Laugavegur

Landmannalaugar til Þórsmörk / 5 dager

Turen går gjennom fascinerende landskap på det sørvestlige høylandsområdet, fra det fargerike rhyolitt fjellområdet Landmannalaugar til den frodige naturperlen Þórsmörk. Naturfenomener, kontraster og landskap i stadig endring gir deg varierte og spennende opplvelser hele veien og er en av grunnene til at denne strekningen er en av de mest populære vandrerutene på Island. Lange lyse netter gir en ekstra dimensjon til opplevelsen.

Turen er krevende, man går i variert terreng, høyt og lavt og delvis på smale og krevende stier. Derfor anbefaler vi å delta på denne turen som ledes av erfaren og kunnskapsrik guide som sørger for trygg gjennomføring. Overnatting i enkle og hyggelig hytter hvor det serveres gode måltider. Transport av bagasje fra hytte til hytte så du bærer kun en tursekk med plass til niste, kamera og ekstra skift.

Dag 1 / Reykjavík-Landmannalaugar-Hrafntinnusker

Offentlig transport fra Reykjavik til Landmannalaugar. Etter lunsj starter vandreturen inn mot fjellområdet i sør. Første del av strekningen går via små juv, dampende varme kilder og gulbrune fjellrygger til hytte ved Hrafntinnusker for første overnatting.

Distanse: 12 km, Til fots: 4-5 timer, Oppstigning: 470 m

Dag 2 / Hrafntinnusker-Álftavatn

Fra Hrafntinnusker går turen nedover til Jökultungur hvor det er dampende varme kilder og boblende leirpotter. På strekningen nyter vi fasinerende utsikt mot sør til vannet Álftavatn, og isbreene Mýrdalsjökull og Eyjafjallajökull. Vi ankommer fjellhytte ved Álftavatn på ettermiddagen.

Distanse: 12 km, Til fots: 4-5 timer, Nedstigning: 490 m

Dag 3 / Álftavatn-Emstrur

Turen fortsetter langs foten av den grønne og kegleformede vulkanen Stórasúla før vi går i det svarte ørkenområdet Mælifellssandur. Deretter settes kursen mot en annen gammel og grønn vulkan ved navn Hattfell og vi kommer til det frodige landområdet Emstrur som ble brukt for sommerbeite. Det blir besøk til det storslåtte juvet Markarfljót som ligger sør for Hattfell og er nærmere 200 m dypt. Overnatting i hytte i Botnar som er del av Emstrur området.

Distanse: 16 km, Til fots: 6-7 timer, Nedstigning: 40 m

Dag 4 / Emstrur-Þórsmörk

Turen fortsetter litt opp og ned gjennom små daler og juv i Emstrur området hvor isbreen Mýrdalsjökull troner kun noen få kilometer unna. Mot slutten av dagens etappe går vi nedover inni den vakre og frodige dalen Þórsmörk som er fylt med bjørkeskog og fargerike blomster. Her avsluttes dagen med dovernatting og BBQ middag.

Distanse: 17 km, Til fots: 6-7 timer, Nedstigning: 300 m

Dag 5 / Þórsmörk-Reykjavík

Vi utforsker Þórsmörk området og nyter den fantastiske utsikten fra toppen av Valahnúkur.

På ettermiddagen blir det busstransport til Reykjavik med ankomst kl. 19:30.

Praktisk informasjon og pris

Datoer for avreise i 2024:

1. 8. 15. og 22. JULI

19. og 26. AUGUST

2. og 9. SEPTEMBER

Pris per person kr. 26.490,-

 

Inkluderer: Busstransport t/r Reykjavik, transport av bagasje, overnatting i fjellhytter, erfaren guide samt måltider (frokost og middag x4 og matpakkelunsj x 5 er inkludert.

Overnatting: Fjellhytter med flersengsrom (kojesenger), soveposelosji. Du tar med eller så kan du leie sovepose. Noen av hyttene har strøm og noen varmt vann.

Aldersgrense: 14 år

Antall deltakere: 6-16

Ta kontakt for påmelding og husk at vi hjelper deg å planlegge resten av Islandsoppholdet, hvis du ønsker!