Rundreiser med guide

Sagaøya rundt 7. - 16. august 2020, få plasser igjen!

Bli med oss på spennende reise Island rundt og du vil oppleve all den fascinerende og spennende naturen Island har å by på. Vi opplever den spennende geologien allerede på første stopp på tur gjennom månelignende landskap på halvøya Reykjanes. Vi besøker kjente attraksjoner som Thingvellir og Geysir før vi fortsetter via landbruksområdene i sør med fossefall, grønne fjellsider og isbreer. Her kommer vi til de fantastiske basaltformasjonene ved Vik, isbrelagune og passerer Islands høyeste fjell. Videre via Østfjordene og til den varierte naturen i nord. Vi bor to netter i naturvernområdet Mývatn og opplever vakre fjell, lavaformasjoner, boblende leire, rikt fugleliv og ikke minst kan vi bade i mineralrikt vann. Turen fortsetter til det store juvet Jökulsárgljúfur som ble formet av storflom i isbreelven Jökulsá á Fjöllum.  Her besøker vi den kraftfulle fossen Dettifoss, de spennende ekko-klippene ” Hljóðaklettar ” og  hesteskoformede Ásbyrgi.

Det blir anledning til å bade ved nytt badested med fantastisk utsikt når vi gjør kort stopp i fiskelandsbyen Húsavík. Vi overnatter i den sjarmerende byen Akureyri som ligger vakkert ved fjorden Eyjafjörður og besøker byen Siglufjörður. Byen ble oppdaget av nordmenn og de bidro også når stedet opplevde et økonomisk eventyr tidlig på 1900 tallet. På vei tilbake til Reykjavík besøker vi bostedet til Snorre Sturlason, Reykholt og de fantastiske fossefallene Hraunfossar i Borgarfjörður før vi avslutter turen i Reykjavik med underholdende forestilling og felles middag. Norsktalende guide.

Sør og vest med Vestmannaøyene - påmeldingstur, 3. - 10. september 2020 

På turen besøker vi kjente attraksjoner i sør i tillegg til å tilbringe en dag på Vestmannaøyene, halvtimes båttur fra fastlandet. Deretter besøker vi halvøya Snæfelsnes hvor isbreen Snæfellsjökull troner. Vi tilbringer en natt i den vakre byen Stykkishólmur og en natt i Reykholt, bostedet til Snorre Sturlason. Turen avsluttes med en dag til fri disposisjon i hovedstaden Reykjavik.

Island rundt - påmeldingstur, reise onsdag-onsdag i juli og august

Dette er en spennende rundtur hvor du opplever Islands mest kjente naturperler og samtidig får innsikt i landets historie og geografi. Denne 8 dagers turen starter fra Reykjavik via Borgarnes i vest til Nord-Island hvor vi besøker den sjarmerende byen Akureyri, naturvernområdet Mývatn, og fossefallet Dettifoss i nord. Turen fortsetter via Øst-Island til attraksjoner i sør, Skaftafell i Vatnajökull nasjonalpark, isbrelagunen Jökulsárlón, Kirkjubæjarklaustur, Vík, Gullfoss og Geysir.
Turen blir guidet på skandinavisk og engelsk

Land og Saga - påmeldingstur, 3. - 7. juni 2020 / Avlyst

Rundtur med norsktalende guide til Islands største attraksjoner i Sør og Vest.
Sagaområdene i Borgarfjørdur og besøk til bostedet til Snorre Sturlason i Vest.
Spennende geologi på halvøya Reykjanes, hovedstaden Reykjavik og ikke minst Thingvellir og Geysir i Sør. Vi legger opp til en behagelig tur hvor du bor sentralt i Reykjavik på samme hotell under hele oppholdet. Pris per person fra kr 13.490,-

For påmelding til disse turene sender du oss enkelt e-post til reise@islandspesialisten.no eller tar kontakt med oss på telefon: 69 01 78 80