Akureyri

Akureyri er den største byen utenfor Reykjavik området med rundt 17 000 innbyggere og ligger vakkert til ved fjorden Eyjafjörður på Nord-Island.

Akureyri er en universitets- og industriby med landets beste skianlegg, en av Islands beste 18 hulls golfbaner og er kjent for midnatt golf turnering. I 2010 åpnet et nytt kulturhus som byr på førsteklasses konferansefasiliteter. Byen får besøk av mange cruiseskip om sommeren, og det yrer av liv i gatene i denne sjarmerende byen. Friluftsliv, kunst og kultur samt byens utendørsbasseng og botaniske hage er noen av de største attraksjonene. På vinteren er det islendingene selv som reiser hit for å stå på ski, få kulturopplevelser, samt nyte god mat på de mange restaurantene.

Praktisk informasjon:

Fly fra innenreiksflyplassen i Reykjavik til Akureyri går flere ganger om dagen og tar ca 40 minutter. Tur til Akureyri kan kombineres med utflukt til Mývatn eller andre deler av Nord-Island. En kombinasjon av overnatting i Akureyri og utflukter til nærliggende områder er å anbefale.

Mulige aktiviteter:

Ski, Golf, dykking, hvalsafari, seiltur, vandring, jeepturer, besøk til lokalt bryggeri. Utflukt med fokus på historie eller mat i området. Utflukter til spennende områder i nærheten som for eksempel Myvatn, Dettifoss, Hljóðaklettar, Siglufjörður eller Húsavík.