Is grotte i Langjøkull

Det er ikke bare formasjoner skapt av naturen selv som kan by på spennende opplevelser. Den menneskeskapte isgrotten i isbreen Langjökull er en unik og eventyrlig grotte man bør få med seg når man besøker Island.

I juni 2015 åpnet en menneskeskapt grotte av is i isbreen Langjökull på sør-vest Island. Langjökull er den andre største isbreen på Island på rundt 950 km2, og ligger mellom 1200-1300 meter over havet. Herfra kan du se en fantastisk utsikt mot vest.

Etter flere måneders arbeid åpnet denne spennende utgravningen, som er antatt å være verdens første og største menneskeskapte isgrotte. En enestående mulighet til å oppleve en isbre fra innsiden og alle de hemmeligheter den huser. Her får dere følge med en guide som forteller om isbreens utvikling og leder dere igjennom flere hundre meter med spennende geologi og historie.

Store «monstertrucks» frakter folk opp til munningen av grotten. Hvis dere er på en dagstur med Superjeep vil jeepene kjøre dere helt inntil.

Et besøk i isgrotten kan enkelt kombineres med utflukt til Borgarfjörður eller Superjeeptur til områdene i vest. Besøkstiden kan tilpasses etter interesse, men et stopp her tar vanligvis en time. Husk å ha på varmt tøy og sko! Besøk til isgrotten er en helårsaktivitet.

Finnes som dagsutflukt fra Reykjavik, se oversikt over Aktiviteter.

Helårsaktivitet