Island Rundt

 

Rundreise på Island med leiebil og overnatting

Island rundt med leiebilPå denne turen oppleves de ulike sidene av Island i ditt eget tempo. Med på turen får du en liste med anbefalinger av severdigheter på de forskjellige stedene som besøkes.
Underveis kan man bli med på forskjellige spennende aktiviteter i de ulike landsdelene som for eksempel rafting, bading i varme kilder, riding, hvalsafari, vandre på Europas største isbre Vatnajøkull, besøke små idylliske fiskelandsbyer, beskue lavaformasjoner og vulkanske kratre, samt besøke Islands høyeste fossefall. Mulighetene er mange!

Island rundt med bilDet er mulig å utvide oppholdet hvis dere ønsker å legge inn dager i spesielle områder. Selve rundturen tar 9 dager og 8 netter. I tillegg kommer eventuell overnatting første og siste natten i Reykjavik ved ankomst og avreise, avhengig av flytider.

Dag 1
Dagen starter med henting av bil i Reykjavik eller på flyplassen. Dagens etappe er Den Gylne sirkel hvor første stopp er nasjonalparken Þingvellir. Her opprettet islendingene «Allting» i år 930 og her kan man tydelig se hvor den amerikanske og eurasiske kontinentplatene møtes. Videre til høytemperaturområdet ved Geysir hvor den aktive geysiren Strokkur spruter kaskader med vann flere ganger i timen. Natten tilbringer dere i det Sør-Vestlige området.

Dag 2
Vi anbefaler dere å starte dagen tidlig for å ha god tid til å oppleve naturattraksjonene langs sørkysten av Island på vei til Skaftafell som er en del av nasjonalparken Vatnajökull. På veien kan du besøke de billedskjønne fossefallene Seljalandsfoss og Skógafoss, den svarte sandstranden og basaltformasjonene ved Reynisfjara og halvøya Dyrhólaey, for ikke å glemme Eyjafjallajökull og storebroren Mýrdalsjökull. Overnatting i Kirkjubæjarklaustur-området.

Dag 3
Besøk i nasjonalparken Skaftafell hvor man kan gå helt inntil isbreen og opp til den vakre Svartifoss. Mulighet for guidet isbrevandring.  Turen fortsetter til isbrelagunen Jökulsárlón hvor det er mulig å ta en båttur på lagunen. Videre til byen Höfn for overnatting i området. Ønsker man å være med på tur til Islands høyeste fjell krever det tidlig ankomst, eventuelt en ekstra dag (2114 moh).

Dag 4
Veien fra Höfn til Egilsstaðir som er den største byen på Øst‐Island, følger kysten og de dype fjordene som er formet av isbreer. Her ligger flere fiskelandsbyer og frodige landbruksområder. Strekningen er som skapt for begrepet ”slow travel” så vi anbefaler at dere bruker god tid og nyter utsikten. Her kan man besøke «Petras steinsamling» i Stöðvarfjörður eller prøve fiskelykken fra en av de mange bryggene. Overnatting i Egilsstaðir.

Dag 5
Hallormsstaðaskógur er det største skogsområdet på Island og ligger tett ved innsjøen Lagarfljót. Innsjøen kan dere utforske med Lagarfljótsormurinn, en båt oppkalt etter ormen med samme navn, noen hevder bor i innsjøen.  Skriðuklaustur er et sted av kulturell og historisk interesse. Her var det kloster på 1400-tallet og en av Islands mest kjente diktere bodde her tidlig på 1900-tallet. Turen fortsetter nordover med mulighet for å besøke Europas mektigste fossefall Dettifoss før du ankommer Mývatn. Her kan du besøke Mývatn Nature Baths for en avslappende avslutning på dagen. Overnatting i Mývatn-området i 2 netter.

Dag 6
Denne dagen går med på å oppleve de mange spennende severdighetene i Nord. Mývatn-området byr på store og mange naturopplevelser som lavaformasjonene i Dimmuborgir og høytemperaturområdet ved Hverarönd. I den sjarmerende fiskelandsbyen Húsavík er det mulig å delta på hvalsafari.

Dag 7
Videre til Akureyri, hovedstaden i nord med vakker beliggenhet innerst i fjorden Eyjafjörður. Her kan dere spille golf, besøke den botaniske hagen, oppleve folkelivet fra en av utekafeene i sentrum eller slappe av ved byens utendørsbasseng som har vannsklier og lekebasseng for barna, samt jacuzzi og sauna for de voksne.  Etter noen timer i Akureyri fortsetter turen mot sør og overnatting i Borgarfjörður i sør-vest.

Dag 8
I dag går turen tilbake til Reykjavik. Vi anbefaler å kjøre via fjorden Hvalfjörður og velge kystveien i stedet for undervannstunnelen. Da har du mulighet til å besøke Glymur, Islands høyeste fossefall som du finner innerst i fjorden. En forfriskende vandretur som byr på fantastisk utsikt. Dagen avsluttes i Reykjavik.
Alternativt kan man legge inn en dag for å besøke halvøya Snæfellsnes og sagaområdene i vest.

Dag 9
Hjemreise

 

 

PRISEKSEMPEL for TO personer

Skuldersesong /vår og høst / Pris fra kr 30.900,-

Høysesong / sommer / Pris fra kr 44.500,-

 

Prisen inkluderer:

Prisen gjelder for to personer og inkluderer flyreise med Icelandair direkte fra Oslo eller Bergen, flyskatter og innsjekket bagasje

Overnatting i 8 netter på turistklasse hotell med privat bad og frokost inkludert

Leie av bil type VW Golf eller lignende, ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring

OBS - prisen er et eksempel på gjennomsnittspris og kan variere med ledig kapasitet. Mulig å endre biltype og standard på hotell