Rideferie for nybegynnere

Denne turen passer for nybegynnere og de som har noe erfaring. Turen kan være ideell for familier med barn og / eller ryttere som ønsker å oppleve Island på hesteryggen i rolige omgivelser.

Her bor du to netter i landlige omgivelser på gården Kálfhóll på Sør-Island, ca 90 km fra Reykjavík.

Det blir lagt opp til passe utfordrende rideturer langs elven Þjórsá som er blanding av isbrevann og ferskvann og er den lengste elven på Island, og du har god utsikt mot den mektige vulkanen Hekla.  Her er hestene i sitt riktige element og i sine vante omgivelser på gården.

Program for turen

Dag 1 – Reykjavík – Kálfhóll

Avreise kl. 10:00 fra bus sentralen i Reykjavík og transport til gården Kálfhóll i sør hvor vi møter familien og ansatte på gåren. Det blir servert lunsj på gården og så blir det introduksjon av den islandske hesten og dens spesielle gangarter. Dagen bruker vi for å bli kjent med hestene og bil vant til å ri dem. Etter en avslappende dag på hesteryggen blir det middag og mulighet til å nyte utendørs boblebad for å slappe av og gjøre seg klar for neste dag. (ridning ca.15 km dag 1)

Dag 2 – Kálfhóll gård – Elven Þjórsá – Kálfhóll gård

Etter frokost starter vi i stallen og finner hesten vår for dagen. Dagens etappe går langs elven Þjórsá og vi koser oss med rolig lunsj ved elvebredden og nyter den islandske naturen med fuglesang og elvens lyder rundt oss. I dag blir du bedre kjent med hestene og den islandske måten å ri på sti. Dagen avsluttes så på gården for overnatting og middag. (ridning ca.20 km dag 2)

Dag 3 – Kálfhóll gård og hestene

I dag besøker vi hestene på Kálfhóll gård, hvor hesteflokken løper fri rundt i sitt sommerbeite og kanskje vi ser de nye føllene som er født i sommer. En perfekt dag for å ta bilder som minne fra turen. Rideturen går langs elven Þjórsá, Islands lengste elv og fører oss gjennom vakkert landbruksområde på en sti som er godt egnet for ridning. Etter rideturen tar vi avskjed med hestene og gården og det blir transport med buss til hovedstaden med ankomst i Reykjavik kl.18.00

(ridning ca.20 km dag 3)

NB! Ride arrangøren forbeholder seg retten til å endre de daglige reiserutene om nødvendig.

Maksimum antall deltakere er 16 personer

 

Praktisk informasjon:

Turen arrangeres på følgende datoer i 2024:

Juni: 3.-5., 10.-12. og 17.-19.

Juli: 29.-31.

August: 26.-28.

September: 2.-4.

 

Pris per person fra kr. 16.440,- (juni og august) og fra kr. 17.880,- (juli)

Barn 11 år og yngre for 25% rabatt.

Lengde: 3 dager med ridning, 2 overnattinger og alle måltider

Passer: for nybegynnere og de som har noe erfaring.

Overnatting: Gjestgiveristandard. Felles dusj og bad. 2-4 senger per rom. Sengetøy inkludert.

Inkludert: Transport t/r Reykjavik, Rideturer, overnatting og måltider under oppholdet.

 

Vi hjelper deg med planlegging og bestilling av reise før og etter oppholdet hvis du ønsker. Ta kontakt for tilbud