Sykkelferie på Island - Opplevelser med terrengsykkel

Sykkelferie på IslandFra Laki til Landmannalaugar 

Dette er en spennende sykkelopplevelse gjennom enestående vakkert og variert landskap. Kombinasjon av det vulkanske Laki området og det sørlige høylandet, Fjallabak området, gjør at turen går gjennom utfordrende og variert landskap som stadig viser frem nye sider. På denne seksdagers turen besøker vi naturskatter som vulkankratrene Laki, sprekken Eldgjá, sykler over lavabredden Eldhraun i tillegg til fjellområder med spektakulær utsikt. Etter å ha krysset den svarte ørkensanden Mælifellssandur fortsetter vi gjennom de fargerike rhyolittfjellene ved Landmannalaugar hvor turen avsluttes med et bad i varm kilde. En utfordrende tur for alle eventyrlystne syklister.

Godt utstyrt følgebil kjører sammen med gruppen slik at det er mulig å sitte på ved behov deler av dagen. Vi følger lite trafikkerte fjellveier og stier. Passer for erfarne syklister og alle med god fysikk.


Opplev Island på sykkelen”Land of lava”

Fem dagers eventyr med terrengsykkel gjennom et storslått landskap på Nord-Øst Island. Turen går gjennom noen av Islands mest spennende og best gjemte områder, det fargerike vulkanområdet Gjástykki med varierte lavaformasjoner og nasjonalparken Jökulsárgljúfur. Med syklene kommer vi gjennom de minst traffikerte områdene men nyter også den mest fantastiske utsikten så her er det bare å nyte den uberørte naturen mens du sykler gjennom det åpne landskapet.

Vi sykler fra Mývatn opp til Krafla og fortsetter nordover i et område hvor de tektoniske platene møtes, forbi kratre og sprekker og over lavaområder fra utbruddene ved Krafla på 1980-tallet.  Vi besøker attraksjonene i nasjonalparken Jökulsárgljúfur, den hesteskoformede dalen Ásbyrgi og de vakre steinformasjonene i Hljóðaklettar. Videre til høytemperaturområdet Þeistareykir hvor vi overnatter i en fjellhytte. Sykkelterrenget er variert  med asfalt, gress, leire, lava og sand så dette blir en spennende reise som krever normalt god fysikk.

Ønsker du å delta på denne turen, vennligst ta kontakt!