Vandreturer

Glymur i Hvalfjörður

Glymur er med sine 196 meter Islands andre høyeste fossefall. Det er parkering innerst i fjorden i  Botnsdal og herfra er det sti inn til elven Botnsá som må krysses (ved hjelp av planke og tau) og deretter går stien langs elven på østsiden og opp mot fossen. Fossen ligger i trangt juv så det er ikke så lett å se den i sin helhet og viktig å være forsiktig når man prøver å få utsikt til fossen da det kan være løse kanter. Man kan så ta av skoa og vasse over elven på oversiden av fossen og gå tilbake til parkeringsplassen på vestsiden.

Botnsdalur er innerst i Hvalfjörður, ca 1 times kjøretur fra Reykjavík.

Mulig å få med guide hvis dere ønsker.

Eldborg

På strekningen mellom Borgarnes og Snæfellsnes er det vakre krateret Eldborg som er rundt 200m i diameter og 50m høyt. Det er omtrent 2,5 km å gå en vei fra gården Snorrastaðir og mulig å gå til toppen og rundt hele krateret. Man går i noe ulent terreng og krateret er forholdsvis bratt.

Snæfellsjökull

Isbreen er et kjent landemerke som kan ses fra Keflavík når du lander i klart vær. Den ble kjent i boken «Reisen til jordas indre» av Jules Vernes og av mange ment å ha en spesiell kraft. Isbreen er 1446 m.o.h. og ligger over en sovende vulkan. Det tilbys dagsturer til fots med guide i sommerhalvåret. Turen tar +/- 8 timer og er krevende. Utstyr er inkludert men du må ha med gode sko, klær og mat.

Arnarstapi - Hellnar

Strekningen mellom Arnarstapi og Hellnar går langs kysten med vakker utsikt mot klipper og lavaformasjoner. Turen er ca 4 km t/r og det er mulig å kjøpe forfriskninger i Hellnar.

Fossatún Troll park

Fossatún ligger ca 20 km fra Borgarnes på sørsiden av Borgarfjörður.

I Fossatún har en fra vertskapet gitt ut bøker om islandske troll og satt opp sti hvor man kan lære mer om trollene, nyte naturen og prøve seg på noen troll-leker og utfordringer. Familievennlig