Rideferie på Island

Rideferie på Island

Rideferie på Island gir deg muligheten til å bli bedre kjent med islandshesten, samtidig som du får oppleve den enestående og varierte naturen på en helt unik måte fra hesteryggen.

Island har rundt 80.000 islandshester som er kjent for sitt lune temperament og bruksallsidighet. På en lengre ridetur er det gjerne med en flokk hester, slik at man kan bytte på og avlaste hestene underveis. Du får derfor muligheten til å bli kjent med og prøve flere hester i løpet av turen.

Det finnes et bredt utvalg av turer som strekker seg over alt fra noen timer til flere dager. De lengre turene går i perioden mai/juni - august/september på bestemte datoer og i ulike områder av Island. Man bor gjerne på flersengsrom eller i fjellhytte og deltakerne bidrar til matlaging og lignende. I tillegg får man gjerne godt vennskap med på kjøpet. 

De lengste turene varer i 7-8 dager, og passer for dem med god erfaring med ridning. Du bør beherske alle gangarter og være klar for å sitte i sal opptil syv timer om dagen. De lange turene har få avganger så har du datoer du kan reise kan vi komme med forslag til tur!

Vi tilbyr også 3-4 dagers turer som krever noe mindre erfaring og som passer alle i vanlig god fysisk form.

 

Har du spesifikke ønsker om områder du ønsker å besøke, dager som passer for deg å reise eller ting du ønsker å oppleve?

Ta
kontakt og vi hjelper deg å finne den rideferien som oppfyller dine ønsker.

Eksempel på rideturer finner du nedenfor