Vandreturer

Naturen er svært sårbar og vi har alle ansvar for å ta vare på den, vennligst følg merkede stier!

Nedenfor er noen eksempler på korte vandreturer i sør. Er du interessert i lengre tur så kan du ta en titt på turene LAUGAVEGUR og FIMMVÖRÐUHÁLS 

 

Reykjadalur

Ved tettstedet Hveragerði, ca 45 km fra Reykjavik.

Turen er 6 km t/r og du bør beregne minst 2 timer inkl. fotostopp, man kan lett bruke mer tid hvis man ønsker å utforske den varierte naturen og ta bilder.

Dette er en lett til middels vanskelig tur på stier som noen få steder er litt smale og i bratt terreng. Du kan ta hele turen eller bare deler av den.

Dalen Reykjadalur er et høytemperaturområde som ligger ovenfor byen Hveragerdi ca 45 km øst for Reykjavik. Området er en del av vulkanområdet Hengill og her er det fantastisk variert natur som etterlater mange inntrykk. Det bobler leire i bakken flere steder og du opplever fargerike vulkanfjell, små fosser og juv som leder opp til vulkanen Hengill. Dere kommer frem til varm bekk som blander seg med kalt vann og passer bra for avslappende bad i ekte varm kilde, husk badetøy og håndkle hvis dette frister).

Dette er et populært område så her er du ikke alene. Derfor er stiene også tilrettelagt på de mest trafikkerte stedene for å skåne naturen.

Her er det viktig å følge stiene og vær oppmerksom på hvor du går!

Nesjavellir

På sørsiden av innsjøen Þingvallavatn, 40 km fra Reykjavik, er det geotermiske kraftverket Nesjavellir. Området er en del av vulkanområdet Hengill med variert landskapet, høytemperaturområder, elver, kratre, små innsjøer og variert vegetasjon.

Her er det flere korte og lengre vandreruter og vi kan for eksempel anbefale grønt markerte stier ved Nesjavellir hvor du lærer mer om området, natur og historie, fra informasjonsskilt underveis. Du finner informasjon når du ankommer Nesjavellir.

Þórsmörk

Þórsmörk er en enestående naturperle i sør med variert og vakker natur, utsikt over vulkanlandskap, isbreer, isbreelver og fargerike fjell. Her er det mange muligheter for vandring og på dagstur kan du velge imellom flere ruter som tar 2-5 timer eller du kan ta lengre ruter og overnatte i Þórsmörk.

Elver må krysses for å komme inn til Þórsmörk så du kan enten parkere leiebilen for en dag og ta høylandsbuss inn til området eller så kan vi anbefale dagstur med lokalkjent guide i Superjeep som tar dere med på privat tur og vandring. Les mer her

Þórsmörk er 3,5 timer fra Reykjavik med buss og 1,5 time hvis du går på bussen i Hvolsvöllur som er nærmeste tettsted ved hovedveien.

Landmannalaugar

Landmannalaugar er kjent for fargerike og spektakulære rhyolittfjell og du får oppleve fantastisk fjellandskap, juv, boblende leire og varme kilder. Her er det utallige stier og vandremuligheter hvor du kan nyte naturen og den spektakulære utsikten.

Landmannalaugar er kun tilgjengelig i sommerhalvåret og veiene åpner vanligvis ikke før i midten eller slutten av juni. Du må kjøre 4X4 bil, ta høylandsbuss inntil området eller velge privat tur med Superjeep og guide.

Hvis du tar dagstur med høylandsbuss til området rekker du ca. 4 timers vandring før den returnerer. Du kan ta bussen fra Reykjavik eller fra tettstedet Hella i sør. Bussen bruker litt over 4 timer fra Reykjavik/ 2,5 timer fra Hella, hver vei.

Skógar

Ved fossefallet Skógar kan du gå opp på fjellet hvor fossen faller ned og følge stien et lite stykke innover hvor vannet renner gjennom små juv, klipper og sprekker og lager mange små og vakre fossefall.

Fjaðrárgljúfur ved Kirkjubæjarklaustur

Mellom Vík og Kirkjubæjarklaustur kan vi anbefale å ta avstikkeren opp til parkeringsplass ved Fjaðrárgljúfur og gå stien som er merket på østsiden hvor du kommer til oversiden av juvet og får fantastisk utsikt over det vargerike og vakre juvet.

Svartifoss i Skaftafell

Fin gåtur fra besøkssenteret i Skaftafell og opp til den vakre fossen Svartifoss som stuper over vegg av basaltformasjoner. Herfra ser du også Vatnajökull og Islands høyeste fjell, Hvannadalshnjúkur.