Vandretur på Island

Island med sitt vidstrakte og varierte landskap har mange flotte turmuligheter og noe som passer de fleste. Er du ute etter kort eller lang tur, lett eller krevende, med eller uten guide? Ønsker du å vandre i flere dager eller ta korte turer i kominasjon med bilferie?

Vi kan Island så ta kontakt og vi setter opp forslag som passer dine ønsker.

Nedenfor er noen få eksempler på lengre turer

 

Fimmvörðuháls, dagstur

Denne vandreturen går gjennom fascinerende og variert landskap, mellom isbreer og forbi vulkaner og vakre fossefall.

Vulkanutbrudd i Fimmvörðuháls var forløp til det kjente utbruddet i Eyjafjallajökull i 2010 og området fikk etter det fornyet oppmerksomhet pga ny lava og de nye kraterne Magni og Móði som du for oppleve på turen.

Strekningen byr på mye spektakulær natur og spennende geologi noe som en erfaren og kunnskapsrik guide formidler på en fremragende måte og sørger for god sikkerhet på den krevende stien.  

Turen utgangspunkt fra tettstedet Hvolsvöllur i sør med mulighet for transport fra Reykjavik til Hvolsvöllur mot pristillegg.

Turen er 22 km og stigning er 1000m. Krevende tur og du bør være i god fysisk form

Inkludert: Kunnskapsrik guide

Ta med: Regntøy, varmt tøy, gode sko, mat og drikke

 

Avreisedager:

JUNI 24. juni

JULI 1. - 8. - 15. - 22. og 29. juli

AUGUST 5. - 12. - 19. OG 26. august

PRIS fra kr. 1.850,-

 

Fargerike fjell på Øst-Island, 5 dager

Kombinasjonen av fjell i alle størrelser og fasonger, stort fargespekter, med alt fra svarte sandstrender til fjell i ulike rosa og oransje farger, og nærheten til havet gjøre denne turen til en spesiell opplevelse. Vi følger stiene fra isolerte viker og fjorder, over fargerike heier og fjell gjennom grønne daler og ned mot havet hvor vi hører bølgene fra Nord-Atlanteren som treffer land. Området var bebodd fram til tidlig 1970-tallet, men nå er det kun sauer som minner om tidligere gårdsdrift. Overnatting i fjellhytter av god standard.

Turen gjennomføres på forespørsel for familie, vennegjeng, forening eller kollegaer. Ta kontakt for tilbud.

Nærmere beskrivelse


Øst for Vatnajökull - Snæfell og Lónsöræfi naturreservat, 4 dager

Lónsöræfi er et naturreservat som ligger nord for byen Høfn på Øst-Island. Området er et av de mest avsides liggende vandreområdene på Island og byr på enestående vandring i det robuste og vakre landskapet som ligger øst for Vatnajøkull. Her har isbreen satt sine tydelig spor om det så er morene, lagune eller elveleie. Et overflod av farger som karakteriserer rhyolitfjellene i området står i stor kontrast til basaltformasjonene. Turen går gjennom områder som byr på stor variasjon i landskapet, fra dype juv, grønne daler, imponerende klipper og snødekkede fjelltopper som troner mot himmelen.  I området finner vi godt utstyrte og komfortable fjellhytter. Her venter sovepose og forsyninger som betyr at hver enkelt trenger kun å bære ca 8-10 kg i ryggsekk noe som gjør denne turen mer til en trekkingtur. 

Turen gjennomføres på forespørsel for familie, vennegjeng, forening eller kollegaer. Ta kontakt for tilbud.

Nærmere beskrivelse

 

Laugavegur, 5 dager

Turen går gjennom fascinerende landskap på det sørvestlige høylandsområdet, fra det fargerike rhyolitt fjellområdet Landmannalaugar til den frodige naturperlen Þórsmörk.

Naturfenomener, kontraster og landskap i stadig endring gir deg varierte og spennende opplvelser hele veien og er en av grunnene til at denne strekningen er en av de mest populære vandrerutene på Island. Lange lyse netter gir en ekstra dimensjon til opplevelsen.

Datoer for avreise i 2023:

MANDAGER fra 19. juni til og med mandag 4. september

OBS - Datoen gjelder første dag for vandring så du må ankomme Island senest dagen før.

Nærmere beskrivelse