Opplevelser på Færøyene

Påmeldingstur til Færøyene 7. - 11. juni OG 6. - 10. september 2023

På denne turen får du oppleve sjarmerende små bygder, vakker utsikt mot grønne fjell og øyer, og det spektakulære landskapet som kjennetegner Færøyene. Du får se den bildeskjønne fossen Múlafossur i bygden Gásadalur, det blir lett vandretur til kultursenteret i Kirkjubøur og i gamle bydelen i Torshavn. Vi besøker også Selkvinnen og bygden Viðareiði i nord, deltar på båttur til spektakulære Vestmannaklippene og tar turen til vakre bygden Gjógv.

Turen blir ledet av en lokalkjent og kunnskapsrik Færøysk guide som snakker norsk og formidler kunnskap om Færøyene, severdigheter, kultur og det daglige livet.

 

ONSDAG  / Ankomst til Færøyene, Múlafossur og byvandring i Tórshavn

Avreise fra Oslo med direktefly kl. 11:20 og ankomst til Færøyene kl. 11:55.

Lokal guide tar imot gruppen ved ankomst til flyplassen.Reisen starter med besøk til bygden Gásadalur og på strekningen kan vi nyter utsikten til vakre Tindhólmur. I Gásadalur blir det servert lunsj og vi tar en kort gåtur for utsikt til den billedskjønne fossen Múlafossur.

Vi fortsetter til hovedstaden Torshavn hvor guiden tar oss med på lett vandring i den gamle bydelen, til historiske Tinganes og Reyn. Deretter blir det innsjekking på Hotel Djurhuus som ligger 10 minutter fra sentrum. Ankomst til hotellet kl. 17:00

Kl. 1900 Blir det servert middag på restaurant i gangavstand fra hotellet.

Program, lunsj og middag inkludert

 

TORSDAG  / Lett vandretur til Kirkjubøur og lunsj i Nordisk hus

I dag blir det lett vandretur til vakre Kirkjubøur. Kl. 0830 starter vi dagen med busstransport til stedet hvor stien starter, kun et steinkast utenfor Tórshavn. Ta med lett tursekk for kamera, vann og noe å bite i. Vi tar oss god tid og nyter den vakre utsikten underveis. Turen over fjellet er en lett til middels vanskelig vandretur som de fleste klarer. Ønsker du ikke å gå ordner vi transport til Kirkjubøur! På den første delen av turen kan vi nyte utsikten over Tórshavn og øya Nólsoy. Vi gjør stopp ved et viktig historisk sted hvor vi finner en talerstol lagd av stein hvor man i over 120 år holdt folkemøter.

Stien fortsetter sørover med storslått utsikt til øyene Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar. Vi ankommer Kirkjubøur rundt kl. 12:00 og besøker Kongsgården som har tilhørt den samme familien i 17. generasjoner. Vi får omvisning av selve kongsbonden og besøker St. Magnus katedralen og Ólavskirken fra år 1111 og det blir omvisning i Roykstovan som er ca. 900 år gammel.

Bussen henter oss i Kirkjubøur og vi kjører tilbake til Tórshavn hvor vi spiser lunsj i Nordens hus, Færøyenes kulturhus. Etter lunsj kjører bussen til hotellet og man kan nyte resten av dagen på egenhånd, for eksempel besøke Nasjonalmuseet eller kunstmuseet. Tilbake på hotellet kl. 14:30.

Program og lunsj inkludert, middag på egenhånd.

 

FREDAG  / Dagstur til Kalsoy og Viðareiði i nord

Avreise fra hotellet kl. 08:30 til de nordligste øyene. Turen går først til Klaksvik hvor vi tar fergen til øya Kalsoy. Her besøker vi bygdene Trøllanes og Mikladalur og besøker statuen av Selkvinnen. Matpakkelunsj og kaffe inkludert.

Det blir mulig for de som ønsker å gå turen ut til fyret Kallur hvor man får fantastisk utsikt til fjellandskapet som kjennetegner Færøyene. Det koster DKK 350 å gå til Kallur , beløpet betales på stedet.

Etter Kalsoy besøker vi øya Viðoy og bygda Viðareiði som er den nordligste bygden på Færøyene.

Program og matpakkelunsj inkludert, middag på egenhånd.LØRDAG  / Båttur til Vestmanna og besøk til vakre Gjógv

Du kan nyte formiddagen på egenhånd i den sjarmerende hovedstaden Torshavn. Husk å spise litt lunsj før dagens utflukt starter.

Kl. 13:00 blir det avreise fra hotellet og vi kjører først til bygden Vestmanna. Her deltar vi på spennende båttur som tar oss til steile fjell og grotter som er en av de største attraksjonene på Færøyene. Båten seiler gjennom smale sund, inn i dype grotter og tett inntil de 600 m høye fuglefjellene. Hvor nærme fjellene og grottene båten kommer er avhengig av vær. Herfra kjører vi til den nordligste bygden på Eysturoy, Gjógv. Vi kjører over fjellet og nyter utsikten til de to klippene i havet også kalt «Risin og Kellingin» og passerer også Færøyenes høyeste fjell Slættaratindur.

Vi går ned til naturhavnen i Gjógv før vi for servert litt kaffe og kake. Deretter blir det retur via den nye undersjøiske tunnellen som tar oss raskt tilbake til Torshavn. Ankomst hotellet kl. 1900

Kl. 20:00 Avslutningsmiddag på Restaurant Aarstova, 7 minutter å gå fra hotellet.

Program og middag inkludert.

 

SØNDAG  / Hjemreise, direktefly til Oslo

Avreise fra hotellet kl. 11:00. Transfer til flyplassen for hjemreise.

Direktefly fra Færøyene til Oslo. Avreise kl. 13:15, ankomst  Oslo kl. 15:50 lokal tid.

 

PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER

Flytider:        

ONSDAG: 7. juni og 6. september / Oslo – Færøyene; avreise kl. 11:20 / ankomst kl. 11:55

SØNDAG: 11. juni og 10. september / Færøyene - Oslo; avreise kl. 13:15 / ankomst kl. 15:50

 

Flytiden  er ca. 1 timer og 35 minutter.

Mulighet for tilslutning fra andre steder i Norge!

 

Pakkepris:

Pris per person i delt dobbeltrom kr. 16.950,-

Enkeltromstillegg kr. 2.900,-

 

Pakkeprisen inkluderer:

Flyreise OSLO – FÆRØYENE t/r, flyskatter og 1x23 kg innsjekket bagasje

Overnatting på turistklasse hotell Djurhuus i 4 netter inkludert frokost / www.hoteldjurhuus.fo

Utflukter og aktiviteter jfr. Program inkludert norsktalende guide på Færøyene

Lunsj/matpakkelunsj dag 1, 2 og 3

To middager. To-retters middag dag 1 og 4

 

Ikke inkludert:

Lunsj dag 4 og 5.

Middag dag 2 og 3

Drikke til måltidene

Vi kan tilby tilslutning fra andre byer i Norge ved behov. Vennligst ta kontakt for flytider og pris.

 

Maks antall deltakere 16 personer

 

For påmelding, vennligst send E-post til: reise@islandspesialisten.no med navn og kontaktinformasjon