Sør og Vest Island

Forslag til 8 dagers bilferie

Historiske Reykholt, de vakre Hraunfossar og Barnafoss, varmtvannskilden Deildatunguhver, båttur på Breiðafjörður, gården til Eirik den Røde, mystiske Snæfellsjökull og “Settlement Center” utstilling om bosettingen av Island, er kun noen smakebiter av hva dere kan oppleve på Vest-Island. Turen kan gjennomføres for seg selv eller i kombinasjon med tur til Sør-Island.

Eksempel på aktiviteter i området: Isbreturer, båtturer, fiske, rideturer, golf, bading og vandreturer.

Se også forslag til 6 dagers tur her

 

Dag 1
Bilen får dere utlevert på flyplassen i Keflavik ved ankomst. Mulig å besøke Den blå lagune på veien inn mot Reykjavik. Det kommer litt an på flytidene om dere overnatter første natten i Reykjavik og kjører videre neste dag eller så er det mulig å starte turen vestover.

Dag 2 Borgarfjörður
Turen går via Hvalfjörður eller gjennom undervannstunnellen med samme navn og til Borgarfjörður som i tillegg til Sagaene og sine naturperler er kjent for landbruk og fiske. Her er det også to høyskoler, en som spesialiserer seg i økonomiske fag og den andre innenfor landbruk.
Snorre Sturlason levde i Reykholt og her kan du lære mer om denne berømte personligheten som bl.a. skrev historen om de gamle norske kongene.  Videre til Deildartunguhver som er Europas største varmtvannskilde og til de vakre fossene Hraunfossar og Barnafoss. Videre til Eiriksstaðir hvor man har rekonstruert en gård der Eirikur Raude bodde og hvor Leifur Eiriksson ble født. Herfra til overnattingssted i Stykkisholmur.

Dag 3 Halvøya Snæfellsnes
Stykkishólmur er den største byen på halvøya Snæfellsnes. Her kan dere starte dagen med å delta på en båttur blant de mange øyene i fjorden Breiðafjörður. Turen fortsetter rundt halvøya med den magiske isbreen og vulkanen, Snæfellsjökll. Mulighet for tur opp til isbreen. Andre attraksjoner i området er lavaformasjonene ved Djúpalónssandur, den tidligere fiskeplassen Arnarstapi og Hellnar hvor dere finner et besøkssenter for nasjonalparken Snæfellsnes. Videre kan dere stoppe ved de vakre basaltformasjonene i Gerðuberg før besøk til “Settlement Center” i Borgarnes hvor det også blir overnatting.

Dag 4 Den gyldne sirkel
Turen går til nasjonalparken Thingvellir som nå står på UNESCOs verdensarvsliste og er et sted av historisk og geologisk interesse. Videre til det sprutende Geysi hvor Strokkur spruter kaskader med vann flere ganger i timen og til fossefallet Gullfoss som er et av Islands mest kjente.  Ved Laugarvatn kan man ta et avbrekk og bad ved det nye badestedet Fontana. Overnatting i området.

Dag 5 Sørkysten
Følg veien østover mot tettstedene Vik og Kirkjubæjarklaustur. Underveis kan man besøke fossefallene Seljalandsfoss og Skógafoss eventuelt gården Þorvaldseyri hvor de har satt opp et besøks senter som tar for seg vulkanutbruddet i Eyjafjallajökull i 2010. Stopp ved Dyrhólaey og Reynisfjara bør man også få med seg. Overnatting i Vik- eller Kirkjubæjarklaustur området de neste to nettene.

Dag 6 Skaftafell
Videre nord-østover til nasjonalparken Skaftafell hvor man kan være med på isbrevandring på isbrearm av Vatnajökull eller ta den tradisjonelle gåturen opp til Svartifoss som stuper vakkert nedover mørke basaltformasjoner. Herfra kjører man mot isbrelagunen Jökulsárlón hvor isflak som kalver fra isbreen lager mektig stemning og merkelige formasjoner. Mulighet for båttur på lagunen. Retur til overnattingsstedet.

Dag 7 Vestmannaøyene
Tilbake mot Reykjavik. Mulighet for å ta fergen over til Vestmannaøyene hvor stort vulkanutbrudd i 1973 gjorde at hele øyas befolkning måtte evakueres.  Her kan man se tydelige tegn etter utbruddet ikke minst ved utgravingen av hus som ble nedgravd i aske under utbruddet. Fergen tar ca 20 minutter en vei. Retur til fastlandet på ettermiddagen og tilbake til Reykjavik. Overnatting i Reykjavik siste kvelden.

Dag 8
Hjemreise. Avlevering av bil på flyplassen

Les mer om Vest-Island   

Les mer om Sør-Island

PRISEKSEMPEL for TO personer

Skuldersesong /vår og høst / Pris fra kr 27.900,-

Høysesong / sommer / Pris fra kr 39.800,-

 

Prisen inkluderer:

Prisen gjelder for to personer og inkluderer flyreise med Icelandair fra Oslo eller Bergen, flyskatter og innsjekket bagasje

Overnatting i 7 netter på turistklasse hotell med privat bad og frokost inkludert

Leie av bil type VW Golf eller lignende, ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring

OBS - prisen er et eksempel på gjennomsnittspris og kan variere med ledig kapasitet. Mulig å endre biltype og standard på hotell