Utflukter med helikopter

Flyvning med helikopter er et flott alternativ når dere har sittet i lange møter og kun har noen få timer til overs for å oppleve den fascinerende og kontrastrike Islandske naturen. Med fuglens øyne kan man nyte utsikten fra et helikopter og i løpet av kort tid oppleve varierte attraksjoner og severdigheter samt gjøre stopp underveis

Eksempel


Reykjavik og Esja

På 5 minutter kommer vi til fjellet Esja som troner høyest (914 moh.) av alle fjell i Reykjavik området og ligger ca 10 km nord for Reykjavik. Herfra nyter vi utsikten mot hovedstaden og Atlanterhavet. Ca 30-40 minutter.

 

Snæfellsjøkull

Vi flyr over vulkaner og lavabredder på vår flyvning mot halvøya Snæfellsnes hvor isbreen Snæfellsjøkull troner. Vi flyr over bukten Breidafjørdur med sine utallige små øyer og over små fiskelandsbyer langs kysten. Vi gjør et stopp ved Hotel Budir for et måltid før vi returnerer og flyr over Reykjavik sentrum før landing i Reykjavik. Ca 3 timer.

Eyjafjallajøkull

Den 20. mars 2010 startet vulkanutbrudd i Eyjafjallajøkull på Sør-Island. Utbruddet fikk etter hvert hele verdens oppmerksomhet da aske fra vulkanen stoppet flytrafikken over mesteparten av Europa. Vulkanutbrudd med lava, aske og sprekker har formet Island opp gjennom mange århundrer.  Eyjafjallajøkull ligger 1666 moh. og er en enestående mulighet til å oppleve vulkanske omgivelser og de spor et nytt utbrudd setter. Varighet 1-2 timer.