Myvatn

 En times kjøretur fra Akureyri i nord ligger naturvernområdet Mývatn. Mývatn er en perle fra naturens side som byr på utallige muligheter for de som er glad i vakker natur, vandring, fugler og bading.

Mývatn er en innsjø og området med samme navn er kjent for sitt rike fugleliv, fauna, vulkansk aktivitet og lavaformasjoner. Majestetiske fjell danner en flott ramme rundt innsjøen og hele området er et mekka for geologi interesserte. Her er det mange og varierte fjell som kan bestiges som Europas største eksplosjonskrater, Hverfell, eller Reykjahlíðarfjall som troner over det lille tettstedet med samme navn. Lavaformasjoner ved Dimmuborgir, grotter med varmt vann, høytemperaturområder ved Leirhnjúkur og Hverarönd, kraterformasjoner ved Skútustaðir er bare noen av attraksjonen. En god avslutning på dagen er å slappe av i utendørsbadet Jarðböðin (Myvatn Nature Bath) hvor man kan nyte sene kvelder og koble av etter dagens aktiviteter.

Praktisk informasjon:

Ligger en times kjøretur fra Akureyri. Man kan få et inntrykk av området og besøke spennende steder som Skútustaðagígar, Dimmuborgir, Krafla og Leirhnjúkur i løpet av en dagstur. Men vi anbefaler på det varmeste å tilbringe par dager for å utforske Mývatn nærmere.

Aktiviteter:

Flotte vandremuligheter i området, sykkelturer, fuglemuseum, utsiktsflyvning, rideturer, lokal matproduksjon, grottetur, utflukt til Europas mektigste fossefall Dettifoss samt de vakre ekkoklippene ved Hljóðaklettar og det hestesko formede Ásbyrgi. Om sommeren kan man ta en utflukt inn til høylandet til dronningen av alle islandske fjell ”Herðubreið” samt vulkanen Askja i fjellområdet Dyngjufjöll hvor man kan bade i krateret Víti (Helvete).

Vinter: Jeeptur, snøscooterkjøring, isfiske, leie av langrennski, Jarðböðin.