalende guide.
Flyreise t/r og flyskatter
Overnatting i delt dobbeltrom med frokost i 4 netter på Hotell Frón í sentrum av Reykjavik.
Program med buss og guide jfr. beskrivelse
Lunsj dag 2-4
Middag dag 1 og 4
Besøk i drivhus dag 2

Inngang og håndkle i Den blå lagune dag 3
Inngang til Snorrastofa i Reykholt og museum i Borgarnes dag 4


For påmelding, send oss e-post til reise@islandspesialisten.no

Vi kan hjelpe med tilslutning fra andre byer i Norge, ta kontakt for pris.

Noen justeringer i programmet kan forekomme. MAX 16 deltakere

PDF versjon av programmet