Hotell i Reykjavik

Det er ikke alltid lett å vite hvor man skal bo når man ferierer et nytt sted, selv i en liten by som Reykjavík. Hvor bor man for å være i nærheten av shoppinggaten Laugavengur? Hva om man ønsker å være i gåavstand til utelivet? Finnes det hotell der man ikke merker støy utenifra, men som likevel ligger sentralt? Vi hjelper deg med å finne et overnattingssted som passer deg!

Booking av fly og hotell
Vi i Islandspesialisten hjelper deg gjerne med å bestille fly og hotell. På den måten kan du sette deg tilbake, og bare glede deg til å dra på tur! Ta gjerne en titt på listen vi har laget over noen av de flotte hotellene Reykjavík har å by på, og se om noe faller i smak. Dere kan også gi oss en beskrivelse av hva dere ønsker, så finner vi et passende overnattingssted ut i fra det.

Standard
De fleste hotellene i Reykjavík holder generelt en god standard både når det gjelder rom, frokost og fasiliteter. Om du er usikker på størrelsen på de ulike hotellene, er antall rom en fin indikator på hvor store grupper de ulike hotellene kan ta imot. Nedenfor ligger en fin og oversiktlig liste over hoteller vi anbefaler, kategorisert etter størrelse.

Møte/konferanserom
Har dere behov for konferansefasiliteter er det oftest de store hotellene som har det beste utvalget. Likevel er det flere av de mindre hotellene som også tilbyr konferanserom tilpasset mindre møter. Samtidig er det alltid mulighet for å holde konferanser i nærliggende lokaler. Spør oss om råd!

Fasiliteter på rommene
De fleste hotellrommene har TV, telefon, hårføner, internettilkobling og safe på rommet eller i resepsjonen. Noen har også minibar! På førsteklasses hotellene vil det i tillegg være buksepresse eller strykejern og morgenkåpe. 

Beliggenhet
Et stort antall av hotellene befinner seg i sentrum hvor man i løpet av få minutter er i nærheten av restauranter, utesteder og butikker. Her må man belage seg på at noe støy fra utelivet kan forekomme i helgene. Hoteller som befinner seg i utkanten av sentrum ligger i de fleste tilfeller kun 10-20 minutters gange fra sentrum. Her er det liten sannsynlighet for at bråk på nettene forstyrrer nattesøvnen.

Ta en titt på overnattingsstedene nedenfor, og finn din favoritt!

STORE HOTELLER

Grand Hotel Reykjavík
Grand Hotel Reykjavík er et førsteklasses hotell som tilbyr 312 elegant innredede rom i fem ulike kategorier; fra standard til studioleiligheter og suiter. Et nytt tilbygg gjør hotellet til landets største. Her er det gode konferanse- og spafasiliteter, bar og restaurant, samt et elegant resepsjonsområde for sammenkomster. Hotellet ligger nærme friluftsområdet i Laugardalur og shoppingsenteret Kringlan.

Hilton Reykjavík Nordica
Hilton Reykjavík Nordica er et flott hotell hvor man bl.a. finner den anerkjente restaurant Vox, Nordica Spa, gode konferansefasiliteter for store og små begivenheter, flott resepsjon og barområde, samt suvenirbutikk. Hotellet tilbyr 252 rom i ulike priskategorier. En gjennomgående høy standard og god kvalitet i alle ledd gjør dette hotellet til et sikkert valg. Gangavstand til utendørsbadene i Laugardalur og Kringlan shoppingsenter. 

Hotel Cabin
Hotel Cabin ligger nærme uteområdene i Laugardalur og er et prisgunstig alternativ som tilbyr enklere overnatting, totalt 252 rom. Standardrommene er på størrelse med en kahytt på en båt med to separate senger. Forskjellen her er badet, som er i vanlig størrelse. Deluxerommene er hotellrom av vanlige størrelse, mens Superiorrommene er hotellets beste og har flott utsikt fra 7. etasje, kjøleskap og vannkoker.

Reykjavík Natura
Icelandair Hotel Reykjavík Natura het tidligere Hotel Loftleidir. Hotellet har gjennomgått en omfattende oppussing og fremstår i dag som et helt nytt hotell. Nærheten til naturen har vært inspirasjonskilden for navnevalget, men også inventar og dekorasjonene på hotellet. Reykjavík Natura holder 4 stjernes standard og tilbyr konferansefasiliteter, innendørsbasseng med sauna og Jacuzzi, shuttlebuss til sentrum, ny restaurant og Soley Nature Spa skjønnhetssalong med mer.   

Radisson BLU Saga Hotel
Radisson BLU Saga er et eldre hotell med klassisk stil omtrent 10 minutters gange fra sentrum. Hotellet har 209 rom i fem ulike kategorier; standard, superior, business Class, junior suite og presidental suite – noe for enhver smak altså. Radisson BLU Saga Hotel har to restauranter, romslig barområde, spaavdeling, suvenirbutikk og frisør. Hotellet har også gode konferansefasiliteter for ulike anledninger. Det ligger svært nærme Universitetet og utendørsbassenget i vestre bydel.

