Opplevelser på Færøyene

Påmeldingstur til Færøyene  19. - 22. august 2019

Dag 1 / Ankomst til Færøyene og båttur til Vestmannaklippene

Fly direkte fra Bergen med ankomst til Færøyene kl. 11:00/10:05. Lokal guide tar imot gruppen på flyplassen ved ankomst. Vi starter vårt eventyr på Færøyene med besøk til Gásadalur, tar en kort gåtur i området og nyter utsikten. Deretter går turen til bygden Vestmanna hvor det først blir servert lunsj og deretter blir vi med på spennende båttur til steile fjell og grotter som er en av de største turistattraksjonene på Færøyene. Båten seiler gjennom smale sund, inn i dype grotter og tett inntil de 600 m høye fuglefjellene. Hvor nærme fjellene og grottene båten kommer er avhengig av vær. Båtturen tar omtrent 2 timer.

Etter båtturen kjører vi til hotellet i Torshavn med stopp underveis for å nyte utsikten mot øyen Koltur. Ankomst hotellet rundt kl. 17:30 for innsjekking.

Kl. 19:30 Felles middag i Restaurant Áarstova som er i ca 5 minutters gange fra hotellet. To retters middag.

Dag 2 Vandretur til Kirkjubøur, Nasjonalmuseet og byvandring

Guiden treffer gruppen på hotellet kl. 09:00 for busstransport til utgangspunktet for dagens vandring, kun et steinkast utenfor Tórshavn. På den første delen av turen kan vi nyte utsikten over Tórshavn og hele Nólsoy. Først kommer vi til et viktig historisk sted med en talerstol i stein hvor man i over 120 år holdt folkemøter. Stien fortsetter sørover med storslått utsikt til øyene Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar. Vi ankommer Kirkjubøur rundt 12:30 og her finner vi Kongsgården som har tilhørt den samme familien i 17. generasjoner. Sammen med kongsbonden besøker vi St. Magnus katedralen og Ólavskirken fra år 1111. Vi besøker Roykstovan som er ca. 900 år gammel og etterpå blir det servert lunsj. Turen over fjellet er en lett til middels vanskelig vandretur i noe ujevnt terreng. Buss tilbake til Tórshavn hvor vi besøker Nasjonalmuseet som bl.a. huser gjenstander fra vikingtiden.

Dagen avsluttes med lett byvandring i Færøyenes hovedstad med besøk bla. til den historiske bydelen Tinganes og Reyn, samt plassen der vikingene grunnla parlamentet i år 825.  Guiden forteller spennende historier om denne bydelen som kjennetegnes av gamle svarte trehus med gress-tak. 

Kl. 19:00 Felles middag på Restaurant Hafnia som er i ca 10 minutters gange fra hotellet. To retters middag.

Dag 3 Sandøy – Færøysk historie, kunst og kultur

Formiddagen på egenhånd. Kl. 12:30 blir gruppen hentet til hotellet av buss og guide for en kjøretur til fergehavnen ”Gamlarætt” hvor vi skal ta fergen over til Sandoy, ca. 30 minutters seiling. Bygden Sandoy er en av de eldste på Færøyene og her starter vi med en omvisning av lokal guide i Færøyenes eldste trekirke. Vi får høre om utgravninger på kirkegården og den dramatiske historien om presten Kálvur Lítli. Deretter blir det besøk til museet Listasavnið som er en privat kunstsamling av Færøyske kunstnere som bl.a. Frimod Joensen, Ingálvur av Reyni, Janus Kamben og Mikines. Avslutningsvis blir det Færøysk kulturaften med sang, historier, dans og middag. Retur til Tórshavn med ferge og buss. Tilbake i Torshavn rundt kl. 21:30.

Dag 4 Hjemreise

Utsjekk kl. 11:00. Avreise fra hotellet kl. 12:30. Bagasjen kan oppbevares på hotellet frem til bussen kjører. Ankomst til flyplassen kl. 13:30, avreise til København kl. 14:55 og deretter videre til Bergen eller Oslo.

For påmelding, send oss e-post til reise@islandspesialisten.no

PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER FOR 2019

Flytider: Reise 19. - 22. august

19. august                  Oslo – Bergen                         kl. 08:00 / kl. 08:55 (alternativ utreise)

19. august                  Bergen - Færøyene                kl. 09:45 / kl. 10:05

22. august                   Færøyene - København          kl. 14:55 / kl. 18:00

22. august                  København - BERGEN             kl. 21:00 / kl. 22:20

22. august                  København - OSLO                 kl. 19:05 / kl. 20:15 (alternativ retur)

Flytiden fra Bergen er ca 1,5 timer. Færøyene ligger en time bak Norge i tid.

Pakkepris:

Pris per person i delt dobbeltrom kr. 13.990,- / Per person i trippelrom kr. 13.390,-

Enkeltromstillegg kr. 1.400,-

Pristillegg for flyreise t/r Oslo kr. 1.100,-

Pakkeprisen inkluderer:
Flyreise Oslo / Bergen – Færøyene t/r og flyskatter
Overnatting på turistklasse hotell STREYM i 3 netter inkludert frokost
Rundtur med lokalkjent guide og skandinavisk talende jfr. beskrivelse;

Utflukter og aktiviteter jfr. Program inkl. skandinavisk talende guide

Lunsj dag 1 og dag 2

Middag alle dagene

Max 20 deltakere

Ikke inkludert: lunsj dag 3 og 4 samt drikke til måltidene
Vi kan tilby tilslutning fra andre byer i Norge ved behov, vennligst ta kontakt for pris.

Pdf versjon av programmet