Nord Island og Myvatn

De største severdighetene på Nord-Island finner vi på den så kalte Diamant sirkelen som tar deg først til Akureyri som er den største byen utenfor Reykjavik området. Videre får du oppleve enestående naturfenomener ved naturvernområdet Mývatn, Hljóðaklettar, Ásbyrgi og den mektige fossen Dettifoss, som alle er en del av Vatnajökull nasjonalpark. I tillegg går turen via historiske Goðafoss og fiskelandsbyen Húsavík, kjent for hvalsafari. På denne rundturen i nord får du oppleve vakker natur som diamanter på en snor.

Dag 1 Borgarnes

Ved ankomst til Island får dere utlevert leiebilen på flyplassen i Keflavik. Dagens etappe går til Borgarnes i vest, rundt 1,5 timers kjøretur fra flyplassen. Her blir det overnatting første natten. Mulig å slappe av i deilig Jacuzzi og nyte et bedre måltid på hotellet. Dere kan også ta turen opp til det nye Spa anlegget Krauma like ved Europas største varmtvannskilde, Deildartunguhver, eventuelt besøke Settlement Center hvor de har to flotte utstillinger om både bosettingen av Island og legenden Egill Skallagrimsson.


Dag 2 Akureyri og Mývatn i nord

Fra Borgarnes fortsetter turen mot nord og til naturvernområdet Mývatn.

På veien kan man prøve seg som kriger fra Sturlunga perioden i moderne og interaktiv utstillingen i Sauðárkrókur eller legge inn stopp i den sjarmerende byen Akureyri. Fra Akureyri kjører man via Goðafoss før dere ankommer Mývatn området. Området er kjent for vakker og variert natur med fasinerende og varierte fjell, spennende lavaformasjoner, høytemperaturområde og gode bademuligheter. Her er det spennende natur på alle kanter i vakre og rolige omgivelser som gir masse overskudd. Overnatting ved Mývatn i to netter.

 

Dag 3 Mývatn området

Ta en forfriskende og lett vandretur opp til mindre fjelltopper for å nyte flott utsikt over området. Ved høytemperaturområdet Hverarönd lukter det svovel og de boblende leirpottene lager helt spesiell stemning. I området er det ulike typer kratre og mulighet for lette vandreturer for å se fasinerende natur og naturfenomener. Bading i naturlig oppvarmet kildevann har en lang tradisjon her og en god avslutning på dagene er avslappende bad i Jarðböðin.

Alternativ: På sommeren tilbys dagstur til nordlige deler av høylandet, Herðubreiðaralindir og Askja.

 

Dag 4 Diamant sirkelen

Fra Mývatn fortsetter turen til de andre severdighetene på diamant sirkelen. Turen går først til mektige Dettifoss og lett vandaring for å komme frem til fossen. Like i nærheten finner dere naboen Selfoss. Videre vil vi anbefale å bruke litt tid i Vesturdalur og besøke Hljóðaklettar med sine fantastiske og varierte basaltformasjoner. Ásbyrgi er en spennende dal som historien sier at Odins hest formet. På veien videre til fiskelandsbyen Húsavík kan man gjøre stopp og nyte utsikten over bukten hvor polarsirkelen ligger i horisonten, eventuelt delta på hvalsafari fra Húsavík eller besøke badestedet GeoSea (www.geosea.is) med nydelig utsikt over hav og fjell.

Fra Húsavík går turen til Akureyri, den sjarmerende hovedstaden i nord med knappe 20.000 innbyggere. Her er det gode vandremuligheter, flott botanisk hage og stort utendørsbad midt i sentrum. Bredt utvalg av aktiviteter tilpasset de ulike årstidene. På sommeren tilbys hvalsafari, sykkelutleie, sjøfiske, rideturer med mer. På vinterstid er Akureyri den mest populære skidestinasjonen på Island. Overnatting i Akureyri en natt.

 

Dag 5 Reykjavík

Retur til Reykjavik og overnatting, mulighet for å utvide oppholdet.

 

Dag 6 Hjemreise

Hjemreise

 

Aktiviteter kan variere etter årstid og bør med fordel planlegges/bestilles på forhånd.

Vi tilpasser programmet og lengden på oppholdet etter individuelle ønsker, flytider osv.

Send oss dine ønsker og vi setter opp forslag.

 

PRISEKSEMPEL for TO personer

Skuldersesong /vår og høst / Pris fra kr 22.600,-

Høysesong / sommer / Pris fra kr 31.700,-

 

Prisen inkluderer:

Prisen gjelder for to personer og inkluderer flyreise med Icelandair direkte fra Oslo eller Bergen, flyskatter og innsjekket bagasje

Overnatting i 5 netter på turistklasse hotell med privat bad og frokost inkludert

Leie av bil type VW Golf eller lignende, ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring

OBS - prisen er et eksempel på gjennomsnittspris og kan variere med ledig kapasitet. Mulig å endre biltype og standard på overnatting