Centerhotel Midgardur
Centerhotel Midgardur et helt nytt turistklassehotell sentralt i Reykjavik. Hotellet har 170 moderne, lyse og komfortable rom. Her finner vi restaurant Jørgensen, bar, Spa - og konferansefasiliteter. Hotellet er designet i en U-form, med en vakkert dekorert og bortgjemt hage i midten, tilgjengelig for gjestene via lobbyen og restauranten.

Hotel Klettur
Hotel Klettur er turistklassehotell som ligger i et rolig strøk med lite støy fra nattelivet, kun et steinkast fra sentrum og handlegaten Laugavegur. Her er det 166 lyse og fine rom i skandinavisk stil, og man kan velge mellom standard, Deluxe og familierom. Hotellets navn, som kan oversettes til kampestein eller klippe, og design er inspirert av de islandske steinformasjonene. Da hotellet ble bygget lot de en del av landskapet stå igjen, og i første etasje er klipper og kampesteiner en del av veggen og interiøret.  Hotellet har eget barområde og spillrom.

Hótel Plaza
Hotel Plaza er et turistklassehotell som ligger midt i sentrum av Reykjavík ved Ingolfstorg. Hotellet har 200 rom innredet i nordisk stil og romslig resepsjonsområde med bar. Hótel Plaza er et ideelt valg for møtevirksomhet, med konferanserom utstyrt med den nyeste teknologien. Hotellet passer også flott til fritid, med Happy Hour i baren hver dag fra kl. 16-18. Et perfekt sted å starte kvelden!

Centerhotel Arnarhvoll
Arnarhvoll er et turistklassehotell sentralt i Reykjavík. Hotellet har 104 moderne innredede standardrom i tillegg til Spafasiliteter. SKÝ Restaurant & Bar ligger i øverste etasje, med nydelig utsikt over havneområdet og bukten Faxafloi. De tilbyr nordlys-vekking og delikat frokostbuffet med by- og havutsikt.

Hotel Fron
Hotel Fron er et turistklassehotell midt i sentrum av Reykjavík ved handlegaten Laugavegur. Hotellet tilbyr 90 rom og leiligheter som alle er utstyrt med kjøkkenfasiliteter. Rommene er enkle, med elegant og god standard, og tar opptil fem personer. Restauranten Scandinavian tilbyr nordiske retter med kvalitetsingredienser fra Island.

Hotel Reykjavík Centrum
Hotel Reykjavík Centrum ligger midt i sentrum av hovedstaden og tilbyr 89 førsteklasses rom i tre kategorier. Restaurant Fjalakøtturinn ligger i bygget ved siden av, og på hotellet finnes det bar og café, samt to godt utstyrte møte- og konferanserom. Hotellet holder til i en nylig renovert bygning der de eldste delene daterer tilbake til 1764. Under renoveringen fant man rester av et langhus fra vikingtiden, og noen av gjenstandene kan nå sees i hotellets kjeller.

Radisson Blu 1919 Hotel
Radisson Blu 1919 er et moderne hotell i et historisk bygg fra 1919, og ligger sentralt ved havneområdet. Hotellet tilbyr 88 rom i fire kategorier; Standard, Deluxe, Business og Suite. Her finnes det både restaurant, bar og treningsrom. Radison Blu 1919 har flere rom til møte- og konferansevirksomhet, eller private arrangementer.

Fosshotel Reykjavík
Fosshotel Reykjavík er det største hotellet på Island og ligger kun en kort gåtur fra sentrum. Hotellet har 16 etasjer og 320 rom. Flere av rommene har vakker utsikt over byen og havneområdet. I toppetasjen finner man syv suites, hvor fire av dem kan brukes som møterom. De har også flotte konferanserom, treningsrom og en stilig restaurant ved navn Haust. I førsteetasjen på Fosshotel Reykjavík finner du Beer Garden – et realt øl-mekka, perfekt for de som elsker øl. Her serveres det også mat som passer perfekt til de ulike ølsortene.

Icelandair Hotel Reykjavík Marina
Icelandair Hotel Reykjavík Marina holder til i en vakker restaurert bygning ved havnen I Reykjavík. Hotellet har 147 rom, og ble i 2015 utvidet med 39 nye Deluxe rom. Rommene er dekorert med moderne islandsk design, med referanser til Islands maritime kultur. De har en koselig kafé som heter Kaffi Slippur som er kjent for god kaffe og hjemmelagde delikatesser. På kveldstid kan man ta turen innom den stilige restauranten Slippbarinn.

Reykjavik Lights
Reykjavik Lights har 105 rom dekorert i skandinavisk stil. Hvert rom har fått en spesifikk fargepalett som refererer til den gamle islandske kalenderen, og kunsten som er brukt speiler lokale tradisjoner. Inspirasjonen bak hotellet er det skiftende lyset på Island, og hvordan den gjenspeiler islendingers hverdag. Både lobbyen, baren og fellesrom er dekorert med belysning som fremmer dette konseptet og skaper koselig stemning. Hotellet ligger litt utenfor sentrum, omfavnet av Laugardalur utendørs aktivitetspark.

