Nord Island og Myvatn

Dag 1 Ankomst

Ved ankomst til Island får dere utlevert leiebilen på flyplassen i Keflavik. Dagens etappe går til Borgarnes i vest, rundt 1,5 timers kjøretur fra flyplassen. Her blir det overnatting første natten. Mulig å slappe av i deilig Jacuzzi og nyte et bedre måltid på hotellet. Dere kan også ta turen opp til det nye Spa anlegget Krauma like ved Europas største varmtvannskilde, Deildartunguhver, eventuelt besøke Settlement Center hvor de har to flotte utstillinger om både bosettingen av Island og legenden Egill Skallagrimsson.


Dag 2 og 3 Mývatn området

I dag kjører dere til naturvernområdet Mývatn. Området er kjent for vakker og variert natur med fasinerende fjell, lavalandskap, spennende lavaformasjoner, høytemperaturområde og gode bademuligheter. Her er det spennende natur på alle kanter i vakre og rolige omgivelser som gir masse overskudd. Her kan man vandre opp til mindre fjelltopper som Hverfell eller Vindbelgjarfjall for å nyte flott utsikt over området. Lavaformasjonene i Dimmuborgir er et spennende fenomen og her er det flere merkede stier av ulik lengde. Ved høytemperaturområdet Hverarönd lukter det svovel og de boblende leirpottene lager helt spesiell stemning.  Fra Hverarönd kan man kjøre videre til Krafla hvor dere finner eksplosjonskrateret Víti og Leirhnjúkur området hvor flere vulkanutbrudd har funnet sted og nå sist på 1980-tallet.

Av andre severdigheter kan vi anbefale å gå tur på kratene ved Skútustaðir og i Höfði.

Så passer det helt perfekt å avslutte dagen med avslappende bad i Jarðböðin. Overnatting ved Myvatn i to netter.

 

Litt avhengig av sesong kan vi anbefale besøk til fossefallet Dettifoss som er Europas mektigste fossefall.

Dag 4 Húsavík og Akureyri

Fra Mývatn kan vi anbefale dere å kjøre til fiskelandsbyen Húsavík, eventuelt delta på hvalsafari og besøke badestedet GeoSea med nydelig utsikt over hav og fjell.

Fra Húsavík går turen til Akureyri, den sjarmerende hovedstaden i nord med knappe 20.000 innbyggere, vakker beliggenhet og hyggelig atmosfære. Her er det gode vandremuligheter, flott botanisk hage og stort utendørsbad midt i sentrum. Bredt utvalg av aktiviteter tilpasset de ulike årstidene. På sommeren tilbys hvalsafari, sykkelutleie, sjøfiske, rideturer med mer. På vinterstid er Akureyri den mest populære skidestinasjonen på Island.

Overnatting i Akureyri en natt.

Dag 5 Reykjavík

Retur til Reykjavik og overnatting, mulighet for å utvide oppholdet.

Dag 6 Hjemreise

Hjemreise

Vi tilpasser programmet og lengden på oppholdet etter individuelle ønsker, flytider osv.

Priseksempel for fly Oslo - Keflavik t/r, leiebil for perioden og overnatting med frokost i 5 netter fra kr. 7.790,- per person

Priseksempel for fly Oslo - Keflavik t/r, leiebil for perioden og overnatting med frokost i 4 netter fra kr. 6.750,- per person

Vi tar utgangspunkt i bil av typen Dacia Duster 4x4 eller lignende, mulighet for andre biltyper eventuelt mindre bil men vi anbefaler 4x4 når man reiser vår og høst.

Overnatting på bra turistklasse hotell med frokost inkludert og hotellene har restaurant på stedet.

Prisene gjelder for reise i perioden 01.10.2020 - 30.04.2021

Vi kan tilby samme program i andre perioder, ta kontakt for pris.