Grønland

Grønland er spektakulær natur, store isfjell, fjelltopper, enorm innlandsis, arktisk flora og fauna, Inuittkultur og Eirik den Rødes land. Du må være klar for eventyr, ta ting litt som de kommer, senke tempoet og ta deg tid til å nyte omgivelsene. Grønland er noe helt for seg selv og må bare oppleves.

Tur til Grønland krever god planlegging da det er begrenset plass på fremkomstmidler som hovedsakelig består av fly, båt og helikopter.

Båttur blant store isblokker i Diskobukten, vandreturer til den enorme innlandsisen, kajakkturer, hvalsafari og cruise i midnattssola er noen av opplevelsene du kan delta på.

Vi skreddersydde turer til Grønland i samarbeid med spesialister som har sine representanter på stedet. Turene kan starte fra København eller Reykjavik og eventuelt kombineres med reise til Island.

Nedenfor finner du eksempel på turer til Sør og Vest-Grønland. Turen til Øst-Grønland er ikke bekreftet for 2022 så programmet er med forbehold.

 

Vest-Grønland

I vest bor du i Ilulissat som er like ved Diskobukten. Her er forholdene helt fantastiske for å delta på båttur der du opplever de store isblokkene som kalver fra innlandsisen. Her er det litt mer «byliv» med spisesteder og cafeer. Du kan ta det med ro i byen og nyte naturen rundt eller være med på flytur, båttur, fiske eller vandreturer.

Sør-Grønland

I sør tilbyr vi turer til Narsarsuaq og Qaqortoq som er den største byen på Sør-Grønland og mange mener den vakreste på Grønland pga. beliggenhet.

Narsarsuaq er hovedflyplassen i sør og her er det lite annet en flyplass og et hotell, men  flotte turmuligheter. På turene er det overnatting begge steder og det tilbys flere spennende utflukter og aktiviteter. Du kan besøke gården til Erik den Røde, Brattahlíð. Du kan delta på både lette og mer krevende vandreturer, padle kajakk og oppleve den spesielle blåfargen som isfjellene her er kjent for. Isfjellene her er noe mindre enn for eksempel i vest, men spektakulære likevel.

Øst-Grønland

Turen til Øst-Grønland starter med flyreise fra Island til Kulusuk. Overnatting på gjestgiveri i Tasiilaq som med sine rundt 2000 innbyggere er den største byen på østkysten av Grønland. Her får du et variert program med både båtturer og turer på land. Her er det høye fjelltopper, smale fjorder, store isblokker og inuittenes kultur og historie.