Isbrevandring

Isbreene huser dramatisk natur og flotte formasjoner som man ikke oppdager før en står på selve isbreen. Isbreene endrer seg raskt i vår tid, og her kan du se med egne øyne hvor raskt de reduseres i areal som følge av smelting. Flotte farger og formasjoner byr på mange spennende fotostopp. Prøv isbrevandring på Sólheimajökull i sør, eller Svínafellsjökull ved Skaftafell i sørøst.

Sólheimajökull er en utstikker fra Mýrdalsjökull, og ligger to timers kjøretur fra Reykjavik. Etter å ha fått på nødvendig utstyr, vil en lokalkjent og erfaren guide ta dere med på en spennende oppdagelsestur på isbreen der landskapet er i stadig forandring. Spennende formasjoner og fargespill i isen varierer med vær og vind. Guiden forteller og forklarer om de mange naturfenomenene man kan møte underveis, og fra isbreen kan man nyte utsikten mot Atlanterhavet, til Vestmannaøyene og de spesielle svarte sandstrendene i sør.

Isbrevandring på Island er en helårsaktivitet og passer alle med vanlig fysikk. Deltakerne får opplæring i bruk av utstyr får å gå trygt på isbreen.

Isbrevandring på Sólheimajökull kan tas som egen utflukt eller som aktivitet på tur langs Sørkysten av Island. Aldersgrense er 10 år.

Helårsaktivitet