Litt om Island som reisemål

Island er godt kjent for sin uberørte og vakre natur i tillegg til å være ett av de mest moderne samfunn i verden med rundt 380.000 innbyggere. Øya ligger midt ute i Nord-Atlanteren  på den midtatlantiske ryggen. Vulkansk aktivitet og Golfstrømmen har påvirket både naturen og klimaet. Kontrastrik natur, kultur, historie og det milde klimaet gjør at øya blir besøkt av hundretusener mennesker hvert år, hele året rundt.

Riksvei 1 ligger langs kyststripen, hele øya rundt og er omtrent 1300 km lang. Det er også mulig å krysse høylandet eller det sentrale Island om sommeren, men kun da med firehjulstrekker (4WD). 

Vår, sommer og høst er det mange som velger å reise utenfor hovedstaden, gjerne hele øya rundt i løpet av en til to uker. I vinterhalvåret er det mest vanlig med weekend- eller kortere opphold med base i Reykjavik, Akureyri (i nord) eller på Sør- eller Vestlandet. Alle steder tilbyr overnatting i mange ulike kategorier, gode fasiliteter og det kan legges opp til ulike utflukter og aktiviteter.

Fra Reykjavik er det mulig å besøke både Færøyene og Grønland.