Vandreturer på Island

Fottur på IslandDen kontrastrike naturen på Island byr på mange flotte vandreopplevelser. Vandreturene kan legges opp med kun dagssekk slik at alt utstyr og mat blir transportert fra hytte til hytte. Det er også mulig å legge opp tradisjonelle vandreturer hvor alt utstyr bæres i egen ryggsekk.

FORSLAG

Lakiområdet på Sør-Island, 6 dager.

Dagsetappene er på 5-8 timer, totalt ca 80 km og høyeste stigning er 200 meter.

Området byr på en av de mest spektakulære vandreopplevelsene på Island og er kjent for kratere som står igjen etter mange vulkanutbrudd opp gjennom flere århundrer. De 135 kraterne og de varierte lavaformasjonene gjør området til et av de mest interessante på Island. Kontrastene fra svart sand, lava og kratre dekket av grønn mose, elver og vakre innsjøer gir dette månelandskapet en spesiell aura, og vil by på en unik vandreopplevelse. Overnatting i enkle fjellhytter.

 

Fjell og fjorder på Øst-Island, 5 dager.

Dagsetappene er på 5-8 timer, totalt 75 km og høyeste stigning er 600 meter.

Kombinasjonen av fjell i alle størrelser og fasonger, stort fargespekter, med alt fra svarte sandstrender til fjell i ulike rosa og oransje farger, og nærheten til havet gjøre denne turen til en spesiell opplevelse. Vi følger stiene fra isolerte viker og fjorder, over fargerike heier og fjell gjennom grønne daler og ned mot havet hvor vi hører bølgene fra Nord-Atlanteren som treffer land. Området var bebodd fram til tidlig 1970-tallet, men nå er det kun sauer som minner om tidligere gårdsdrift. Overnatting i fjellhytter av god standard.

Ønsker du å dra på en opplevelsrik tur til vakre Island? Kontakt oss i dag!

Vi skreddersyr programmet etter deres ønsker. Trykk herfor å sende forespørsel. 
Eller send e-post til: reise@islandspesialisten.no