ATV / Firehjuling

Firehjuling, eller ATV-kjøring, er en fartsfylt utendørsaktivitet gjennom fjell- og lavalandskap. Du opplever naturen på nært hold og kan nyte flott utsikt underveis på turen. Førerkort må fremvises.

Kjøringen foregår off-road, ledet av en lokalkjent guide. Før turen starter blir det gjennomgang av sikkerhet og opplæring i bruk av kjøretøyene. Alle skal føle seg trygge og guiden prøver å tilpasse kjøringen etter gruppens nivå. Hjelm og overall/kjeledress er inkludert. Det er lurt å ha på behagelig tøy og gode sko, samt votter ettersom hendene er svært eksponerte. Bruk sunt vett og kle deg i forhold til årstid og værforhold. Det er lite som er kjedeligere enn å ende opp med å fryse.

Det vanligste er at to personer deler en firehjuling og bytter på å kjøre, men det er også mulig å kjøre alene (mot et tillegg i prisen). ATV-kjøring kjennes godt i armer og overkropp, derfor er det fint å kunne bytte på å kjøre når musklene blir slitne. Aktiviteten passer alle med vanlig fysikk.

Det finnes flere spennende områder for ATV-kjøring, som for eksempel på halvøya Reykjanes og i områdene like utenfor Reykjavik. På halvøya Reykjanes starter turene kun 30 minutter unna flyplassen. Her kan en ATV-tur tas i forbindelse med tidlig ankomst eller sen retur og/eller kombineres med et deilig bad i Den blå lagune som er like i nærheten. Dette er begge fantastiske opplevelser som anbefales på det sterkeste.

ATV kjøring er en helårsaktivitet og like spennende sommer som vinter. Forholdene varierer naturligvis med årstid, men alle årstidene har hver sin sjarm!

Det finnes faste avganger for individuelle bookinger og skreddersydde turer for grupper.

Turene kan tas som egen aktivitet eller i kombinasjon med en dagsutflukt. Vi hjelper deg gjerne med å planlegge når det passer best inn i ditt program.

Se også vår oversikt over flere Aktiviteter