Fargerike fjell på Øst-Island

Fjelltur på Island - fem dagerFem dagers vandring i spennende fjellområder

Kombinasjonen av fjell i alle størrelser og fasonger, stort fargespekter, med alt fra svarte sandstrender til fjell i ulike rosa og oransje farger, og nærheten til havet gjøre denne turen til en spesiell opplevelse. Vi følger stiene fra isolerte viker og fjorder, over fargerike heier og fjell gjennom grønne daler og ned mot havet hvor vi hører bølgene fra Nord-Atlanteren som treffer land. Området var bebodd fram til tidlig 1970-tallet, men nå er det kun sauer som minner om tidligere gårdsdrift. Overnatting i fjellhytter av god standard.

Dag 1: Reykjavík – Egilsstaðir – Borgarfjörður Eystri
Vi samles ved innenriksflyplassen i Reykjavik og tar første fly til Egilsstaðir, alternativt kan du treffe gruppen i Egilsstaðir. Fra Egilsstaðir tar vi bussen mot Borgarfjörður Eystri, omtrent 90 km kjøretur. Vi går av bussen like før den kjører opp fjellovergangen til Borgarfjörður og starter vår vandring. Vi følger en sti mot Stórurð, en liten oase som skjuler seg under den majestetiske fjellkjeden Dyrfjöll. Her nyter vi utsikten mens vi inntar dagens lunsj. Vi fortsetter opp mot nordsiden av fjellkjeden, med slående klipper, før vi går nedover mot de lille tettstedet i Borgarfjörður. Etter middag kan man spasere rundt på dette lille, men sjarmerende stedet.
Distanse: 18 km, Til fots: 6-8 timer,  Oppstigning/Nedstigning: 600m /800m

Dag 2: Borgarfjörður Eystri – Brúnavík – Breiðavík
I dag tar vi en fjellovergang for å komme ned til vikene ved Brúnavík. Her nyter vi for en kort stund synet og lyden av bølgene fra Nord Atlanteren før turen fortsetter opp dalen og over den praktfulle fjellovergangen Súluskarð hvor de fargerike fjellene byr på en uforglemmelig synsopplevelse. Fra Súluskarð går vi ned mot viken Kjólsvík og herfra videre over den lave fjellovergangen Kjólsvíkurvarp ned til Breiðavík, den største av de tidligere bebodde, men nå øde vikene.
Distanse: 14 km, Til fots: 7-9 timer Oppstigning/Nedstigning: 400m / 400m

Day 3: Breiðavík – Húsavík
Vi forlater det fargerike området ved Breiðavík, tar beina fatt over fjellene med Húsavík som vårt neste stopp. Hvis været tillater bestiger vi fjellet Hvítserkur på veien, et av de mest fantastiske og fargerike fjellene på Island, før vi går nedover mot vårt overnattingssted ved bukten Húsavík. Etter middag kan man ta en lett gåtur ned til stranden og besøke den merkverdige lille kirken som var i bruk helt frem til 1970- tallet.
Distanse: 13km, Til fots: 5-7 timer, Oppstigning/Nedstigning: 550m / 500m

Day 4: Húsavík – Loðmundarfjörður
Dagens etappe går til fjorden Loðmundarfjörður og dalen som bærer samme navn. Her bodde det nærmere 200 mennesker på begynnelsen av 1900 tallet på grunn av rikt jordbruksland og god tilgang til fisk. Fjellene rundt gir området ekstra prakt og vår vandring går gjennom det massive steinraset Loðmundarskriður som ble formet for flere tusen år siden når et av fjellene bokstavelig raste fram. Hytten der vi overnatter ligger i bunnen av fjorden like ved en gammel kirke.
Distanse: 15km, Til fots: 5-7 timer, Oppstigning/Nedstigning: 600m / 600m

Day 5: Loðmundarfjörður – Seyðisfjörður
På vår siste dag følger vi den gamle veien over heien Hjálmárdalsheiði som i flere århundrer var hovedveien mellom landbruksområdene i Loðmundarfjörður og handelssenteret og havnen i Seyðisfjörður. Når vi går oppover kommer fjelltoppene ved fjordene i sør til syne og etter hvert har vi utsikt mot fjorden Seyðisfjörður som er ganske ulike de fjordene vi har besøkt hittil på turen. På vei nedover mot Seyðisfjörður nyter vi utsikten over denne lange, men trange fjorden omringet av majestetiske fjell. Når vi kommer ned til hovedveien tar vi bussen til hovedstaden i
øst, Egilsstaðir for deretter å ta kveldsfly videre til Reykjavik. Turen avsluttes i Reykjavik.
Distanse: 15km, Til fots: 5-7 timer, Oppstigning/Nedstigning: 600m /600m 

Praktisk informasjon

Turen gjennomføres på forespørsel

Antall deltakere: 6 - 16
Vandring: 5 dager
Dagsetapper: 5-8 timer
Sammenlagt distanse: 75 km.
Høydeforskjell: 20-800 m.
Stigning: Maximum 600 m.

Inkludert: Guidet tur i 5 dager, innenriksfly mellom Reykjavik og Egilsstadir t/r (også mulig å starte fra Egilsstaðir i øst hvis du er i området)

Transport lokalt, mat i 5 dager (fra lunsj dag 1 til lunsj dag 5), soveposelosji (vandrerhjem og fjellhytter) utstyr for å lage mat og transport av bagasje. Turen starter fra Reykjavik innenriksflyplass, alternativt kan du treffe gruppen i Egilsstaðir.

Ta kontakt hvis du er interessert og husk at vi hjelper deg å planlegge hele Islandsoppholdet, hvis du ønsker!