Aktivitet i vann

Nedenfor er noen eksempler på aktiviteter på vann som vi kan legge inn i programmet og hjelpe dere med å reservere

Kajakkturer

Det arrangeres kajakkturer fra tettstedet Stokkseyri, 55 km øst for Reykjavik i nærheten av byen Selfoss. Turer med og uten guide og av ulik vanskelighetsgrad og turer som kan passe for familier. Her tilbyr de også Sup brett / Paddle board.

Det er også kajakkturer med guide på lagunene ved isbreen Sólheimajökull og i nærheten av isbrelagunen Jökulsárlón hvis du skal videre østover.

Dykking og snorkeling

Det finnes flere muligheter for dykking og snorkeling men den mest kjente plassen er Silfra i nasjonalparken Þingvellir og aktivitetene kan kombineres med tur til attraksjonene på Den gylne sirkel runden. Man bør beregne minimum 2-3 timer til aktiviteten.

Mulig for barn ned til 12 år å delta på snorkling.

Det er også mulig å dykke i havet på Reykjanes halvøya eller i Kleifarvatn hvor jordvarme lager sjampanje bobler i vannet.

Rafting

Mulighet for rafting på elven Hvítá í sommerhalvåret. Her kan barn ned til 11 år delta. Gøy og passe krevende så elven passer fint for familier.

Svømming

Det er nesten ikke noe tettsted på Island som ikke har eget utendørsbad og disse gir en fantastisk mulighet for avbrekk og avkobling ikke minst hvis du har med barn i bilen. Flere steder kan man i tillegg til svømming slappe av med Jacuzzi, sauna og sklier/lekeområde for barna. Har du med barn på tur er det lett å legge inn bad i basseng i løpet av dagen. Utendørsbadene holder behagelig temperatur hele året rundt (29 +/- grader Celcius). Sjekk "sundlaugar" for å finne basseng på den strekningen du ønsker å besøke.

Varme kilder/spa

Fontana ved Laugarvatn

Gamla Laugin ved Flúðir 

Begge er gode alternatiaver på gylne sirkel runden eller som avstikker fra sørkysten.

Fiske

Det er mulig å kjøpe fiskekort til rimelig pris som gir deg tillatelse til å fiske i bestemte innsjøer i de ulike landsdelene. I sør gir kortet bl.a. tilgang til Kleifarvatn på Reykjanes og deler av Þingvallavatn. Du kan se oversikt over fiskeplasser og lese mer om fiskekortet 

Det finnes også flere gode og anerkjente elver i sør hvor du kan fiske laks eller ørret. Du får med lokalkjent guide som kjenner elven og anbefaler steder for fiske. Mulighet for overnatting i nærheten av elven med mat inkludert og transport hvis du ønsker.