Island Rundt 2020

Dag 1: Ankomst Island

Ankomst Keflavik flyplass. Flybuss inkludert til hotellet i Reykjavik. Mulig og legge turen innom Den Blå Lagune på vei til Reykjavik. Overnatting på Hotell Klettur eller tilsvarende hotell. Middag på egenhånd.

Dag 2: Reykjavík – Skagafjörður - Akureyri

Guiden treffer gruppen på hotellet kl. 08:45 og det blir avreise kl. 09:00. Turen går nordover gjennom  tunnelen i Hvalfjörður til Borgarnes og videre til islandshestens mekka, Skagafjörður. Besøk til Folkemuseet i Glaumbær, en gammel islandsk gård, før turen fortsetter over fjellovergangen Öxnadalsheiði til hovedstaden i nord, Akureyri. Overnatting og middag  i Akureyri.

Dag 3 Mývatn området

Mývatn området ligger ca. 1 times kjøretur fra Akureyri, ved innsjøen med samme navn. Området er omringet av varierte lavaformasjoner, vulkaner og fjell. Vi opplever lavaformasjonene i Dimmuborgir, besøker sprekken Grjótagjá som tidligere var et badested og høytemperaturområdet Hverarönd, hvor dampen stiger fra boblende leirkratre. Vi stopper ved Jarðböðin, Nord Islands "blå lagune" hvor det blir anledning til å nyte et forfriskende bad (mot tillegg).  På returen blir det stopp ved fossefallet Goðafoss.

kl. 17:00 er det mulighet for å delta på hvalsafari i den vakre fjorden Eyjafjörður (mot tillegg). Overnatting og middag i Akureyri.

Dag 4: Dettifoss og øst - Island

Vi forlater Akureyri og kjører østover til fossefallet Dettifoss som er en av Euopas kraftigste. Herfra fortsetter turen over fjellområdet Möðrudalsöræfi til Egilsstaðir som er hovedstaden på Øst-Island. Fra Egilsstaðir kjører vi gjennom de tynt befolkede Østfjordene til vårt overnattingssted på Breiðdalsvík. Overnatting og middag på Hotell Bláfell, Breiðdalsvík eller tilsvarende hotell.

Dag 5: Fjorder, isbreet og isbrelagune

Vi kjører langs Østfjordenes dramatiske kystlinje og passerer Djúpivogur og Höfn. Etter  Höfn kommer vi til isbrelagunen Jökulsárlón, hvor man kan være med på en båttur med amfibiebåt blant de flytende isflakene (mot tillegg). Turen går videre til Skaftafell Nasjonalpark, hvor den høyeste fjelltoppen på Island troner, Hvannadalshnjúkur  (2110 m). Overnatting og middag på Hotel Núpar eller tilsvarende hotell.

Dag 6: Sørkysten, svarte sandstrender, lava og fossefall

Vi begynner dagen med å passere lavaområdet Eldhraun og vi går ned til den svarte stranden i Reynisfjara kjent for flotte basaltformasjoner. Vi stopper vi Skógafoss og Seljalandsfoss, og ikke minst besøker vi nytt Lava Center med interaktiv utstilling om Islands geologi. Videre til Selfoss for overnatting og middag på Hotel Selfoss eller tilsvarende hotell. Mulighet for ridetur på kvelden (mot tillegg, må forhåndsbestilles)

Dag 7: Den gylne sirkel

Vi starter dagen med å besøke det majestetiske fossefallet Gullfoss. Neste stopp er det geotermiske området ved Geysir, hvor vi opplever den aktive geysiren Strokkur, som hvert femte minutt sender en søyle av kokende vann høyt opp i luften. Turen fortsetter til nasjonalparken Þingvellir, hvor verdens eldste fungerende parlament ble grunnlagt i 930. Fra Þingvellir kjører vi til Reykjavík og nyter utsikten over byen fra Perlan. Overnatting på Hotell Plaza i sentrum av Reykjavík eller tilsvarende hotell. Middag på egenhånd.

Dag 8: Hjemreise

Flybuss til Keflavik flyplass for hjemreise.

Turren arrangeres på følgende datoer i 2020

med engelsk og skandinavisk talende guide

15. - 22. juli

22. - 29. juli

29. juli - 05. august

05. - 12. august

19. - 26. august

26. august  - 02. september

Priser 2020

Pris per person fra kr 20.980,-
Enkeltromstillegg kr 5.530,-

Inkludert

Flyreise Oslo - Reykjavik t/r (mulighet for å reise for andre steder i Norge) Forbehold om endring i pris pga endring i pris for flybillett

Rundreise med buss, skandinavisk og engelsk talende guide jfr. Beskrivelse dag 2-7

Overnatting i delt dobbeltrom med bad i 7 netter inkl. frokost (dag 2-8) og middag (dag 2, 4, 5 og 6)
Transfer mellom Keflavik flyplass og hotellet i Reykjavik ved ankomst og avreise
Entre til Glaumbær museet og Lava Center i Hvolsvöllur

Utflukter:

Hvis du ønsker å være med på hvalsafari fra Akureyri, bade ved Myvatn, båttur på Jökuslárlón eller ridetur fra Selfoss, må disse bestilles på forhånd sammen med turen.
Priser:
Hvalsafari (Dag 3) kr. 815,-
Bad ved Myvatn Nature Baths (Dag 4) kr. 440,-
Båttur på Jökulsárlón (Dag 5) kr. 540,-
Ridetur ved Selfoss (Dag 6) kr. 850,-

Tillegg for transfer via Den blå lagune ved ankomst