Firmatur til Færøyene

Planer om en annerledes firmatur? Da er Færøyene den perfekte destinasjon. Ta dine ansatte eller forretningsforbindelser med til denne sjarmerende plassen knappe to timers flytur fra Oslo. Golfstrømmen sørger for et behagelig klima, og gjestfrie innbyggere står for en hyggelig velkomst.  

På Færøyene vil dere oppleve et lite samfunn med trivelige innbyggere og lavere tempo og stressnivå enn de fleste av oss er vant til. Ro ned og nyt hverandres selskap, møt nye mennesker og besøk de små bygdene rundt om på øyene. Lær om livet, historien og kulturen til øyboerne som lever midt ute i Atlanteren.

Vi tilpasser antall dager og program etter årstid og ønske. Her er et forslag til tur:

Dag 1
Fly direkte fra Oslo eller via København. Her er det også mulighet for tilslutning fra andre steder i Norge. Når dere ankommer Færøyene får dere privat transport fra Vágar flyplass til hovedstaden Torshavn. Kjøreturen tar omtrent en time. Vel fremme i Torshavn sjekker dere inn på hotell.

Dag 2
Vi anbefaler en privat dagsutflukt til de nordlige øyene for å oppleve den vakre færøyske naturen. Det er disse avsidesliggende små plassene som kjennetegner Færøyene best. Her kan dere se områdets høyeste fjell Slættartindeur på 882 meter, og de kjente steinformasjonene “Giganten og kjerringa”. Lunsj er inkludert underveis, og på kvelden arrangeres det felles middag.

Dag 3
Dagen starter med privat vandring i Torshavn. Her får dere besøke den historie bydelen Tinganes og Reyn, samt plassen der vikingene grunnla parlamentet i år 825. En engasjerende guide forteller spennende historier om bydelen, og tar dere med på en rundtur der dere får oppleve kulturen tett på. Bydelen kjennetegnes særlig av de gamle sorte trehusene med torv på taket. Disse husene er enestående, ikke bare på Færøyene, men i hele verden, og er absolutt noe man bør se. Vandringen avsluttes med en god lunsj. Etter dette har dere tid til egen disposisjon der dere kan oppdage Torshavn på egenhånd, før det blir en felles middag.

Dag 4
Et besøk til kultursenteret i Kirkjubø er en fantastisk opplevelse som man ikke bør være foruten når man besøker Færøyene. Her går turen til Kongsgården som har tilhørt den samme familien i 17. generasjoner. Videre besøker dere St. Magnus katedralen og Ólavskirken fra år 1111, som fortsatt er i bruk. Det er selveste kongsbonden som tar dere imot og tar dere med til den 900 år gamle Roykstovan, hvor det blir servering. Turen fra Torshavn til Kirkjubøur tar 15 minutter med bil, men det er også mulig å vandre over fjellet. Dette er en flott tur med utsikt over øyene Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar, og tar omtrent 2,5 timer. Returen tas med buss.

Det er også mulig å kombinere tur til Kirkjubøur med besøk til bygden Vestmanna og en båttur til Vestmanna klippene. Båten seiler gjennom smale sund, inn i dype grotter og tett inntil de 600 m høye fuglefjellene som er en av de største attraksjonene på Færøyene. Felles middag på kvelden.

Dag 5
Privat transfer til flyplassen for hjemreise.


Her kan du også finne flere forslag til utflukter/aktiviteter på Færøyene