Villmarken i sør

Høylandsområdet i sør byr på variert og fargerikt landskap hvor vulkanutbrudd og isbreer har formet naturen og byr på mange spennende naturfenomener, kratre, sprekker, juv, fjell og vakre fossefall. Her får du oppleve villmarken og komme tett på naturen.

Vi kan anbefale tilrettelagt tur med jeep og sjåførguide som er lommekjent. Det blir alltid litt vandring på de ulike stoppene og vi tilpasser turen etter ønske og behov. Det er mulig å sette opp dagstur eller tur med overnatting over flere dager. Dere reiser da sammen med en lokalkjent og kunnskapsrik guide som også er sjåfør, og sørger for trygg kjøring, god informasjon underveis og spennende opplevelser. Avreise fra Reykjavik eller ditt overnattingssted i sør så kan leiebilen stå den dagen.

Du kan selv kjøre deler av det sørlige høylandet i sommerhalvåret men det krever 4x4 bil og det er viktig å gjøre seg godt kjent med vei og føreforhold.

Populære dagsturer med Superjeep er til Þórsmörk, Landmannalaugar eller Lakagígar hvor det blir flere stopp underveis ved vakre fossefall og spesielle naturfenomener.

Þórsmörk ligger omtrent 2,5 timers kjøretur fra Reykjavik. Området er oppkalt etter norrøne guden Thor og er en grønn oase omringet av fjelltopper, bjørkeskog, isbreer og isbreelver. Þórsmörk er et kjært friluftsområde i sør der man kan oppleve fantastisk kontrastrik og variert natur i tillegg til utvalg av vandreruter. Stedet er også knytepunkt for vandreturene over Laugavegur og Fimmvörðuháls.

Elver må krysses noe som krever 4x4 transport og gir uforglemmelig opplevelse i en Superjeep. På veien kan man besøke fossefallet Seljalandsfoss, gå inni til vakre juv og gjøre stopp underveis for å se hvordan utbruddet i Eyjafjallajökull i 2010 endret landskapet.

Ønsker du smak av villmark og vandring i kontrastrik natur er dette stedet for deg.

Landmannalaugar ligger omtrent 3 timers kjøretur fra Reykjavik. Er et populært turområde med spennende natur og mest kjent for fargerike Rhyolittfjell som inviterer til vandring der du kan få utsikt og nyte det helt spesielle landskapet. Her er det også naturlig varm kilde hvor man kan bade. Turen går via dalen Þjórsárdalur så det blir flere stopp underveis ved vakre fossefall og juv som bla. er kjent fra serien «Game og Thrones».

Lakagígar ligger nord for Vik og er et spektakulært og fargerikt område med vulkankratre på rekke og rad. Lakagígar er 27 km lang vulkansprekk som består av 130 kratre som oppsto under et 8 måneders langt vulkanutbrudd som varte fra juni 1783 til februar 1784. Utbruddet fikk store konsekvenser, 50-80% av husdyr i landet døde og 25% av befolkningen pga. giftig aske som nådde til land i Europa, Russland og Kina. Dyrene ble syke og asken ødela beiteland og påvirket innhøstingen både på Island og i andre lande som vider førte til hungersnød.

Området ligger sørvest for Vatnajökull og hvis du bestiger fjellet Laki for du fantastisk utsikt mot nord og sør over de mosegrodde kraterne.