Thorsmørk

Ridetur i kontrastenes verden

Denne rideturen gir mulighet for å oppleve den varierte naturen på Island og besøke noen av de spennende Saga - områdene. Turen starter i det frodige området Fljotshlid hvor en av de kjente islandske Sagaene utspilte seg. Herfra rir vi til dalen Thorsmørk som blir betraktet som ett av islands mest spesielle og vakre områder, omringet isbreer og grønn skog. Vi må ri over elv for å komme frem til Thorsmørk.
Vi besøker det spektakulære juvet Stakkholtsgja og fortsetter langs isbreelven til de svarte sandstrendene ved sørkysten av Island. Underveis blir det stopp ved fossefallet Seljalandsfoss hvor du kan gå bak fossefallet.

Dag 1 Ankomst
Du blir hentet på ditt hotell i Reykjavik eller fra BSI (Sentral buss stasjonen) 17:30-18:00. Transport til gården Vellir ca 45 km øst for Reykjavik hvor vi overnatter på gjestgiveri den første natten. På kvelden blir det felles middag hvor gruppen blir bedre kjent og har en gjennomgang av programmet.

Dag 2 Hveragerdi – Torfastadir
Etter frokost kjører vi med buss til gården Torfastadir i Fljotshlid på Sør-Island. Vi gjør oss kjent med hestene før setter i gang med turens første dagsetappe. Vi rir fra gården til elven Markarfljot, langs elven til kløften Dimon som er godt kjent fra den gamle “Njals Saga”. Vi krysser elven ved den gamle bruen over elven og kommer til vårt overnattingsted i Stóra Mörk / Asgardur.
Dagens etappe: 22-25 km, 4 timer

Dag 3 Stora-Mørk – Thorsmørk
Dagen starter med en kjøretur og besøk til fossefallet Seljalandsfoss hvor vi gjør et kort stopp før vi kommer til gården Stora-Mørk. Herfra følger vi elven Markarfljot og rir i retning Thørsmørk, med isbreen Eyjafjallajøkull ved vår side. Vi krysser noen små elver underveis før vi når vårt mål, Thorsmørk, en vakker dal som drar sitt navn av guden Thor. Dalen er omringet av tre isbreer og kontrastene mellom disse og den grønne bjørkeskogen gjør den til en populær attraksjon. Vi besøker en kirke som tilhører alvene i området før vi kommer til Basar hvor vi overnatter i fjellhytte. På kvelden nyter vi det området har å tilby av vakker utsikt, bjørkeskog, juv grotter og fossefall.
Dagens etappe: 25 km, 5-6 timer

Dag 4 Thorsmørk – Stóra Mörk
Dagen starter med besøk til juvet Stakkholtsgja, en flott opplevelse som byr på spennende naturfenomener. Vi rir fra Thorsmørk og over heia Hamragardaheidi. Vi fortsetter tilbake til gården Stóra Mörk / Asgardur, for overnatting.
Dagens etappe: 30 km, 6 timer

Dag 5 Stóra Mörk – Torfastadir
Vi rir på behagelige stier i Markarfljot området og følger en gammel vei som gir oss muligheten til å oppleve det vakre området langs heia Fljotshlid. Vi passerer gården Hlidarendi hvor en av islands mest kjente vikinger, Gunnar A Hlidarenda, levde. Rundt kl. 15:00 kjører vi tilbake til gården Vellir og videre til Reykjavik.
Dagens etappe: 25 km, 5 timer

Dag 6 Hjemreise

Retur til Norge eller du kan fortsette ditt opphold på Island.


Praktisk informasjon:

5 dager / 4 netter / 4 dager med ridning
Total distanse: 90 km
Ridning per dag: 20 – 35 km (4-6,5 timer)

 

Avreisedatoer i 2024:
18. juni
16. juli
14. og 26. august

3. september

Pris per person fra kr: 19.540,-
Prisen inkluderer ridetur med guide, fullpensjon (frokost dag 2-5, middag dag 1-4 og lunsj dag 2-5), overnatting på gjestgiveri i oppredd seng i 2 netter, i soveposelosji på gård og fjellhytte i 3 netter.