Nord og Øst Island

Nord- og øst-Island har fantastisk natur, spennende severdigheter og enestående opplevelser som vil garantert gi en minneverdig ferie. Nedenfor har vi satt opp forslag til en rute hvor du kan oppleve flere unike naturfenomener og være så aktiv som du bare selv ønsker. Lengden på oppholdet og innhold kan tilpasses deres ønsker!

 

Dag / Oslo – Reykjavik - Akureyri

Fly fra Norge til Keflavik, flybuss fra Keflavik til innenriksflyplassen i Reykjavik og innenriksfly herfra videre til Akureyri. Henting av bil og overnatting i Akureyri i to netter.

Dag 2 / Akureyri

Akureyri er en livlig, intim og trivelig by med rundt 19.000 innbyggere og dermed den største byen utenfor hovedstadsområdet. Byen har vakker beliggenhet ved fjorden Eyjafjørdur og her kan man besøke museer, vandre opptil fjelltoppene «Súlur» med utsikt over byen og ut fjorden, delta på hvalsafari eller leie sykler.

Et annet alternativ er å kjøre rundt halvøya Tröllaskagi og besøke Siglufjörður. Her snakkes det om to norske invasjoner: den første var i år 900 da den norske Thormod Rammi var den første til å bosette seg her og den andre var i 1903 da norske sildebåter bidro til et fiskeeventyret som varte i flere tiår og gjorde stedet til en verdenskjent silde-havn. Her kan man besøke Islands største sjø- og industri museum og lære mer om dette eventyret. Dere kan kjøre samme vei tilbake eller fortsette via Hofsós med stopp i det flotte utendørsbassenget som har fantastisk beliggenhet med utsikt til havet.

Eventuelt kan man starte dagen tidlig og kjøre til Skagafjörður (ca 1 time fra Akureyri) og delta på rafting eller kajakktur. Kjør deretter rundt Tröllaskagi med stopp i Hofsós og Siglufjörður og tilbake til Akureyri.

Dag 3 / Húsavík, Ásbyrgi, Hljóðaklettar, Dettifoss

Ta turen fra Akureyri til Húsavík med mulighet for en liten avstikker for å besøke fossefallet Goðafoss. Húsavík er en sjarmerende liten fiskelandsby og det er hyggelig å ta en kort pause og rusle litt rundt i havneområdet hvor de har restaurert mange gamle hus. Kirken er bygd av tre fra Norge! Her har de nylig åpnet flott badeanlegg med vann fra varmtvannskilde i området. Fantastisk utsikt over Faxaflóibukten mens dere lader batteriene.

Videre til nasjonalparken Jökulsárgljúfur hvor landskapet er formet av flom i isbreelven Jökulsá á Fjöllum. Her er den hesteskoformede dalen Ásbyrgi med opptil 100 m høye klipper og det finnes ulike vandreruter for å komme opp i høyden og få utsikt over denne spennende naturformasjonen. Videre til Hljóðaklettar, eller ekkoklippene, hvor dere må gå en tur ned til de fantastiske basaltformasjonene. Deretter til Dettifoss som er Europas mektigste fossefall. Her er det liten vandretur ned til fossen. Dagen avsluttes ved Mývatn for overnatting.

Strekningen mellom Hljóðaklettar og Dettifoss krever idag 4x4 kjøretøy, men det vurderes å få strekningen asfaltert. Hvis den IKKE er fikset til sommeren så kjører dere tilbake til Húsavík og videre derfra til Mývatn. Så blir det besøk til Dettifoss en annen dag.

Dag 4 / Mývatnssveit

I dag utforsker dere den vakre og varierte naturen rundt innsjøen Mývatn og nærliggende områder. Vi anbefaler et besøk til høytemperaturområdet Hverarönd hvor dampen stiger fra boblende leirkratre og det føles som å stå midt mellom kokende gryter. Deretter til Leirhnjúkur hvor flere vulkanutbrudd fant sted på 1970 og 80-tallet og dere opplever på nært hold hvordan naturkreftene formet landskapet og etterlater seg vulkankratre, lavaformasjoner og sprekker. Det er en fin runde å følge den merkede stien fra parkeringsplassen til Leirhnjúkur-området og rundt.

Etter lunsj kan dere besøke grotten Grjótagá, eksplosjonskrateret Hverfell, lavaformasjonene ved Dimmuborgir og Höfði.

Ved Mývatn er det flere merkede stier slik at man kan vandre eller leie en sykkel og bruke god tid til å nyte den vakre naturen.

