Bilferie på Færøyene - 8 dager

Den Klassiske Rundreisen

 

Bilferie på FærøyeneFærøyene har unik natur samt en rik historie og kulturliv. Det varierte været med regn, tåke, varme og solskinn gir storslåtte naturopplevelser. Her finnes fugler og sauer, uberørt natur og isolerte bygder. Stillheten brytes kun av brusende fosser og dønningene fra havet. På denne kjør-selv turen kan du oppleve det beste av Færøyene.

Bilferie på Island - Færøyene

PROGRAM

DAG 1: Ankomst til Færøyene med Atlantic Airways. Leiebilen hentes på flyplassen. Opplev øya Vágoy på egen hånd. Vi foreslår et besøk i den lille bygda Gásadalur. Her kan man vandre på den merkede naturstien og nyte den imponerende utsikten over Tindhólmur. Gå ikke glipp av den vakre fossen som renner ut i havet. Overnatting på Vágoy.

DAG 2: På vei mot nord anbefaler vi den 2 timer lange båtturen* til Vestmanna fuglefjell hvor det seiles mellom klippene og inn i grottene samt besøker det unike Saga-museet. Fortsett til bygda Tjørnuvík omkranset av steile fjell. Herfra ses de imponerende klippeformasjonene «Kæmpen og Kællingen». Kjør over broen som forbinder øyene Streymoy og Eysturoy mot bygda Eiði. Her venter flere store naturopplevelser og utsikt til Færøyenes høyeste fjell Slættaratindur (882 meter).
Overnatting på Eysturoy.

Båttur er ikke inkludert i prisen men kan reserveres på forhånd.

DAG 3: Nyt dagen i bygda Gjógv som er kjent for sin særpregede naturhavn. Her er det mulig å vandre på egen hånd med utsikt over fuglefjell og den vakre dalen Ambadalur. Kart kan kjøpes på Hotel Gjáargarður i Gjógv. Overnatting på Eysturoy.

DAG 4: Fra bygda Leirvík kjør gjennom den undersjøiske tunnelen til byen Klaksvík. Tunnelen er dekorert med lyskunst av den kjente færøyske kunstneren Tróndur Patursson. Fra Klaksvík er det gode muligheter for å utforske de andre Nordøyene, som alle byr på dramatiske landskap. På øya Viðoy ligger Færøyenes nordligste bygd, Viðareiði, som absolutt er verdt et besøk. Nyt en kopp kaffe med noe godt til i den lokale restauranten. Overnatting på Nordøyene.

DAG 5: Vi foreslår at man besøker øya Kunoy på formiddagen. Fra den lille bygda Kunoy er det flott utsikt til øya Kalsoy. Ovenfor bygda ligger en liten hyggelig plantasje. Et sagn forteller at det høyt oppe på Kunoy ligger en planke fra Noas ark hvor muslinger og små konkylier vokser. Mennesker som har gått seg vill i tåken har sett planken, men ingen som noen gang har lett etter den har funnet den. Tilbake på Eysturoy kjør mot bygda Søldafjørður hvor man kan besøke et privat hjem med en imponerende hage. Her serveres kaffe med kake. Overnatting i Tórshavn.

DAG 6: Besøk den vakre grønne øya Sandoy, også kaldt Saga-øya. Øya er i forhold til de andre øyene preget av overveiende flatt terreng og er rik på historie og fantastisk natur. Reis med fergen fra havnen Gamlarætt til Skopun. Gå ikke glipp av bygdene Dalur og Húsavík som ligger i nydelige omgivelser. I bygda Skálavík kan man kjøpe kaffe og mat i det nye feriesenteret. Overnatting i Tórshavn.

DAG 7: Nyt dagen i Tórshavn på egen hånd, og besøk bygda Kirkjubøur som er Færøyenes historiske og kulturelle sentrum. Her ligger den maleriske Kongsgården hvor den nåværende kongsbonden er 17. generasjon i rekken. Se den uferdige Sankt Magnus katedralen og den lille Olavskirken fra middelalderen. Overnatting på Vágoy.

DAG 8: Leiebilen leveres på flyplassen. Avreise med Atlantic Airways.

Pakkepris inkludert overnatting på hotell 2022:
Dobbeltrom pr. pers. fra kr. 15.470,-

Tillegg for enkeltrom kr. 4.580,-

PRISEN INKLUDERER:
- Fly til Færøyene med Atlantic Airways t/r med flyskatter direktefly t/r OSLO på onsdager og søndager fra april 2022
- Leiebil, kategori B (FOrd Fiesta eller lignende) inkl. henting og levering på flyplassen, egenandelsforsikring, ubegrenset kjørelengde og tunnelavgift mens du er på Færøyene.
- Overnatting i delt dobbeltrom på turistklasse hotell med frokost

TILLEGG, PRISER PÅ FORESPØRSEL:
Dag 2. Båttur til Vestmanna fuglefjell (juni, juli og august)

Dag 5 Besøk til færøysk familie inkludert kaffe og kake i privat hjem.
Dag 6. Lokal guide i bygda Sandur, besøk Færøyenes eldste trekirke, og hør den dramatiske historien om presten Kálvur Lítli (hele året)

VENNLIGST MERK:
Mulighet for B&B (rom uten bad) eventuelt feriehus, på forespørsel
Overnattingssteder og rekkefølge kan variere fra nevnte program.
Turen er velegnet for barn.

Turen kan tilpasses individuelle ønsker

PROGRAM: Individuell tur på egen hånd med bil
VARIGHET:
8 dager / 7 netter
STARTDAG:
Etter eget valg men prisen tar utgangspunkt i en direkteflyvning fra/til OSLO på en onsdag. Forbehold om prisendringer og ledig kapasitet.
REISEPERIODE:
Hele året, prisen er basert på reise i høysesong (april -september) og inkluderer direktefly mellom Oslo og Færøyee på onsdager og søndager fra april 2022.