Sør-Island

Opplev Island fra Bilen

Forslag til 6 dagers bilferie

Turen går til populære attraksjoner på Sør-Island som nasjonalparken Thingvellir, Geysir, Gullfoss, fossefallene Skógafoss og Seljalandsfoss. Videre østover mot tettstedene Vík og Kirkjubæjarklaustur, nasjonalparken Skaftafell og isbreen Vatnajökull samt isbrelagunen Jökulsárlón. Vestmannaøyene utenfor sørkysten er også et spennende sted å få med seg.

Den blå lagune - bilferieEksempel på aktiviteter underveis: Isbrevandring, ridetur, snorkling, rafting, ATV-kjøring, River-jet, snøscooterkjøring, båttur, golf og fiske.

Dag 1 Den blå lagune og Reykjavik
Bilen får dere utlevert på flyplassen i Keflavik ved ankomst. Mulig å besøke Den blå lagune på veien inn mot Reykjavik. Kommer litt an på flytidene om dere overnatter første natten i Reykjavik og kjører videre neste dag eller så er det mulig å starte turen østover.

Dag 2 Þingvellir, Geysir og Gullfoss
Turen går til nasjonalparken Þingvellir som nå står på UNESCOs verdensarvsliste og er et sted av historisk og geologisk interesse. Videre til Geysir hvor Strokkur spruter kaskader med vann flere ganger i timen og til fossefallet Gullfoss som er et av Islands mest kjente.  Ved Laugarvatn kan man ta et avbrekk og bad ved det nye badestedet Fontana. Overnatting i området.

Dag 3 Seljalandsfoss, Skógafoss og Vík
Følg veien østover mot tettstedene Vik og Kirkjubæjarklaustur. Underveis kan man besøke fossefallene Seljalandsfoss og Skógafoss og gården Þorvaldseyri hvor de har satt opp et besøkssenter som tar for seg vulkanutbruddet i Eyjafjallajökull i 2010. Ved Dyrhólaey og Reynisfjara er det vakker utsikt mot Atlanterhavet og flotte basaltformasjoner. Overnatting i Vik- eller Kirkjubæjarklaustur de neste to nettene.

Dag 4 Skaftafell og Jökulsárlon
Videre nord-østover til nasjonalparken Skaftafell hvor man kan være med på isbrevandring på isbrearm av Vatnajökull eller ta den tradisjonelle gåturen opp til Svartifoss som stuper vakkert nedover mørke basaltformasjoner. Herfra kjører man mot isbrelagunen Jökulsárlón hvor isflak som kalver fra isbreen lager mektig stemning og merkelige formasjoner. Mulighet for båttur på lagunen. Retur til overnattingsstedet.

Dag 5 Vestmannaøyene
Tilbake mot Reykjavik. Mulighet for å ta fergen over til Vestmannaeyjar hvor stort vulkanutbrudd i 1973 gjorde at hele øyas befolkning måtte evakueres.  Her kan man se tydelige tegn etter utbruddet ikke minst ved utgravingen av hus som ble nedgravd i aske under utbruddet. Fergen tar ca 20 minutter en vei. Retur til fastlandet på ettermiddagen og tilbake til Reykjavik. Overnatting i Reykjavik siste kvelden.

Dag 6
Hjemreise. Avlevering av bil på flyplassen

Les mer om Sør-Island

Les mer om Øst-Island

PRISEKESEMPEL 2018

Biltype                                               Høysesong       Skuldersesong       Lavsesong

VW Polo                                              22.180,-           20.180,-                    17.000,-
Hyundai i30                                         22.850,-           20.600,-                    17.260,-
Toyota Auris Station                           25.270,-           22.240,-                    18.530,-
Suzuki Grand Vitara 4wd                    27.990,-           24.120,-                    19.930,-
Toyota Land Cruiser 4wd                    34.120,-           28.120,-                    23.100,-

Prisen gjelder for 2 personer som deler bil og inkluderer leie av bil i 5 dager med ubegrenset kjørelengde, en sjåfør og egenandelsforsikring. Overnatting i 5 netter i rom med dusj og wc og frokost inkludert. Prisene er med forbehold om ledig kapasitet.

Høysesong: 15. juni - 22. august
Skuldersesong: 15. mai - 14. juni og 23. august - 30. september
Lavsesong: 1. - 31. mai