Spatur

Spatur til Island

Island er et ypperlig sted å reise for en deilig spa-tur med sine mange førsteklasses spa-fasiliteter. Alt ligger til rette for en behagelig opplevelsesreise du sent vil glemme. Det blir besøk til varme bad med avslappende behandlinger, god mat og drikke, spennende aktiviteter og utflukter.

Nedenstående er kun et forslag til program. Turen kan gjøres enten lengre eller kortere, og utfluktene kan byttes ut eller tas ut alt etter ønske og behov. Vi skreddersyr din drømmereise!

Dag 1
Ankomst Island. Velg mellom å reise direkte inn til Reykjavik til hotellet, eller legg turen via Den Blå Lagune. Lagunen ligger kun få minutter fra flyplassen på vei inn til byen. Den Blå Lagune er et verdenskjent geotermisk spa-anlegg hvor du bader utendørs i det islandske lavalandskapet. Dette skaper en helt spesiell stemning. Det mineralholdige vannet har beviselig en gunstig effekt på blant annet hudlidelser som psoriasis. Anlegget har blitt betydelig oppgradert den senere tiden, og fremstår som et helt spesielt delikat badeanlegg med muligheter for diverse spabehandlinger hvis ønskelig i tillegg til badet. Etter besøket i lagunen blir du transport til Reykjavik for innsjekk på ditt hotell.

Velger man å reise direkte inn til Reykjavik og besøker Den Blå Lagune en annen dag, kan man velge å benytte seg av hotellets eget spa. (Kun utvalgte hoteller). Middag på kvelden.

Dag 2
Vi anbefaler en aktivitet hvor du får se og oppleve Islands fantastiske natur! Her er  noen eksempler som kombinerer aktivitet med bad:

Valgfri aktivitet

RIdetur

Islandshesten er en spesielt stødig og snill hest som passer både for øvede og nybegynnere på hesteryggen. En erfaren guide er med på turen, og du introduseres også for islandshestens helt spesielle gangart som kalles «tölt». Etter ridingen kan du få servert lunsj på den hyggelige gården Eldhestar og turen avsluttes med et besøk i badebassenget på stedet. På Island er det offentlige badebassenger i hver eneste lille by, og et besøk hit er absolutt verdt et besøk hvor du får et innblikk i den islandske badekulturen.

Gylne Sirkel superjeep/buss med besøk til secret lagoon  eller Fontana spa

På rundturen «Den Gylne Sirkel» får du oppleve noen av Islands aller største severdigheter som geysirområdet med sitt levende jordsmonn og den aktive geysiren «Strokkur», den vakre nasjonalparken Thingvellir og fossefallet Gullfoss som kan ta pusten selv fra en nordmann. Et høydepunkt på turen er besøket til Islands nest største isbre Langjøkull, et populært sted for jeep- og snøscooterkjøring. Ønsker dere litt ekstra action, kan vi legge inn snøscooterkjøring på breen.

Denne ruten kan kjøres enten i buss, eller hvis dere er flere deltagere, i superjeep. På superjeepturen brukes store biler som tar dere med i røft terreng hvor dere får oppleve Islands ville natur på en actionfylt og annerledes måte, og dere får virkelig se hva disse bilene er gode for. Det er også mulig å legge til snøscooterkjøring på isbre.

ATV- eller Buggy-kjøring

Firehjuling eller Buggy er en fartsfylt utendørsaktivitet gjennom fjell- og lavaområder. Kjøringen foregår på off-road stier hvor en guide fører an. Velg mellom eget kjøretøy eller to per kjøretøy.

Etter turen kan dere ta en deilig spa-behandling hvis ønskelig.

Dag 3
Utforsk den lille storbyen Reykjavik med sine mange spennende tilbud. Vi kan anbefale Nasjonalmuseet med sin permanente utstilling om Islands historie fra bosettingstiden frem til i dag. Det Islandske nasjonalgalleriet viser både islandsk og internasjonal kunst. Det er også spennende å besøke Vulcano House hvor du får lære om landets helt spesielle geologi samt fremvisning av en interessant film om vulkanutbrudd. Whales of Iceland er også verdt et besøk. Her er det utstilt forskjellige typer hval i sin naturtro størrelse. Et besøk hit kan kombineres med hvalsafari.

Reykjavik er også kjent for sine utmerkede shoppingmuligheter.  Hovedgaten Laugavegur har mange spennende butikker med både islandske og internasjonale merker. Foretrekker du shoppingsentre, kan vi anbefale det innholdsrike kjøpesenteret Kringlan et par kilometer øst for sentrum.

På ettermiddagen kan det være deilig med et herlig avbrekk på det delikate Laugar Spa. Her kan du nyte en behandling hvis ønskelig, eller bare slappe av i spa’ets deilige varme bad og badstuer.

Mer info om Reykjavik finner du her

Middag på kvelden

Dag 4
Etter frokost er det tid for avreise tilbake til Norge. Vi ordner med transport til flyplassen.
Avhengig av flytid hjem, er det mulig med et morgenbad i Reykjaviks største utendørs badeanlegg Laugardalslaug eventuelt benytte seg av hotellets spa (utvalgte hotell).

Vi er sikre på at du reiser hjem med ny energi etter dager med herlig påfyll!

Pris på forespørsel.