Nord-Island

Akureyri er den største byen utenfor hovedstadsområdet. Den ligger ca 4-5 timers (390 km) kjøretur eller 45 minutters flytur fra Reykjavik. Byen har ca 17000 innbyggere og ligger vakkert til ved fjorden Eyjafjörður. Islendingene selv reiser gjerne til Akureyri for å stå på ski eller spille golf. Her finner vi godt tilbud av hoteller og restauranter, samt kort vei til spennende severdigheter.  I 2010 ble et nytt kulturhus tatt i bruk som kan huse konserter, konferanser, møter og andre arrangementer. Akureyri har et eget universitet og godt akademisk miljø.

Jeeptur, sjøfiske, vandreturer, hvalsafari, rafting, ridning  eller matopplevelser fra lokale leverandører er eksempel på noen av de aktivitetene som tilbys i området rundt Akureyri.

Fra Akureyri kan man kjøre en eller todagers rundtur og besøke noen av de vakreste naturområdene på Island som Mývatn, Jökulsárgljúfur, Hljóðakletta og fiskelandsbyen Húsavík. Mývatnområdet er kjent for sine lavaformasjoner, vulkaner, boblende leirkratre, fugleliv og ikke minst det nye badestedet Jarðböðin, Myvatn Nature Baths.

Jökulsárgljúfur er Islands største juv og ligger i nasjonalparken Vatnajökull. Her finner vi bl.a. Dettifoss, Europas mektigste fossefall hvor det strømmer over 200 kubikkmeter vann per sekund. Húsavík er en sjarmerende fiskelandsby som de siste årene er blitt kjent for hvalsafari og utflukter med båt.

Fra Akureyri kan man ta fly til øya Grimsey som ligger ved Polarsirkelen. Skagafjörður ligger også kun 1 times kjøretur fra Akureyri og er kjent for store ridestevner og aktiviteter som rafting og ridning.

For utflukter se:

Akureyri

Mývatn

Nord Islands høydepunkter