Opplevelser på Færøyene

Påmeldingstur til Færøyene 6. - 9. (fult) og 20. - 23 august 2018

Dag 1 / Ankomst til Færøyene og båttur til Vestmanna

Avreise med direktefly fra Bergen kl. 11:50, ankomst Færøyene kl. 12:10 lokal tid. Lokal guide tar imot gruppen på flyplassen ved ankomst. Vi starter vårt eventyr på Færøyene med besøk til bygden Vestmanna hvor vi får servert lunsj. Deretter blir det båttur til steile fjell og grotter som er en av de største turistattraksjonene på Færøyene. Båten seiler gjennom smale sund, inn i dype grotter og tett inntil de 600 m høye fuglefjellene. Hvor nærme fjellene og grottene båten kommer er avhengig av vær. Båtturen tar ca 2 timer.

Etter båtturen går turen til hotellet i Torshavn med stopp underveis for å nyte utsikten mot øyen Koltur. Ankomst hotellet rundt kl. 18:00 for innsjekking

Kl. 19:30 Felles middag i Restaurant Áarstova som er i ca 5 minutters gange fra hotellet. Tre retters middag.

Dag 2 Vandretur til Kirkjubøur, Nasjonalmuseet og byvandring

Guiden treffer gruppen på hotellet kl. 09:00 for busstransport til utgangspunktet for dagens vandring, kun et steinkast utenfor Tórshavn. På den første delen av turen kan vi nyte utsikten over Tórshavn og hele Nólsoy. Først kommer vi til et viktig historisk sted med en talerstol i stein hvor man i over 120 år holdt folkemøter. Stien fortsetter sørover med storslått utsikt til øyene Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar. I Kirkjubøur ligger Kongsgården som har tilhørt den samme familien i 17. generasjoner. Her besøker vi St. Magnus katedralen og Ólavskirken fra år 1111, som fortsatt er i bruk. Vi besøker Roykstovan som er ca 900 år gammel og etterpå blir det servert lunsj. Turen over fjellet tar ca 2,5 timer og er en lett til middels vanskelig vandretur i noe ujevnt terreng. Buss tilbake til Tórshavn hvor vi besøker Nasjonalmuseet som bl.a. huser gjenstander fra vikingtiden.

Dagen avsluttes med lett byvandring i Færøyenes hovedstad med besøk bla. til den historiske bydelen Tinganes og Reyn, samt plassen der vikingene grunnla parlamentet i år 825.  Guiden forteller spennende historier om denne bydelen som kjennetegnes av gamle svarte trehus med gresstak.

Kl. 20:15 Felles middag på Restaurant Hafnia som er i ca 10 minutters gange fra hotellet.

Her blir det servert sjømatbuffet.

Dag 3 Sandøy – Færøysk historie, kunst og kultur

Formiddagen på egenhånd.
Kl. 12:30 blir gruppen hentet til hotellet av buss og guide for en kjøretur til fergehavnen ”Gamlarætt” hvor vi skal ta fergen som tar 30 minutter over til Sandoy. Bygden Sandoy er en av de eldste på Færøyene og her starter vi med en omvisning av lokal guide i Færøyenes eldste trekirke. Vi får høre om utgravninger på kirkegården og den dramatiske historien om presten Kálvur Lítli. Deretter blir det besøk til museet Listasavnið som er en privat kunstsamling av Færøyske kunstnere som bl.a. Frimod Joensen, Ingálvur av Reyni, Janus Kamben og Mikines. Avslutningsvis blir det Færøysk kultur med sang, historier og dans. Middag er inkludert. Retur til Tórshavn med ferge og buss. Tilbake i Torshavn ca kl 21:30.

Dag 4 Bygdene Bø og Gásadalur, hjemreise

 

Avreise fra hotellet kl. 10:00. På vei til flyplassen besøker vi museet Kálvalíð i bygden Miðvágur. Det er mange spennende historier knyttet til stedet, bl.a. om Beinta også kjent som Barbara i film med samme navn. Deretter blir det stopp i den vakre bygden Gásadalur som var den siste på Færøyene som fikk veiforbindelse. Vi kan nyte utsikten over Tindhólm fra bygden Bøur og her blir det servert lett lunsj før ankomst til flyplassen kl. 15:00, avreise til Bergen kl. 16:15. Ankomst Bergen kl. 18:30 lokal tid.

For påmelding, send oss e-post til reise@islandspesialisten.no

PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER FOR 2018

Flytider:

20. august              Avreise fra Bergen              kl. 10:35
20. august              Ankomst Færøyene            kl. 10:55
23. august              Avreise fra Færøyene         kl. 15:50
23. august              Ankomst Bergen                 kl. 18:05

Flytiden er ca 1,5 timer. Færøyene ligger en time bak Norge i tid.

Pakkepris:
Pris per person i delt dobbeltrom kr 12.900,-
Enkeltromstillegg kr 1.850,-

Pakkeprisen inkluderer:
Flyreise Bergen – Færøyene t/r og flyskatter
Overnatting på Hotell STREYM i 3 netter inkludert frokost
Rundtur med lokalkjent guide og skandinavisk talende jfr. beskrivelse;
Lunsj dag 1, 2 og 4
Middag alle dagene

Ikke inkludert: lunsj dag 3 og drikke til måltidene
Vi kan tilby tilslutning fra andre byer i Norge ved behov, vennligst ta kontakt for pris.

Last ned pdf versjon her

For påmelding, send oss e-post til reise@islandspesialisten.no