Spatur

Spatur til Island

Island er et ypperlig sted å reise for en deilig spa-tur med sine mange førsteklasses spa-fasiliteter. Alt ligger til rette for en behagelig opplevelsesreise du sent vil glemme. Det blir besøk til varme bad med avslappende behandlinger, god mat og drikke, spennende aktiviteter og utflukter.

Nedenfor er forslag til Spa tur til Reykjavik. Turen kan gjøres enten lengre eller kortere, og utflukter kan vi tilpasse etter ønske og behov.

Skal du på rundreise på Island er det mange spennende Spa muligheter rundt omkring i andre landsdeler som vi tar med i våre turforslag.

Vi skreddersyr din drømmereise!

Dag 1 Den bå lagune

Ankomst Island. Velg mellom å reise direkte inn til Reykjavik til hotellet, eller legg turen via Den Blå Lagune. Lagunen ligger kun få minutter fra flyplassen på vei inn til byen. Den Blå Lagune er et verdenskjent geotermisk spa-anlegg hvor du bader utendørs i det islandske lavalandskapet. Dette skaper en helt spesiell stemning. Det mineralholdige vannet har beviselig en gunstig effekt på blant annet hudlidelser som psoriasis. Anlegget har blitt betydelig oppgradert den senere tiden, og fremstår som et helt spesielt delikat badeanlegg med muligheter for diverse spabehandlinger hvis ønskelig i tillegg til badet. Etter besøket i lagunen blir du transport til Reykjavik for innsjekk på ditt hotell.

Velger man å reise direkte inn til Reykjavik og besøker Den Blå Lagune en annen dag, kan man velge å benytte seg av hotellets eget spa. (Kun utvalgte hoteller). Middag på kvelden.

Dag 2 Aktivitet og Spa

Vi anbefaler en aktivitet hvor du får se og oppleve Islands fantastiske natur! Her er  noen eksempler som kombinerer aktivitet med bad:

Forslag til aktivitet

RIdetur

Islandshesten er en spesielt stødig og snill hest som passer både for øvede og nybegynnere på hesteryggen. En erfaren guide er med på turen, og du introduseres også for islandshestens helt spesielle gangart som kalles «tölt». Etter ridingen kan du få servert lunsj på den hyggelige gården Eldhestar og turen avsluttes med et besøk i badebassenget i imrådet. På Island er det offentlige badebassenger i hver eneste lille by, og et besøk hit er absolutt verdt et besøk hvor du får et innblikk i den islandske badekulturen.

Gylne Sirkel og Hvammsvik

På rundturen «Den Gylne Sirkel» får du oppleve noen av Islands aller største severdigheter som geysirområdet med sitt levende jordsmonn og den aktive geysiren «Strokkur», den vakre nasjonalparken Thingvellir og fossefallet Gullfoss som kan ta pusten selv fra en nordmann.

Avslutningsvis går turen innom det nye badestedet Hvammsvik i rolige omgivelser innerst i fjorden Hvalfjørdur. Turen tar 10 timer.

Denne ruten kan kjøres enten i buss, eller hvis dere er flere deltagere, i superjeep.

ATV- eller Buggy-kjøring

Firehjuling eller Buggy er en fartsfylt utendørsaktivitet gjennom fjell- og lavaområder. Kjøringen foregår på off-road stier hvor en guide fører an. Velg mellom eget kjøretøy eller to per kjøretøy. Her kan man velge turer av ulike lengde fra 1-3 timer avhengig av sesong.

Etter kjøringen kan dere ta en deilig avkobling i Secret lagoon i nærheten av sentrum.

Dag 3 Reykjavik

Besøk utsiktsplattformen i Perlan Musum for fantastisk 360 utsikt over byen. Her er det også flere spennende utstillinger om Islands natur, flora, fauna og geologi.  I Grandi området i sentrum er utstillingen "Whales of Iceland", lærerik utstilling med etterligning av forskjellige typer hval i sin naturtro størrelse. Like i nærheten kan man delta på flytur over det sørlige høylandet eller Canada i flysimulater hos "Fly over Iceland" eller lære mer om den populære Omnom sjokoladen  i deres fabrikklkaler i området.

Reykjavik er også kjent for sine utmerkede shoppingmuligheter.  Hovedgaten Laugavegur har mange spennende butikker med både islandske og internasjonale merker. Foretrekker du shoppingsentre, kan vi anbefale det innholdsrike kjøpesenteret Kringlan et par kilometer øst for sentrum eller Smárallind i Kópavogur.

Er du kunst og historie interessert kan anbefale Nasjonalmuseet med sin permanente utstilling om Islands historie fra bosettingstiden frem til i dag og det Islandske nasjonalgalleriet viser både islandsk og internasjonal kunst.

På ettermiddagen er det deilig med et herlig avbrekk og besøke ett av byens Spa eller utendørsbad.

Dag 4 Hjemreise

Etter frokost er det tid for avreise tilbake til Norge. Vi ordner med transport til flyplassen.
Avhengig av flytid hjem, er det mulig med et morgenbad i Reykjaviks største utendørs badeanlegg Laugardalslaug eventuelt benytte seg av hotellets spa (utvalgte hotell).

Vi er sikre på at du reiser hjem med ny energi etter dager med herlig påfyll!

Pris på forespørsel.