Dykking

Det finnes flere spennende muligheter for dykking på Island både i nord og sør. Er du glad i å dykke og ønsker å oppleve nye, spennende omgivelser under vann, bør Island stå høyt opp på listen over dykkedestinasjoner du bør oppleve.

Silfra ved Thingvellir er et verdenskjent sted blant eventyrlystne dykkere, og regnes av mange som et av de beste dykkestedene i verden. Silfra ligger på grensen mellom den nordamerikanske kontinentalplaten og den eurasiske kontinentalplaten som deler Island, og er en enestående opplevelse for dykkere. Det er faktisk det eneste stedet i verden hvor det er mulig å dykke mellom to kontinentalplater, og er noe enhver dykkeentusiast bør oppleve! Kombinasjonen av ferskvann og den dype sprekken gir både unike farger og fantastisk sikt. Silfra ligger 45 minutter med bil utenfor Reykjavik.

I Kleifarvatn på halvøya Reykjanes kan du dykke blant bobler fra varmtvannskilden som ligger på bunnen av innsjøen. Mange sier at det oppleves som et slags jordskjelv fordi boblene skaper et trykk på vei opp til overflaten. Trykket får steiner til å riste, som igjen skaper en spesiell følelse i kroppen.

Det tilbys også dykk i Atlanterhavet utenfor halvøya Reykjanes, fra strand eller båt.

Dykking på Island er en helårsaktivitet, og alt av utstyr er inkludert på turene. For å bli med kreves det at du har dykkersertifikat (PADI eller tilsvarende).