Opplevelser på Færøyene

Påmeldingstur til Færøyene 21. - 24. august 2022

På denne turen får du oppleve sjarmerende små bygder, historie, vakker utsikt og landskapet som kjennetegner Færøyene.

Du får se den bildeskjønne fossen i Gásadalur, det blir besøk til kultursenteret i Kirkjubøur hvor vi møter kongsbonden og besøker den 900 år gamle "Roykstovan. Vi hører spennende historier når vi vandrer i den gamle bydelen i Torshavn og på båttur til Vestmannaklippene kommer vi tett på de steile fjellsidene som kjennetegner  Færøyene.

Vi har med en lokalkjent og kunnskapsrik færøysk guide som snakker norsk og formidler kunnskap om severdighetene underveis, historie, og om det daglige livet på Færøyene.

 

SØNDAG 21. august / Ankomst til Færøyene og besøk til Gásadalur

Flyet har avreise fra Oslo kl. 09:55. Hvis du ønsker å starte reisen fra et annet sted i Norge kan vi gi deg alternativer. Det blir en kort mellomlanding med flybytte i København før vi ankommer Færøyene kl. 13:40 lokal tid. Kunnskapsrik og lokal guide tar imot oss på flyplassen ved ankomst til øya Vágar. Besøket på Færøyene starter med tur til bygden Gásadalur som ligger en kort kjøretur fra flyplassen og på veien kan vi nyte utsikten til vakre Tindhólmur. I Gásadalur serveres lett lunsj og det blir en kort gåtur i området og utsikt til det bildeskjønne fossefallet  Múlafossur. Deretter kjører vi til hotell Djurhuus i Torshavn, ankomst hotellet rundt kl. 17:30.

På kvelden blir det servert to-retters middag i Restaurant Áarstova som er i ca 5 minutters gange fra hotellet.

MANDAG 22. august / Lett vandretur til Kirkjubøur og byvandring i Torshavns gamle bydel

I dag blir det lett vandretur til vakre Kirkjubøur. Kl. 0830 starter vi dagen med busstransport til stedet hvor stien starter, kun et steinkast utenfor Tórshavn. Ta med lett tursekk for kamera, vann og matpakkelunsj (inkludert). Vi tar oss god tid og nyter den vakre utsikten underveis. Turen over fjellet er en lett til middels vanskelig vandretur som de fleste klarer. Ønsker du ikke å gå ordner vi transport til Kirkjubøur!

På den første delen av turen kan vi nyte utsikten over Tórshavn og øya Nólsoy. Vi gjør stopp ved et viktig historisk sted hvor vi finner en talerstol lagd av stein hvor man i over 120 år holdt folkemøter.

Stien fortsetter sørover med storslått utsikt til øyene Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar.

Vi ankommer Kirkjubøur rundt 12:00 og besøker Kongsgården som har tilhørt den samme familien i 17. generasjoner. Vi får omvisning av selve kongsbonden og besøker St. Magnus katedralen og Ólavskirken fra år 1111. Det blir omvisning i Roykstovan som er ca. 900 år gammel og etterpå blir det servert kaffe og kake.

Bussen henter oss i Kirkjubøur og vi kjører tilbake til Tórshavn hvor dagen avsluttes med lett byvandring i Færøyenes hovedstad med besøk bla. til den historiske bydelen Tinganes og Reyn, samt plassen der vikingene grunnla parlamentet i år 825.  Guiden forteller spennende historier om denne bydelen som kjennetegnes av gamle svarte trehus med gress-tak. Byvandring avsluttes rundt kl. 16:00 så da kan du bruke litt tid på egenhånd i byen eller rusle tilbake til hotellet.

På kvelden blir det servert to-retters middag på Restaurant Hafnia som er i knapt 10 minutters gange fra hotellet.

 

TIRSDAG 23. august / Båttur til Vestmanna klippene og besøk til sjarmerende små bygder

Du kan nyte formiddagen på egenhånd i den sjarmerende hovedstaden Torshavn. Husk å spise litt lunsj før dagens utflukt starter.

Kl. 13:00 blir det avreise fra hotellet med buss og guide for spennende båttur og besøk til bygda Gjógv. Første stopp blir i bygden Vestmanna hvor vi blir med på spennende båttur til steile fjell og grotter som er en av de største attraksjonene på Færøyene. Båten seiler gjennom smale sund, inn i dype grotter og tett inntil de 600 m høye fuglefjellene. Hvor nærme fjellene og grottene båten kommer er avhengig av vær.

Etter båtturen kjører vi til den nordligste bygden på Eysturoy, Gjógv. Vi tar veien over fjellet og kan nyte utsikten til de to klippene i havet også kalt «Risin og Kellingin» og i tillegg passeres også Færøyenes høyeste fjell Slættaratindur. I Gjógv går vi ned til naturhavnen og nyter utsikten til naboøya Kalsoy før vi returnerer til Torshavn.

Tilbake på hotellet cirka kl. 19:00. Felles middag kl. 2000.


ONSDAG 24. august / Hjemreise, direktefly til Oslo

Avreise fra hotellet kl. 08:00. Transfer til flyplassen for hjemreise.

Direktefly fra Færøyene til Oslo. Avreise kl. 10:00, ankomst  Oslo kl. 12:35 lokal tid.


PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER

Flytider:        

SØNDAG: 21. august: OSLO – København; avreise kl. 09:55 / ankomst kl. 11:05

SØNDAG: 21. august: København - Færøyene; avreise kl. 12:25 / ankomst kl. 13:40

ONSDAG: 24. august: Færøyene - OSLO; avreise kl. 10:00 / ankomst kl. 12:25

 

Flytiden fra København til Færøyene er ca. 2 timer og 1,5 timer direkte tilbake til Oslo. Færøyene ligger en time bak Norge i tid.

På flyet servers gratis vann, brus, kaffe og te. Mulig å kjøpe sandwich.

 

Pakkepris:

Pris per person i delt dobbeltrom kr. 15.890,-

Enkeltromstillegg kr. 2.600,-

Pakkeprisen inkluderer:

Flyreise OSLO – København - Færøyene - OSLO, flyskatter og 1x23 kg innsjekket bagasje

Overnatting på turistklasse hotell Djurhuus i 3 netter inkludert frokost / www.hoteldjurhuus.fo

Utflukter og aktiviteter jfr. Program inkludert norsktalende guide på Færøyene

Lunsj/matpakkelunsj dag 1 og 2

Tre middager. To-retters middag dag 1, 2 og 3

Ikke inkludert: lunsj dag 3 og 4 samt drikke til måltidene

Vi kan tilby tilslutning fra andre byer i Norge ved behov. Eventuelt fly via København fra andre steder i Norge. Vennligst ta kontakt for flytider og pris.

 

Maks antall deltakere 16 personer

 

For påmelding, vennligst send E-post til: reise@islandspesialisten.no med navn og kontaktinformasjon