Ønsker dere å rekke mest mulig på en dag kan dere kjøre imellom attraksjonene og så vandre litt på de ulike stedene.

Flott utsikt for dere ved å gå opp på krateret Hverfell, eventuelt rundt toppen av krateret! Turen er lett og passer for hele familien. I Dimmuborgir er det ulike stier og fin tur å vandre en runde blant lavaformasjonene. Fjelltur på toppen av Vindbelgjarfjall eller Hlíðarfjall er også gode alternativer.

Vi anbefaler et bad i Myvatn Nature Baths som avslutning på dagen eller kveldsbesøk. Anlegget er åpent til 24:00.

Her er det mange ulike ting å se og oppleve så man kan med fordel bruke flere dager her spesielt hvis man ønsker å være aktiv og gå eller sykle i området.

Overnatting ved Mývatn.

Dag 5 / Tur til Høylandet, Askja og Herðubreið

Fra Mývatn tilbys det turer med Superjeep eller buss inntil høylandsområdet nord for Vatnajökull, som har et helt unikt landskap og er veldig annerledes i forhold til hva dere opplever langs ringvei 1. Fra Mývatn tilbys turer bl.a. til Askja som er del av et stort vulkansystem. Her er det et stort og dypt vann omringet av lava- og fjellandskap og like ved er det krater med 22 graders varmt vann hvor det er mulig å bade. Hit kjører man kun med 4x4 bil, flere elver må krysses og veiene er dårlige. Spesielt egnet buss eller Superjeep er et trygt alternativ og dere kan heller nyte utsikten og lære mer om området av guiden på turen. Turen tar 12 timer med stopp for vandring inntil Askja, ved Herðubreiðarlindir og juvet Drekagil. På veien ser dere også dronningen av Islandske fjell, Herðubreið.

Dag 6 /Egilsstaðir

Turen fortsetter fra Mývatn og mot Egilsstaðir med mulighet for å stoppe ved Dettifoss på veien.

Ta turen innom Möðrudalur hvor de har en hyggelig cafe og flott utsikt mot Herðurbreið og stopp, eventuelt med vandring, til vakre Stuðlagil bør man også få med seg.

Når man nærmer seg Egilsstaðir er det å anbefale å kjøre turen langs vestsiden av Lagarfljót inn Fljótsdalur. Her kan man vandre den 2 km lange strekningen til fossen Hengifoss, besøke  Wilderness Center som har satt opp ett enestående Bygdemuseum med mange spennende familieaktiviteter.

Et alternativ er å kjøre til vannkraftverket Kárahnjúkavirkjun som er Islands mest omdiskuterte byggeprosjekt og hvor det er flott utsikt over juvet Hafrahvammur som kom til syne etter at man hadde demmet opp elven. I Laugarfell er det flotte turmiligheter, vakker utsikt mot fjellet Snæfell og mulighet for bad i varm kilde. Overnatting i området eller ved Egilsstaðir.

Dag 7 / Vandring i Borgarfjörður Eystri eller besøk til Østjordene

Rundt en times kjøretur nord for Egilsstaðir finner dere Borgarfjörður Eystri. Her er det et lite tettsted med rundt 100 fastboende, flotte fjell og bra utvalg av merkede turløyper. Her kan dere velge en vandrerute som passer dere. Vi kan anbefale tur til den fargerike fjelltoppen Hvítserkur som et av de mest spesielle fjellene på Island pga. fargen. Det er også mulighet for overnatting her.

Alternativt kan man ta en rundtur ned til Østfjordene, besøke eggene i Djúpivogur, Petras steinsamling i Stöðvarfjörður eller den sjarmerende byen Seyðisfjörður hvor fergen MS Norrøna seiler inn fra Danmark.

Dag 8 / Reykjavik eller Hjemreise

Fly fra Egilsstaðir til Reykjavík. Overnattting i Reykjavik eller buss fra Reykjavík til Keflavík og fly til Oslo.

 

PRISEKSEMPEL for TO personer

Skuldersesong /vår og høst / Pris fra kr 29.700,-

Høysesong / sommer / Pris fra kr 45.500,-

 

Prisen inkluderer:

Prisen gjelder for to personer og inkluderer flyreise med Icelandair direkte fra Oslo eller Bergen, flyskatter og innsjekket bagasje

Overnatting i 7 netter på turistklasse hotell med privat bad og frokost inkludert

Leie av bil type VW Golf eller lignende, ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring

OBS - prisen er et eksempel på gjennomsnittspris og kan variere med ledig kapasitet. Mulig å endre biltype og standard på overnatting