Borgarfjørdur, Snæfellsnes og Sør-Island

Geysir, Snorre Sturlason, vakre fossefall, isbreer og avslappende Spa. Her går turen til de største natur attraksjonene i sør og vest og muligheten til å bli bedre kjent med Islands historie og helter fra Vikingtiden. Med to netter i sør og to netter i vest legger vi opp til innholdsrike dager og mulighet for å legge inn aktivitet hvis du ønsker.


Dag 1 Ankomst

Ved ankomst til Island får dere utlevert leiebilen på flyplassen i Keflavik. Vi kan anbefale å kjøre via sørsiden av halvøya Reykjanes som har spennende geologi og blir ofte sammenlignet med månelandskap. Her kan man bl.a. stoppe ved høytemperaturområdet i Krísuvík. Dagen avsluttes på overnattingssted ved Flúðir í sør hvor dere overnatter de neste to nettene.

Mulig å slappe av i varmtvannskilden «Secret lagoon» 

 

Dag 2 Sørkysten

Dere følger sørkysten av Island mot Vik og kan nyte fantastisk utsikt mot Atlanterhavet, svarte sandstrender og i det fjerne ser man også mot Vestmannaøyene. På strekningen finner dere vakre fossefall som Seljalandsfoss og Skógafoss og imponerende basaltformasjoner ved Reynisfjara. I Vik kan man besøke Icelandic lava show, se flytende lava og følge med på hvordan vulkanutbrudd skjer. 

I tettstedet Hvolsvöllur er det lærerik utstilling på Lavasenteret som tar for seg Islands spennende geologi og vulkanske aktivitet og man kan bl.a. oppleve jordskjelv i simulator. 

Hvis dere ønsker å lagge inn aktivitet denne dagen er det mulighet for ridning, isbrevandring, ATV-kjøring, eller snøscootertur. Aktiviteten bør da planlegges og bestilles på forhånd. Tilbake til hotellet i Flúðir for overnatting.

 

Dag 3 Den gylne sirkel

I dag kan dere oppleve attraksjonene på den kjente gylne sirkel runden. Fossefallet Gullfoss er en av Islands mest kjente fosser og her kan man både nyte utsikt over fossen eller gå helt inntil. Ved Geysir området kan man se Strokkur sprute kaskader med vann rett opp i lufta og flere ganger i løpet av en time. Et fenomen og attraksjon som er en av de eldste turistattraksjonen på Island. Ved nasjonalparken Thingvellir finner dere informasjons-senter hvor man kan lære mer om området, både historie og geologi. I tillegg er det fin tur og vandre litt i området bl.a. gjennom den imponerende sprekken Almannagjá.

Herfra kjører dere over til Borgarfjörður í vest for overnatting i Borgarnes området i 2 netter.

 

Dag 4 Borgarfjörður

Av spennende aktiviteter i Borgarfjörður kan vi nevne tur med monstertruck opp til isgrotte i isbreen Langjökull. Isgrotten er menneskeskapt og sikret og det er guide med på turen som tar dere igjennom spennende is tuneller hvor dere lærer mer om isbreen og hva den kan lære oss. I Borgarfjörður finner dere Reykholt, bostedet til Snorre Sturlason hvor man kan besøke museum om den kjente skribenten. Varmtvannskilden Deildartunguhver er en av de største varmtvannskildene i Europa og like ved finner dere Krauma, Spa sted hvor det passer perfekt å ta en pause og få litt ro i kroppen.

Fossefallene Hraunfossar og Barnafoss er et fantastisk vakkert fenomen hvor vannet renner rett ut fra lavaen og danner en rekke små fossefall.

I bygden Borgarnes kan man besøke Settlement Center hvor de har to flotte utstillinger om både bosettingen av Island og legenden Egill Skallagrimsson, i tillegg serveres nydelig mat i restauranten. 

Overnatting på samme hotell i Borgarnes området.


Dag 5 Snæfellsnes

Fra Borgarnes er det rundt en times kjøretur ut til  halvøya Snæfellsnes hvor isbreen Snæfellsjökull troner og skaper helt magisk stemning. Her kan man kjøre en rundtur på halvøya hvor dere finner mange små tettsteder, i tillegg til fiskelandsbyen Stykkishólmur som er det største tettstedet i området med rundt 1100 innbyggere. Litt avhengig av sesong kan man ta båt fra Stykkishólmur over til Vestfjordene eller besøke øya Flatey i bukten Breiðafjörður.  På halvøya Snæfellsnes finner dere spennende og variert natur og det er mulighet for litt vandring gjennom vakkert landskap langs strandlinja eller opp til vulkankrater, man kan delta på grottevandring, se spennende lavaformasjoner eller nyte roen ved havet ved Djúpalónssandur, Lóndrangar og Hellnar.

Dagen avsluttes i Reykjavik.


Dag 6 Hjemreise

Hjemreise

 

PRISEKSEMPEL for TO personer

Skuldersesong /vår og høst / Pris fra kr 24.400,-

Høysesong / sommer / Pris fra kr 36.600,-

 

Prisen inkluderer:

Prisen gjelder for to personer og inkluderer flyreise med Icelandair fra Oslo eller Bergen, flyskatter og innsjekket bagasje

Overnatting i 5 netter på turistklasse hotell med privat bad og frokost inkludert

Leie av bil type Toyora Avensis eller lignende, ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring

OBS - prisen er et eksempel på gjennomsnittspris og kan variere med ledig kapasitet. Mulig å endre biltype og standard på hotell

Vi tilpasser programmet og lengden på oppholdet etter individuelle ønsker, flytider osv.

Send oss dine ønsker og vi setter opp forslag.