Island Rundt

Dag 1: Ankomst Keflavik flyplass.
Ankomst Keflavik flyplass. Flybuss inkludert til hotellet i Reykjavik. Mulig og legge turen innom Den Blå Lagune før dere tar buss videre til hovedstaden Reykjavik. Overnatting på Hotell Plaza eller tilsvarende hotell i sentrum av byen. Middag på egenhånd.

Dag 2: Reykjavík – Borgarnes – Skagafjörður - Akureyri.
Oppmøte 08:45. Turen går nordover gjennom  tunnelen i Hvalfjörður til Borgarnes og videre til islandshestens mekka, Skagafjörður. Besøk til Folkemuseet i Glaumbær, en gammel islandsk gård før turen fortsetter over Öxnadalsheiði til hovedstaden i nord, Akureyri. Overnatting og middag på Hotel KEA Akureyri eller tilsvarende hotell.

Dag 3: Akureyri – Goðafoss Mývatn.
Første stopp i dag er ved fossefallet Goðafoss som ligger på veien til Mývant. Mývatn området ligger ca. 1 times kjøretur fra Akureyri ved innsjøen med samme navn. Området er omringet av varierte lavaformasjoner, vulkaner og fjell. Vi opplever lavaformasjonene i Dimmuborgir, besøker sprekken Grjótagjá, høytemperaturområdet Hverarönd, hvor dampen stiger fra boblende leirkratre og det føles som å stå midt mellom kokende gryter. Vi stopper ved Jarðböðin, Nord Islands "blå lagune" hvor det blir anledning til å nyte et forfriskende bad og lunsj (ikke inkludert).
I perioden juni - 15. august er det mulighet for å delta på hvalsafari i den vakre fjorden Eyjafjörður (mot tillegg). Overnatting og middag på Hotell KEA Akureyri eller tilsvarende hotell.

Dag 4: Akureyri – Dettifoss – Egilsstaðir - Øst Island.
Vi forlater Akureyri og kjører østover til fossefallet Dettifoss som er en av Euopas kraftigste. Herfra fortsetter turen over fjellområdet Möðrudalsöræfi til Egilsstaðir som er hovedstaden på Øst-Island. Fra Egilsstaðir kjører vi gjennom de tynt befolkede Østfjordene til vårt overnattingssted på Breiðdalsvík. Overnatting og middag på Hotell Bláfell, Breiðdalsvík eller tilsvarende hotell.

Dag 5: Jökulsárlón-Skaftafell-Núpar/Kirkjubæjarklaustur.
Vi kjører langs Østfjordenes dramatiske kystlinje og passerer Djúpivogur og Höfn. Etter  Höfn kommer vi til isbrelagunen Jökulsárlón, hvor man kan være med på en båttur med amfibiebåt blant de flytende isflakene (mot tillegg). Turen går videre til Skaftafell Nasjonalpark, hvor den høyeste fjelltoppen på Island troner, Hvannadalshnjúkur  (2110 m). Overnatting og middag på Hotel Núpar eller tilsvarende hotell.

Dag 6: Vík – Reynisfjara – Skógar – Selfoss
Vi begynner dagen med å passere lavaområdet Eldhraun og de sorte sandødene på Mýrdalssandur. Vi går ned til den svarte stranden i Reynisfjara kjent for flotte basaltformasjoner. Vi stopper vi Skógafoss og Seljalandsfoss, og ikke minst besøker vi Eyjafjallajökull Visitor Center hvor gruppen for se film om det dramatiske vulkanutbruddet i 2010. Turen fortsetter via Hella og Hvolsvöllur til Selfoss. Overnatting og middag på Hotel Selfoss eller tilsvarende hotell. Mulighet for ridetur på kvelden (må forhåndsbestilles)

Dag 7: Gullfoss-Geysir-Þingvellir-Reykjavík.
Vi starter dagen med å besøke det majestetiske fossefallet Gullfoss. Neste stopp er det geotermiske området ved Geysir, hvor vi opplever den aktive geysiren Strokkur, som hvert femte minutt sender en søyle av kokende vann høyt opp i luften. Turen fortsetter til nasjonalparken Þingvellir, hvor verdens eldste fungerende parlament ble grunnlagt i 930. Fra Þingvellir kjører vi til Reykjavík og nyter utsikten over byen fra Perlan. Overnatting på Hotell Plaza i sentrum av Reykjavík eller tilsvarende hotell. Middag på egenhånd.

Dag 8: Hjemreise
Flybuss til Keflavik flyplass for hjemreise.

Reisedager:
Turen starter alle  onsdager i perioden 16. mai – 5. september 2018

Priser 2018:

Pris per person fra kr 24.650,-
Enkeltromstillegg kr 7.790,-

Inkludert:
Flyreise Oslo - Island t/r og flyskatter (forbehold om prisendringer pga kapasitet, mulighet for fly fra andre byer i Norge)
Rundreise med buss og skandinavisk talende guide jfr. Beskrivelse dag 2-7.
Overnatting i delt dobbeltrom i 7 netter inkl. frokost (dag 2-8) og middag (dag 2-6).
Transfer mellom Keflavik flyplass og hotellet i Reykjavik ved ankomst og avreise.
Entre til Glaumbær museet og Eyjafjallajökull visitor center.  

Utflukter:
Hvis du ønsker å være med på hvalsafari fra Akureyri, bad ved Myvatn, båttur på Jøkuslarlon eller ridetur fra Selfoss, må disse bestilles på forhånd sammen med turen.
Priser (kommer):
Hvalsafari (Dag 3)
Bad ved Myvatn Nature Baths (Dag 4)
Båttur på Jökulsárlón (Dag 5)
Ridetur ved Selfoss (Dag 6)

Tillegg for transfer via Den blå lagune ved ankomst