Sør-Island


Forslag til 6 dagers bilferie

Turen går til populære attraksjoner på Sør-Island som nasjonalparken Thingvellir, Geysir, Gullfoss, fossefallene Skógafoss og Seljalandsfoss. Videre østover mot tettstedene Vík og Kirkjubæjarklaustur, nasjonalparken Skaftafell og isbreen Vatnajökull samt isbrelagunen Jökulsárlón. Vestmannaøyene utenfor sørkysten er også et spennende sted å få med seg.

Eksempel på aktiviteter underveis: grottevandring, Isbrevandring, ridetur, snorkling, rafting, ATV-kjøring, River-jet, snøscooterkjøring, båttur, golf og fiske.

Dag 1 Den blå lagune og Reykjavik
Bilen får dere utlevert på flyplassen i Keflavik ved ankomst. Mulig å besøke Den blå lagune på veien inn mot Reykjavik. Kommer litt an på flytidene om dere overnatter første natten i Reykjavik og kjører videre neste dag eller så er det mulig å starte turen østover.

Dag 2 Þingvellir, Geysir og Gullfoss
Turen går til nasjonalparken Þingvellir som nå står på UNESCOs verdensarvsliste og er et sted av historisk og geologisk interesse. Videre til Geysir hvor Strokkur spruter kaskader med vann flere ganger i timen og til fossefallet Gullfoss som er et av Islands mest kjente.  Ved Laugarvatn kan man ta et avbrekk og bad ved det nye badestedet Fontana. Overnatting i området.

Dag 3 Seljalandsfoss, Skógafoss og Vík
Følg veien østover mot tettstedene Vik og Kirkjubæjarklaustur. Underveis kan man besøke fossefallene Seljalandsfoss og Skógafoss og i Hvolsvöllur kan man besøke interaktiv utstilling om vulkansk aktivitet og Island. Ved Dyrhólaey og Reynisfjara er det vakker utsikt mot Atlanterhavet og flotte basaltformasjoner. Overnatting i Vik- eller Kirkjubæjarklaustur de neste to nettene.

Dag 4 Skaftafell og Jökulsárlon
Videre nord-østover til nasjonalparken Skaftafell hvor man kan være med på isbrevandring på isbrearm av Vatnajökull eller ta den fine gåturen opp til vakre Svartifoss som stuper nedover mørke basaltformasjoner. Herfra kjører man mot isbrelagunen Jökulsárlón hvor isflak som kalver fra isbreen lager mektig stemning og merkelige formasjoner. Mulighet for båttur på lagunen. Retur til overnattingsstedet.

Dag 5 Vestmannaøyene
Tilbake mot Reykjavik. Mulighet for å ta fergen over til Vestmannaeyjar hvor stort vulkanutbrudd i 1973 gjorde at hele øyas befolkning måtte evakueres.  Her kan man se tydelige tegn etter utbruddet ikke minst ved utgravingen av hus som ble nedgravd i aske under utbruddet. Fergen tar ca 20 minutter en vei. Retur til fastlandet på ettermiddagen og tilbake til Reykjavik. Overnatting i Reykjavik siste kvelden.

Dag 6
Hjemreise. Avlevering av bil på flyplassen

Les mer om Sør-Island

Les mer om Øst-Island

 

PRISEKSEMPEL for TO personer

Skuldersesong /vår og høst / Pris fra kr 22.600,-

Høysesong / sommer / Pris fra kr 31.700,-

 

 

Prisen inkluderer:

Prisen gjelder for to personer og inkluderer flyreise med Icelandair fra Oslo eller Bergen, flyskatter og innsjekket bagasje

Overnatting i 5 netter på turistklasse hotell med privat bad og frokost inkludert

Leie av bil type VW Golf eller lignende, ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring

OBS - prisen er et eksempel på gjennomsnittspris og kan variere med ledig kapasitet. Mulig å endre biltype og standard på hotell