Bilferie på Island

Ønsker du å leie bil, kjøre rundt og oppleve Island på egenhånd? 

Godt planlagt tur er nøkkelen til god ferie . Vi tilbyr deg lokal kunnskap og lang erfaring og ønsker å bidra til at du får mest mulig ut av ditt opphold på Island.

 

 

Vi kan hjelpe deg med følgende:

  • planlegge turen med fokus på dine ønsker og legge opp reiserute

  • bestille leiebil

  • bestille innkvartering

  • forslag til severdigheter

  • planlegge/bestille aktiviteter underveis

  • bestille flyreise

Mange ønsker å oppleve Island på egenhånd med leiebil. Vi har forslag til rundturer til de ulike landsdelene, eller hele Island rundt. Opplev de ulike attraksjonene i eget tempo og ta del i spennende aktiviteter underveis som eksempelvis ridetur, fiske, hvalsafari, vandretur, rafting, sykling eller golf for å nevne noen. Det kan være lurt å planlegge og reservere noen av aktivitetene på forhånd for å sikre seg plass. Utendørsbasseng finnes overalt og det er deilig å ta en dukkert i varmt vann mens du fordøyer inntrykkene etter dagens etappe.

Nedenfor har vi satt opp ulike forslag til bilferie med mulighet for å tilpasse turens lengde og opphold på de ulike stedene. Dagsetappene kan variere, da det noen steder kan være utfordringer med tanke på tilgang på overnatting. Riksvei 1, eller hovedveien rundt Island, er ca. 1320 km med asfaltert vei. For det meste god veistandard, men vær oppmerksom og ta hensyn til trafikkforholdene på de ulike strekningene.

Bensinstasjoner med kiosk eller spisesteder finnes i de fleste tettstedene, men det kan også være lurt å ta med niste som kan nytes ute i den flotte naturen som besøkes underveis. Hvis en ønsker å kjøre på høylandsveiene bør en gjøre seg kjent med hvilke regler som gjelder for det kjøretøyet som disponeres, samt skaffe informasjon angående vei- og føreforhold på ruten som planlegges.

I høysesong bør man bestille overnattingen før man reiser da ikke alle landsdeler har like stor kapasitet. I hovedsak kan man velge mellom overnatting på hotell, eller type bondegårdsovernatting i rom med eller uten fasiliteter. Flere steder tilbys det også hytter som kan brukes som base for dagsturer. Soveposelosji og campingplasser finnes det også flere steder og campingutstyr kan leies eventuelt en campingbil!

Fortell oss hvor langt opphold dere ønsker, hvilke områder dere ønsker å oppleve og eventuelt hvilken aktiviteter dere er interessert i. Vi kommer med anbefalinger og lager et forslag ut ifra deres ønsker.

For informasjon om kjøring på Island, vei- og føreforhold