Den blå lagune

En av Islands mest besøkte attraksjoner er Den blå lagune. I kontrast til det sorte lavalandskapet rundt, ligger lagunen som en oase i midten med sin vakre blåfarge. Hit drar man for å slappe av og senke skuldrene i behagelig og stimulerende vann.
Lagunen har et høyt innhold mineraler og alger som har en velgjørende og avslappende effekt, og det er mineralet silisiumdioksid som gir vannet den vakre blåfargen. Lagunen holder behagelige 37-39 grader året rundt, og renser seg helt selv.

Revitaliserende opplevelse

Denne eksotiske opplevelsen er noe man aldri vil glemme. Følelsen av å flyte komfortabelt rundt i det blågrønne vannet, omringet av damp og lava mens man puster inn den friske islandske luften, er virkelig noe for seg selv.

I lagunen tilbys hvit leire som de besøkende kan påføre ansikt, hals og skuldre for å rengjøre og skrubbe huden. Resultatet blir en revitalisert, myk og smidig hud. Masken skal sitte på i fem minutter før den skylles av i de behagelige små fossene på området, som samtidig gir en god massasje.
Du finner også velgjørende sauna og dampbad på området.

Severdigheter

Den blå lagune tilbyr et stort utvalg spabehandlinger. Du kan for eksempel få en deilig massasje i et skjermet område ute i lagunen. Det er begrenset kapasitet så spabehandling bør man reservere på forhånd.
Fra en utsiktsplattform får du oppleve de vakre omgivelsene som en helhet, samt full oversikt over hele området. Guidede tures arrangeres også, om det er ønskelig.
Du kan bestille drikkevarer fra baren mens du fortsatt er i vannet. Om du ønsker en lett matbit kan du ta turen innom Blue Café sentralt plassert på området, eller nyte et fullt måltid på LAVA Restaurant i flotte omgivelser.

Praktisk informasjon

Ved ankomst får alle utdelt elektroniske armbånd, håndkle og hvert sitt låste skap med plass til liten bag. Betaling av mat og drikke, utover det som er bestilt på forhånd, låsing av skap og inngang inn og ut av området skjer via det elektroniske armbåndet.

Den blå lagune ligger to mil fra Keflavik flyplass retning Reykjavik, som tilsvarer en 20 minutters kjøretur. Et besøk kan derfor gjerne gjennomføres etter man har landet, eller før returen til Norge om man tar et ettermiddags- eller kveldsfly.