FAQ

Ofte stilte spørsmål og svar

Når er beste tiden å reise til Island?
Til Island kan man reise året rundt. Hver årstid har sin sjarm og det finnes et bredt utvalg av aktiviteter hele året rundt selv om noen er sesongrelaterte.

Naturen er i full blomst om sommeren og da er det også høysesong med antall reisende og priser i henhold til det. Været på Island er mildere enn hva man kan forvente utifra beliggenheten midt i Nord-Atlanteren. Golfstrømmen varmer opp havet rundt øya noe som  gir et relativt mildt klima spesielt vinterstid. Høst, vinter og vår tilbys gode priser i tillegg til bredt utvalg av aktiviteter noe som gjør Island til en populær helårsdestinasjon.  

Får jeg flybillett?
Alle flybilletter er i dag elektroniske. Dere vil motta en elektronisk billett med informasjon om reiseruten, billettnummer og et referansenummer for flybestillingen/gruppebookingen.  Vi anbefaler at du noterer og har med deg referansenummeret til flyplassen.

Når må jeg være på flyplassen?

Vi anbefaler alle våre reisende å møte opp i god tid i tilfelle lange køer. Uansett bør man senest være på flyplassen to timer før avreise.

Trenger jeg Pass til Island?
Alle passasjerer må vise offisielle identifikasjonspapirer ved utgangen, det vil si pass, førerkort eller ID-kort. Pass vil alltid være den mest gyldige legitimasjonen og vi anbefaler derfor alle våre reisende å ta med seg dette. Hvis du ikke er norsk statsborger og i tvil om du kan reise inn til Island kan du få nærmere informasjon hos Islands ambassade i Oslo.

Hvordan er været på Island?
Det er ikke uvanlig å oppleve flere typer vær i løpet av en dag. Det vil si at været kan forandre seg ganske ofte i løpet av et døgn så på en dagstur er det greit å være forberedt.

Planlegger du å reise rundt bør man følge godt med på værvarsel, spesielt høst, vinter og vår. Værvarslet kan du sjekke på www.vedur.is. Vind- og vanntett jakke samt flisjakke er å anbefale for utflukter og aktiviteter.

Hva skal jeg ta med på dagsturene?
Det er lurt å ha med en liten dagssekk med votter, skjerf og lue for ikke å glemme kamera. Sommerstid kan man ofte ha på T-skjorte og korte bukser men en vindjakke og flis bør man ha med uansett årstid. Skjerf, votter og lue hører også til høst, vinter og vår.

Kan jeg betale med kort?
Ja.  Alle internasjonale kredittkort blir akseptert de fleste steder. Du finner også mini-bank eller ”Hraðbanki” ved ankomst til flyplassen og flere steder i de største byene.

Når får vi Reisedokumenter?
Reisedokumenter sendes ut etter at reisen er betalt, senest 2 uker før avreise.