Grønland

Grønland er spektakulær natur, store isfjell, fjelltopper, enorm innlandsis, arktisk flora og fauna, Inuittkultur og Eirik den Rødes land. Du må være klar for eventyr, ta ting litt som de kommer, senke tempoet og ta deg tid til å nyte omgivelsene. Grønland er noe helt for seg selv og må bare oppleves, men husk å ta med varmt tøy og gode sko i bagasjen.

Vi tilbyr turer til Øst, Sør og Vest – Grønland. Turene starter fra Reykjavik eller København.

Øst-Grønland

Turen til Øst-Grønland starter med en flyreise til Kulusuk og et opphold i den største byen i øst, Tasiilaq. Her får du et variert program med både båtturer og turer på land. Her er det høye fjelltopper, smale fjorder, store isblokker og inuittenes kultur og historie.

Sør-Grønland

I sør tilbyr vi turer til Narsarsuaq og Narsaq.

Narsarsuaq er hovedflyplassen i sør og her er det lite annet en flyplass og et hotell, men  flotte turmuligheter. På denne turen bruker du Narsarsuaq som base og herfra tilbys det flere spennende utflukter og aktiviteter. Du kan besøke gården til Erik den Røde, Brattahlíð. Du kan delta på både lette og mer krevende vandreturer, padle kajakk og oppleve den spesielle blåfargen som isfjellene her er kjent for. Isfjellene her er noe mindre enn på resten av øya, men spektakulære likevel. Narsarsuaq passer bra for de som ønsker å være aktive.

Narsaq er en liten by med 1700 innbyggere. Byen ble etablert i 1959 og er den yngste byen på Grønland og kjent for sine fargerike hus. Området rundt er av stor geologisk interesse og rikt av mineraler så det tiltrekker seg både steinsamlere og geologiinteresserte.

Vest-Grønland

I vest bor du i Ilulissat som er like ved Disko Bay. Her er forholdene helt fantastiske til å seile på havet og oppleve de store isblokkene som kalver fra innlandsisen. Her er det litt mer «byliv» med spisesteder og cafeer. Du kan ta det med ro i byen og nyte naturen rundt eller være med på flytur, båttur, fiske eller vandreturer. Det er mellomlanding i Kangerlussuaq og mulighet for å tilbringe en dag for å oppleve naturen, moskus og den enorme Innlandsisen.

På alle destinasjonene er det et vertskap som tar imot, forteller om stedet og de turer som blir tilbudt. For å sikre plass på utfluktene vil vi anbefale at du reserverer på forhånd.