Diverse i sør

Ridetur

Nesten alle kan ri på Islandshest. Den er passe stor, har fem ulike gangarter, godt temperament og de hestene som blir brukt er godt vant til mennesker som har ulike erfaring med ridning. Islandshesten tåler å bære tung vekt men maks grense er 120 kg.

Du rir sammen med flere i en gruppe sammen med guide og du får en hest som passer ditt nivå. Har du med barn så kan du velge korte turer som passer barn over 7/8 år men du bør tenke på hva som kan passe for ditt barn i forhold til fysikk og erfaring.

Det finnes stort utvalg av rideturer som varierer fra en time og til hel dag så her kan nesten alle finne noe som kan passe ønske, nivå og tid du har til rådighet. Lange rideturer

Grotter

Raufarhólshellir i Bláfjöll fjellområdet ligger halvtimes kjøretur øst fra Reykjavík og her er det turer hver time. Grotten er delvis opplyst og passer for alle med vanlig fysikk. Her kan man både være med på en times tur eller en lengre og mer krevende tur hvor siste del av grotten ikke er opplyst og du må ha god fysikk for å kunne gå over ujevnt underlag.

Hjelm og hodelykt er inkludert men husk at det kan være kjølig i grotten så ha på noe varmt.

Isbrevandring og eller isbreklatring

Det arrangeres isbrevandring og isbreklatring med guide på isbreen Sólheimajökull i sør og på Svínafellsjökull fra Skaftafell i sørøst.

Zipline

Her får du prøve fire ulike zipline løyper over vakre og spennende juv i nærheten av Vik.

Turen inkluderer litt vandring så du må klare å gå lett tur på ca 3 km til sammen. Tillatt for barn ned til 8 år. Tar 1,5 - 2 timer til sammen.

Golf på Island