Island Rundt 2022

 

Dag 1: Ankomst Island

Ankomst Keflavik flyplass. Flybuss inkludert til hotellet i Reykjavik. Mulig og legge turen innom Den Blå Lagune på vei til Reykjavik. Overnatting på Hotell Klettur sentralt i Reykjavik. Middag på egenhånd.

Dag 2: Borgarfjörður – Skagafjörður - Akureyri

Guiden treffer gruppen på hotellet kl. 08:45 og det blir avreise kl. 09:00. Turen går nordover gjennom  tunnelen i Hvalfjörður til Borgarnes, gjennom Borgarfjörður og videre til islandshestens mekka, Skagafjörður, over fjellovergangen Öxnadalsheiði til hovedstaden i nord, Akureyri. Overnatting på egenhånd i Akureyri.

Dag 3:  Mývatn området, Dettifoss og Egilsstaðir

Mývatn området ligger ca. 1 times kjøretur fra Akureyri, ved innsjøen med samme navn. Området er omringet av varierte lavaformasjoner, vulkaner og fjell. Vi opplever kraterne ved Skútustaðir, lavaformasjonene i Dimmuborgir og høytemperaturområdet Hverarönd, hvor dampen stiger fra boblende leirkratre. Turen fortsetter til fossefallet Dettifoss før det blir overnatting i Egilsstaðir. Middag på egenhånd

Dag 4: Egilsstaðir - Höfn

Fra Egilsstaðir kjører vi gjennom de tynt befolkede Østfjordene med imponerende fjell og utsikt mot Atlanterhavet. Dagens etappe går til Höfn for overnatting.Middag på egenhånd.

Dag 5: Vatnajökull, sørkysten og fossefall

Ikke så langt fra Höfn ligger isbrelagunen Jökulsárlón og nasjonalparken Skaftafell ved Öræfajökull, hvor den høyeste fjelltoppen på Island troner, Hvannadalshnjúkur, (2110 m). Turen fortsetter til sørkysten med stopp ved de svarte sandstrendene og fossefallene Seljalandsfoss og Skógafoss. Overnatting på hotell i Selfoss. Middag på egenhånd.

Dag 6: Den gylne sirkel

Vi starter dagen med å besøke det majestetiske fossefallet Gullfoss. Neste stopp er det geotermiske området ved Geysir, hvor vi opplever den aktive geysiren Strokkur, som hvert femte minutt sender en søyle av kokende vann høyt opp i luften. Turen fortsetter til nasjonalparken Þingvellir, hvor verdens eldste fungerende parlament ble grunnlagt i 930. Fra Þingvellir kjører vi til Reykjavík for overnatting på Hotell Klettur. Middag på egenhånd.

Dag 7: Hjemreise

Flybuss til Keflavik flyplass for hjemreise.

Turren arrangeres på følgende datoer i 2022 med engelsk og skandinavisk talende guide

29. mai

05. juni

19. juni

26. juni

10. juli

17. juli

31. juli

07. august

21. august

28. august

04. september


Priser 2022
Pris per person fra kr 17.490,-
Enkeltromstillegg kr 5.390,-

Inkludert

Flyreise Oslo - Reykjavik t/r (mulighet for å reise for andre steder i Norge) Forbehold om endring i pris pga kapasitet på fly

Rundreise med buss, skandinavisk og engelsk talende guide jfr. Beskrivelse dag 2-7

Overnatting i delt dobbeltrom med bad i 6 netter inkludert frokost (dag 2-6)
Transfer mellom Keflavik flyplass og hotellet i Reykjavik ved ankomst og avreise

Mulighet for å utvide oppholdet mot tillegg i pris

 

Lunsj og middag er ikke inkludert. Alle plasser er det mulig å spise middag på restaurant i nærheten av eller eventuelt på hotellet