Grotter

Noen av de største lavaområdene på Island er i vest og derav også noen av Islands største grotter. Noen få er gjort tilgjengelig for folk flest og her tilbys det turer med guide hvor du får hjelm og hodelykt men husk at det kan være kjølig i grotten så ha på noe varmt. I tillegg kan man oppleve isbre fra innsiden på besøk i menneskeskapt is-grotte i Islands andre største isbre, Langjökull.

 

Víðgelmir

Víðgelmir er en stor grotte i Borgarfjörður og her tilbys turer med guide som passer de fleste. Her er det tilrettelagt med litt belysning og stier slik at alle kan være med. Turen tar ca 1,5 time og du får oppleve spennende farger og formasjoner.

Passer fint når du skal besøke fossefallene Hraunfossar og Barnafoss i nærheten av Húsafell.

Vatnsnellir

Vatnshellir er en av de mest spennende grottene på Island og ligger ytterst på halvøya Snæfellsnes. Her tilbys turer med guide inni lavagrotten som er delvis opplyst og tilrettelagt med trappetrinn for å komme inni grotten. Her må man kunne gå 2-3 etasjer uten problemer og på noe ujevnt underlag. Husk varme klær.

Is-grotte i Langjökull

Tur til menneskeskapt isgrotte i isbreen Langjökull som er den andre største breen på Island. Spesielt tilpasset kjøretøy, monstertruck,  kjører passasjerer til åpningen av is grotten slik at man kommer ganske høyt opp på breen og i klart vær er det fantastisk utsikt herfra.

Turen inni isbreen er sammen med guide. Turen tar 2-4 timer fra Húsafell og kan også tas som dagsutflukt fra Reykjavík.