Skuggi Hotel
Skuggi Hotel er nytt turistklasse hotell i sentrum av Reykjavík i en av de eldste gatene i byen. Hotellet har 100 smakfullt designede rom i tre ulike kategorier; single, double og superior. Inspirasjonen bak designet kommer fra fotografier av Islandsk natur, tatt av fotografen Ragnar Axelsson, og over sengen i hver eneste rom står et utsnitt fra boken hans «Behind the mountains».

Storm Hotel
Storm Hotel er stilig og komfortabelt turistklasse hotell i sentrum av Reykjavík med 93 rom. Hvert rom er designet i nordisk stil, og kombinerer funksjonalitet, kvalitet og stil. Hotellbaren ønsker gjestene velkommen i stilfulle omgivelser, og hotellet har møtefasiliteter som tar opptil 15 personer.

MINDRE HOTELLER 

Hotel Borg
Hotel Borg er et førsteklasses hotell midt i sentrum av hovedstaden. Bygningen er et kjent landemerke i Reykjavík like ved Allting og uteplassen Austurvøllur. Alle rommene er delikat innredet i Art Deco stil, og huset fremstår som et moderne hotell med egen sjel og sjarm. Hotel Borg tilbyr 56 rom og suiter tillegg til restaurant Jamie´s Italian. Konferansefasiliteter i nærliggende bygg. 

Centerhotel Thingholt
Thingholt er et designhotell av førsteklasses standard som ligger i sentrum av Reykjavík. De har 52 rom i fire kategorier; standard, deluxe, junior suite og loft suite. Hotellet har fokus på islandsk arkitektur og design hvor inspirasjonen ble hentet fra den islandske naturen – skinn, lær, stein og glass. På hotellet finner du Ísafold SPA, treningsrom og et stilig møterom.

Hotel Odinsve
Odinsve er et sjarmerende Boutique hotell med 50 rom. Hotellet er i et eldre bygg som ligger sentralt i et boligområde med kort gangavstand til handlegaten Laugavegur. Rommene er elegant innredet i hjemmekoselig stil. Hotellet har et mindre møterom, samt luxusleiligheter i nærliggende bygg. Hotellrestauranten SNAPS har vunnet flere priser, og er sett på som en av Reykjavíks fineste.

Centerhotel Klopp
Centerhotel Klopp ligger i sentrum av Reykjavík og har 46 rom av turistklassestandard, innredet i nordisk stil med parkett på alle rom. De har eget møterom for inntil 40 deltakere, men det er også muligheter i nærliggende lokaler.

Apotek Hotel
Apotek Hotel er et stilig hotell i hjertet av Reykjavíks kulturdistrikt. Hotellet befinner seg i en flott historisk bygning som tidligere huset byens apotek. På hotellet er det 45 rom, og av disse er åtte Junior suites og én tårnsuite. Apotek Restaurant er i tilknytning til hotellet og her må du bare ta turen innom hvis du er glad i desserter.

Room with a view Apartment Hotel & Suites
Room with a view har 44 rom fordelt på seks etasjer. Leilighetene er fullt utstyrt og finnes i flere størrelser. Hotellet ligger sentralt i Reykjavík, og holder til i bygningen Rúblan. Rúblan ble bygd av det gamle bokforlaget Mál og Menning, og deres berømte bokhandel ble kåret som en av de 12 beste bokhandlene i verden av Berlingske Tidende i Danmark.

 

VANDRERHJEM

Vandrerhjem i Reykjavík sentrum

Vandrerhjemmet i sentrum av Reykjavík åpnet tidlig i 2010 og tilbyr flersengsrom med 4 og 10 sengeplasser, hvor hver gjest får eget låsbart skap. I tillegg tilbyr de familierom for inntil fem personer og dobbeltrom med felles eller private fasiliteter.  Frokost er inkludert for grupper på 10 personer eller mer.

Vandrerhjemmet i Laugardalur
Vandrerhjemmet i Laugardalur har vært øko-sertifisert siden 2004, og ligger like ved byens største friluftsområde, utendørsbasseng og fotballstadion. Det tar omtrent 30 minutter å gå til sentrum, men buss stopper like utenfor. Vandrerhjemmet tilbyr flersengsrom for 2-6 personer hvor 2 og 4 sengsrommene har eget bad. De har også gode konferansefasiliteter, låsbare skap og vaskemuligheter.

KEX Hostel
Kex betyr kjeks på islandsk og refererer til bygningen som tidligere huset landets største kjeks fabrikk sentralt i Reykjavík. Hostellets interiør og design er sterkt inspirert av gjenbruk, som skaper en spesiell stemning og god opplevelse. Du kan velge mellom å sove i sovesal, enkelt- eller dobbeltrom. Rommene deler bad, men det er også mulig å bestille dobbelt rom pluss, som tilbyr alt et hotell gjør: redd opp seng, privat bad og frokost. Du finner både restaurant, bar og møtelokaler i bygningen, samt en vintage frisørsalong om du ønsker å friske opp sveisen.

 

Ta kontakt, så hjelper vi dere med alle forberedelser før Islandsturen!