Snæfellsnes


På halvøya Snæfellsnes på Vest-Island troner den magiske isbreen Snæfellsjökull mest kjent fra Jules Verne sin verdenskjente historie om ”Reisen til jordas indre”.  

Det er mulighet for å komme opp til isbreen og nyte den fantastiske utsikten.  Arnarstapi er en liten og sjarmerende fiskelandsby med vakre lavaformasjoner, klipper og rikt fugleliv. Fra Stykkishólmur arrangeres det båtturer i bukten Breiðafjörður, kjent for mange små øyer. På båtturen besøker vi en av de mest kjente øyene, Flatey, hvor gamle bygninger og stemningen fra tidligere århundrer er godt bevart.  Videre passeres flere historiske plasser med bl.a. stopp ved gården Eiriksstadir, hvor man mener at Eirik den Røde bodde på 900 tallet og hans sønn Leifur Heppni ble født. Her er det bygd opp en tro kopi av gården til Eirik og man får godt innblikk i hvordan folk levde for over 1000 år siden. Et levende museum hvor ”beboerne” forteller om plassens historie.

Praktisk informasjon:

Et besøk til halvøya Snæfelllsnes fra Reykjavik eller Borgarfjørdur kan gjøres i løpet av en dag, eventuelt kan man legge inn overnatting. Avstand fra Reykjavik

Aktiviteter:

Båttur på Breiðafjörður med mulighet for å spise dagens ferske fangst, museumsbesøk, tur på isbreen.